Feed
Άρθρα
Σχόλια

Καλωσήρθατε στο ιστολόγιο του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Καρπάθου. Πρόκειται για έναν ιστοχώρο ενημέρωσης για διάφορα θέματα της σχολικής κοινότητας που φιλοξενεί σημαντικές ανακοινώσεις, εκπαιδευτικό υλικό για τα περισσότερα γνωστικά αντικείμενα των μαθητών από όλους τους τομείς και τις ειδικότητες, ερευνητικές εργασίες (projects) και σχετικό υλικό από τα εκπαιδευτικά προγράμματα  και τις δράσεις που έλαβαν χώρα.

Καλή πλοήγηση…

first aid

Το 1o ΕΠΑΛ Καρπάθου σας προσκαλεί στο πρώτο μέρος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα: “Πρώτες Βοήθειες στο Σχολικό Περιβάλλον”, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021και ώρα 12:00-13:30, στο Αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Μερκούριος Κυπραίος (Merkouris Kipreos),διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου «Αγιος Ιωάννης Καρπάθιος». Θα τηρηθούν τα υγειονομικά Πρωτόκολλα Covid- 19.Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Καρπαθού.Λήψη αρχείου

Ευχαριστούμε την κα Τσολάκη Παναγιώτα υπεύθυνη αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων – Αγίας Σοφίας

και τον κ. Νικόλαο Πρωτόπαπα πρόεδρο ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου για την πραγματοποίηση ομιλίας

την Δευτέρα 18/10/2021 στην Γ ΄τάξη του σχολείου μας με στόχο την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την αιμοδοσία και τον θεσμό του εθελοντή αιμοδότη.

ΜΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2020 -2021

ΒΑΛΤΣΕΒ Α. , ΓΚΕΛΟΥ Μ., ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ., ΚΟΣΤΟΒΑ Μ., ΚΡΕΤΣΗΣ Σ., ΛΩΛΗΣ Χ., ΜΕΡΚΑΙ Ρ., ΜΙΧΑΛΑΡΙΑ Ε., ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΣ Α., ΠΑΚΑΚΗ Β., ΠΑΠΑΜΗΝΑΣ Γ., ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Β., ΣΠΑΝΟΥ Σ., ΤΑΤΟΥΣ Α., ΧΑΝΚΟ Ε., ΧΑΝΚΟ Π., ΧΟΥΛΙΑΡΑ Ε.Λήψη αρχείου

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Κουνάβης Βασίλειος ΠΕ85-Χημικών Μηχανικών

Βασίλα Φωτεινή ΠΕ03-Μαθηματικών

Αλεξοπούλου Ιωάννα ΠΕ86-Πληροφορικής

ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Η παρούσα εργασία με θέμα «ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πρώτης θεματικής ενότητας «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ» του μεταπτυχιακού προγράμματος «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ». Στις σελίδες της αναπτύχθηκε το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι επιπτώσεις αυτού και ειδικότερα μελετήθηκε διεξοδικά η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και οι συνέπειες αυτής στον άνθρωπο και στο περιβάλλον ειδικότερα.

Παρουσιάστηκαν οι επιπτώσεις της ανόδου της θάλασσας τμηματικά σε κάθε ήπειρο ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν και εκτιμήσεις για την έκβαση του φαινομένου στο μέλλον.

Τέλος αναφέρθηκαν εν συντομία οι τρόποι αντιμετώπισης των συνεπειών αυτού.Λήψη αρχείου

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων 

Το project με τίτλο “1 ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2019-2020 και παρουσιάζει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα τοποθετημένο στο σχολικό μας κτήριο για να δείξουμε πως θα ήταν το σχολείο μας εάν παρήγαγε και διαχειριζόταν το δικό του ρεύμα.

Εντάσσεται στη θεματολογία: Αειφόρο Σχολείο, Αειφορική Διαχείριση Υλικών και Άυλων Πόρων της Σχολικής Κοινότητας.

 

 

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Αθανασάκης Κωνσταντίνος (ΠΕ85) – Ζανιδάκης Νικόλαος (ΠΕ84)

Όξινη βροχή. Επιπτώσεις στα Χερσαία και Υδατικά Οικοσυστήματα. Μέτρα αντιμετώπισης

Εδώ και μερικές δεκαετίες η βιομηχανική δραστηριότητα εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο και περισσότερα σημεία στον πλανήτη. Καθημερινά απελευθερώνονται χιλιάδες τόνοι αποβλήτων σε αέρα, στεριά και θάλασσα, μολύνοντας το περιβάλλον και κατά συνέπεια την ίδια μας την ζωή. Αυτή είναι η εποχή, που εξαιτίας μας, αποφάσισε η φύση να μας κηρύξει έναν πόλεμο, χρησιμοποιώντας εναντίον μας τα ίδια μας τα όπλα προκαλώντας όλο και περισσότερα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.Λήψη αρχείου

Παρουσίαση εργασίας μαθητών 

ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ

 

 

 

Από τις 30 Μαρτίου ως τις 9 Απριλίου θα κατατίθενται φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους.

Παράλληλα σας προωθούμε σε link το Δελτίο Τύπου https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis  όπου περιγράφεται συνοπτικά η διαδικασία της Αίτησης-Δήλωσης και όπου υπάρχουν όλα τα σχετικά ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές οδηγίες

 

ΑΙΤΗΣΗ 2020    ΟΔΗΓΙΕΣ-2020

 

 

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 

 

 

 

 

 

Ημερίδα και παραδοτέα ΜΝΑΕ από το 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ, ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ, ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, STEPS ON KARPATHOS, STEPSONKARPATHOS.GR

1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου – ΜΝΑΕ – Βήματα στην Κάρπαθο

Τη φετινή χρονιά στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου, στα πλαίσια του προγράμματος ΜΝΑΕ – Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, έλαβε χώρα η δράση «Βήματα στην Κάρπαθο».
Με τους μαθητές της Α’ τάξης σχεδιάσαμε, προετοιμαστήκαμε, περπατήσαμε, καταγράψαμε και αναλύσαμε 6 διαδρομές. Αλλά κυρίως ζήσαμε την εμπειρία.
Και με αυτή τη δημοσίευση μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία μας, μέσα από τα παραγόμενα της δράσης:

α) Το τρίπτυχο διαφημιστικό φυλλάδιο, σε αγγλική γλώσσα, με 4 προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές γύρω από τα Πηγάδια, το οποίο ήδη διανεμήθηκε στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις.
«Κατεβάστε» το σε μορφή pdf – ΕΔΩ.

β) Την ιστοσελίδα της δράσης: www.stepsonkarpathos.gr , φιλική για άνοιγμα και σε smartphone, η οποία, σε αυτή τη φάση, περιλαμβάνει πληροφορίες σε ελληνική γλώσσα για 10 διαδρομές (τις 6 που περπατήσαμε και ακόμα 4, από τα στοιχεία που μας παρέθεσε ο τοπικός πεζοπορικός όμιλος Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας Καρπάθου). Στην ιστοσελίδα θα βρείτε επίσης πληροφορίες για το νησί της Καρπάθου και στοιχεία από το πρόγραμμα ΜΝΑΕ, όπως αυτό εφαρμόστηκε στο σχολείο μας (μαζί με βίντεο από τις διαδρομές και συνεντεύξεις μαθητών με τις εντυπώσεις τους).

Για το πρόγραμμα ΜΝΑΕ επίσης, σε πρώτη φάση διεξήχθη σε τοπικό επίπεδο ημερίδα διάχυσης τη Δευτέρα 20/5/2019 στο χώρο εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων Καρπάθου. Παρουσιάστηκαν οι τομείς και οι ειδικότητες που λειτουργούν στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου, οι δράσεις που διεξήχθησαν στην Α’ τάξη (ΕΕΤ και ΖΔΔ), καθώς και αναλυτικά το πρόγραμμα ΜΝΑΕ με τη δράση του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Όμιλο Φίλων Βουνού & Θάλασσας Καρπάθου για τη συνεργασία και ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι στους μαθητές μας!

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ, ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ, STEPS ON KARPATHOS, STEPSONKARPATHOS.GR

Καλό καλοκαίρι! 🙂

Το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με  το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας – Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου και την υποστήριξη της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου (ΕΑΝΔιΡ ) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για το Διαδίκτυο, την κυβερνοασφάλεια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τα social media και την ορθή τους χρήση στην Κάρπαθο, στις 5 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 στο  ΕΠΑΛ Καρπάθου (κτίριο 2ου Δημοτικού Σχολείου).

Θεματικές ενότητες:

·         Cyberbullying- διαδικτυακός εκφοβισμός, βία ρατσισμός, ξενοφοβία

·         “Ηappy slapping”: Ο όρος αναφέρεται στη διαδικασία φωτογράφησης ή βιντεοσκόπησης σκηνών παρενόχλησης και ανταλλαγής αυτών

·         Hate speech-ρητορική μίσους

·         Social Media (Facebook, twitter, instagram κτλ)

·         Chat rooms

·         Cyber Grooming- Διαδικτυακή αποπλάνηση

·         Ενήλικη και ανήλικη πορνογραφία

·         Εθισμός στο διαδίκτυο

·         Προσωπικά δεδομένα και ιδιωτικότητα

·         Ηλεκτρονικές απάτες και οικονομικό έγκλημα

·         Αποστολή ιών (computer viruses)Λήψη αρχείου

 

 

Παλιότερα Άρθρα »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων