Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου διεξάχθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Οργανώθηκαν αγώνες βόλλεϋ μεταξύ των τμημάτων.

Νικητήρια ομάδα ήταν οι μαθητές του Β3.

Έγινε ένας τελικός αγώνας ανάμεσα σε ομάδα των καθηγητών και του Β3. Κέρδισαν οι καθηγητές!!!!

13 Νοέ 2013

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο

Συντάκτης: pkoutro | Κάτω από: Ανακοινώσεις

Οι μαθητές του Βπ, στα πλαίσια του μαθήματος της ειδικής θεματικής δραστηριότητας,

θα δημιουργήσουν έναν διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό.

Πείτε μας την άποψη σας, απαντώντας σε αυτό το ερωτηματολόγιο.

 

12 Μαΐ 2013

Απονομές

Συντάκτης: pkoutro | Κάτω από: Εκδηλώσεις σχολείου

Μετά τη λήξη του ενδοσχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου έγινε η απονομή των βραβείων για την ομάδα των νικητών, Γ1, και η απονομή των επαίνων για τις υπόλοιπες ομάδες

Και φέτος διοργανώθηκε ενδοσχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Στον τελικό συμμετείχαν τα δυο τμήματα της Γ’ τάξης. Νικητής βγήκε το Γ1 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες…

Είμαστε στο NOESIS για να παρουσιάσουμε το blog του σχολείου μας…….

Στα πλαίσια του 2ου μαθητικού πολιτιστικού φεστιβάλ στη Σίβηρη, το σχολείο μας παρουσίασε την εκπληκτική θεατρική παράσταση «Η ζωή είναι ωραία». Χειροκροτήθηκαν και αποθεώθηκαν οι μαθητές που συμμετείχαν! Συγχαρητήρια και στους καθηγητές που σκηνοθέτησαν την παράσταση!

Στα πλαίσια του 2ου μαθητικού πολιτιστικού φεστιβάλ στη Σίβηρη, το σχολείο μας παρουσιάζει μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Στιγμές του Χθες, Εικόνες του Σήμερα».

Ο Σωκράτης έζησε στην Αθήνα (το 470 π.Χ. ή 469 π.Χ. – 399 π.Χ.) ήταν Έλληνας Αθηναίος φιλόσοφος και μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού και ένας από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας. Ενδεικτικό της σημασίας του για την Αρχαία ελληνική φιλοσοφία είναι ότι όλοι οι Έλληνες φιλόσοφοι πριν από αυτόν ονομάστηκαν Προσωκρατικοί.

Make your own slideshow at Animoto.

19 Απρ 2013

Βάσκο ντα Γκάμα

Συντάκτης: makaridisa | Κάτω από: Εργασίες Μαθητών

Ο Βάσκο ντα Γκάμα ήταν μεγάλος Πορτογάλος θαλασσοπόρος ο οποίος πρώτος συνέδεσε θαλάσσια την Ευρώπη με την Ινδία πραγματοποιώντας τον περίπλου της Αφρικής.

Η αναγνώριση για τον μεγάλο θαλασσοπόρο ήρθε 21 ολόκληρα χρόνια μετά και ενώ ήταν παραγκωνισμένος όλο αυτό το διάστημα. Ο νέος βασιλιάς της Πορτογαλίας Ιωάννης Γ΄ του απένειμε τον τίτλο του Αντιβασιλέα της Ινδίας το 1524. Τέσσερις μήνες μετά ο Βάσκο ντα Γκάμα πέθανε σε ηλικία 55 ετών.

Try our slideshow creator at Animoto.

19 Απρ 2013

Το νέο hit από τον PSY – Gentleman

Συντάκτης: bregurenato | Κάτω από: Ανακοινώσεις

19 Απρ 2013

Ιούλιος Καίσαρ

Συντάκτης: nikolaidmi | Κάτω από: Εργασίες Μαθητών

Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρ (13 Ιουλίου 101 π.Χ. ή 100 π.Χ.– 15 Μαρτίου 44 π.Χ.) ήταν η σημαντικότερη προσωπικότητα της ρωμαϊκής ιστορίας. Μέγας στρατηγός και χαρισματικός πολιτικός, άλλαξε την μορφή του πολιτεύματος της Ρώμης ενώ με τις κατακτήσεις του έβαλε τις βάσεις της εξέλιξης του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Make your own slide show at Animoto.

19 Απρ 2013

Μαχάτμα Γκάντι

Συντάκτης: bregurenato | Κάτω από: Εργασίες Μαθητών

Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών.

Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ού αιώνα. Έγινε ευρύτερα γνωστός με την προσωνυμίαΜαχάτμα, που φέρεται να του απέδωσε στα 1915 ο Ινδός νομπελίστας ποιητής και φιλόσοφος Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και στα σανσκριτικά σημαίνει Μεγάλη Ψυχή.

Make your own slideshow with music at Animoto.

12 Απρ 2013

Γαλιλαίος

Συντάκτης: danilakisv | Κάτω από: Εργασίες Μαθητών

Γεννήθηκε στην Πίζα της Ιταλίας και από νωρίς έδειξε σημεία μιας αξιοσημείωτης ιδιοφυΐας. Ο πατέρας του ήταν ξεπεσμένος απόγονος ευγενούς Φλωρεντινής οικογένειας και μοχθούσε για να βοηθήσει το γιο του να αποκαταστήσει τη δόξα της οικογένειας. Επιβάλλοντας μεγάλες στερήσεις στον εαυτό του και τα άλλα παιδιά του, ο πατέρας του μπόρεσε να στείλει τον Γαλιλαίο στο σχολείο και αργότερα στο Πανεπιστήμιο της Πίζας, όπου ο Γαλιλαίος γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή. Όταν κάποτε του δόθηκαν τα χρήματα άφησε το σχολείο και γύρισε στη Φλωρεντία, όπου εκείνη την εποχή ζούσε εκεί η οικογένειά του.

Make your own slideshow with music at Animoto.

12 Απρ 2013

Αριστοτέλης

Συντάκτης: karvounmi | Κάτω από: Εργασίες Μαθητών

Ο Αριστοτέλης ( 384322 π.Χ. ) ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας, μαθητής του Πλάτωνα και διδάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μαζί με το δάσκαλό του Πλάτωνα αποτελεί σημαντική μορφή της φιλοσοφικής σκέψης του αρχαίου κόσμου, και η διδασκαλία του διαπερνούσε βαθύτατα τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη μέχρι και την Επιστημονική Επανάσταση του 17ου αιώνα. Υπήρξε φυσιοδίφης, φιλόσοφος, δημιουργός της λογικής και ο σημαντικότερος από τους διαλεκτικούς της αρχαιότητας.

Try our slideshow maker at Animoto.

12 Απρ 2013

Λεονάρντο ντα Βίντσι

Συντάκτης: chotzakleo | Κάτω από: Εργασίες Μαθητών

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι (15 Απριλίου 1452 — 2 Μαΐου 1519) ήταν Ιταλόςαρχιτέκτοναςζωγράφοςγλύπτηςμουσικόςεφευρέτηςμηχανικός, ανατόμος,γεωμέτρης και επιστήμονας που έζησε την περίοδο της Αναγέννησης.

Θεωρείται αρχετυπική μορφή του Αναγεννησιακού Ουμανιστή, του Αναγεννησιακού καλλιτέχνηHomo Universalis και μια ιδιοφυής προσωπικότητα. Μεταξύ των πιο διάσημων έργων του βρίσκονται η Μόνα Λίζα και ο Μυστικός Δείπνος.

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, υπήρξε ακόμα σημαντικός εφευρέτης και επιστήμονας, με σημαντική συνεισφορά στην ανατομία, και την αστρονομία.

Make your own slide show at Animoto.

12 Απρ 2013

Πλάτων

Συντάκτης: zavalinaro | Κάτω από: Εργασίες Μαθητών

Ο Πλάτων (427 π.Χ.347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος από την Αθήνα, ο πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη. Το έργο του με τη μορφή φιλοσοφικών διαλόγων έχει σωθεί ολόκληρο (του αποδίδονται ακόμα και μερικά νόθα έργα)· άσκησε τεράστια επιρροή στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και γενικότερα στη δυτική φιλοσοφική παράδοση μέχρι τις ημέρες μας.

Make your own slide show at Animoto.

12 Απρ 2013

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Συντάκτης: malkoutzip | Κάτω από: Εργασίες Μαθητών

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν (14 Μαρτίου 1879 –  18 Απριλίου 1955) ήταν φυσικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ο οποίος έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα.

Make your own slideshow with music at Animoto.

5 Απρ 2013

Φωτογράφιση μαθητών

Συντάκτης: bregurenato | Κάτω από: Ανακοινώσεις

Όλοι οι μαθητές του ΕΠΑΛ φωτογραφίθηκαν σχηματίζοντας ομόκεντρους κύκλους

Παρακολουθήστε το video από την παρουσίαση της εργασίας, με την οποία συμμετείχε το σχολείο μας, στο μαθητικό προσυνέδριο πληροφορικής


Επιμέλεια: Κουτρούλης Δημήτρης

26 Μαρ 2013

Θεατρική Παράσταση

Συντάκτης: ntovgalioa | Κάτω από: Εκδηλώσεις σχολείου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της αποκριάς, ομάδα μαθητών παρουσίασε απόσπασμα από το έργο «Χτυποκάρδια στο θρανίο«. Ήταν μια παράσταση με πάρα πολύ … πολύ γέλιο και αξέχαστες ερμηνείες!

Υπεύθυνοι καθηγητές: Φορτούνης Βασίλης, Μυστακίδου Στέλλα, Χατζηπαναγιώτη Μαρία

26 Μαρ 2013

Απόκριες

Συντάκτης: bregurenato | Κάτω από: Εκδηλώσεις σχολείου

Στις 15/3/2013 καθηγητές και μαθητές γιορτάσαμε μαζί τις απόκριες με πολύ τραγούδι, χορό και σουβλάκια… Περάσαμε τέλεια!!!

H Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.

Παρακολουθήστε τα βίντεο που προβάλλαμε στο σχολείο αυτή την ημέρα.

Schwarzfahrer

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Το ΕΠΑΛ Κασσάνδρας συμμετείχε στο 5ο μαθητικό προσυνέδριο πληροφορικής του νομού Χαλκιδικής, που πραγματοποιήθηκε στις 13/3/2013 στον Πολύγυρο.

Η εργασία είχε τίτλο «Δημιουργία και Διαχείριση μαθητικού ιστολογίου» και παρουσίαζε το παρόν blog.

Ο κ.Μανουσαρίδης, σύμβουλος πληροφορικής, χαρακτήρισε την παρουσίαση εξαιρετική!

Συμμετείχαν οι μαθητές της Β’τάξης του τομέα πληροφορικής και υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η Κουτρουμπή Πηνελόπη και η Γεωργίου Μαρία.

5 Μαρ 2013

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Μαρώνειας

Συντάκτης: nikolaidmi | Κάτω από: Εκδρομές

Οι μαθητές της Α’ τάξης πραγματοποίησαν τριήμερη εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Μαρώνειας, στα πλαίσια των περιβαλλοντικών προγραμμάτων με θέματα :  «Το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6» και «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες»

Υπεύθυνοι προγράμματος : Καραγιάννης Βασίλειος,  Γκατζογιάννης Σπύρος

26 Φεβ 2013

Βροχή Μετεωριτών

Συντάκτης: ntovgalioa | Κάτω από: Ανακοινώσεις

19 Φεβ 2013

Social networks

Συντάκτης: karvounmi | Κάτω από: Εργασίες Μαθητών

19 Φεβ 2013

Ευρώπη

Συντάκτης: nikolaidmi | Κάτω από: Εργασίες Μαθητών