Καλώς ήρθατε!

logoEPAL2014_v9_en-motto

 

 

Καλώς ήρθατε στο blog του ΕΠΑΛ Αξιούπολης!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Εγγραφές μαθητών/τριών στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης

Με την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, εκ μέρους του Συλλόγου των καθηγητών του σχολείου μας, σας ενημερώνω ότι οι εγγραφές των μαθητών και μαθητριών για το επόμενο σχολικό έτος 2016-17 θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 μέχρι και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 κατά τις ώρες 08:30 – 12:30.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Αξιούπολης

Νικόλαος Τσιτούρας

AfisaEPAL

Δικαιολογητικά εγγραφής

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου εδώ.

Κατηγορίες: Ενημέρωση | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγγραφές μαθητών/τριών στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης

Βράβευση του ΕΠΑΛ Αξιούπολης από το Υ.ΠΑΙ.Ε.Θ.

Δράση με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Το ΕΠΑΛ  Αξιούπολης και συγκεκριμένα οι μαθητές του τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ειδικότητας Νοσηλευτικής βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις 10-05-2016 για την υλοποίηση του προγράμματος «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και πρόσφυγες στον Δήμο Παιονίας». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στα πλαίσια  προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 από τις καθηγήτριες Τοπαλίδου Κ., Αναστασίου Π., Ματραλή Ι. με την υποστήριξη του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Τσιτούρα Ν. και του ΚΕΣΥΠ Κιλκίς.

Στόχος του προγράμματος ήταν  να ενημερώσει τους μαθητές για τη δράση των ΜΚΟ στη περιοχή του Δήμου Παιονίας αναφορικά με τυχόν  μελλοντική τους επαγγελματική διέξοδο και να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό και την εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπο. Περιελάμβανε τη συλλογή πληροφοριών για τη δράση όσων ΜΚΟ έχουν παρουσία στην περιοχή, μια εκδήλωση ενημέρωσης από εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα οι οποίοι παραβρέθηκαν στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης  καθώς και τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Τα συγκεντρωμένα είδη παραδόθηκαν στους πρόσφυγες της περιοχής από τις καθηγήτριες και την υπεύθυνη του Δήμου κ. Πολιτίδου Ε.

Το αίσθημα της υπευθυνότητας που επέδειξαν τα παιδιά μαθαίνοντας τι  σημαίνει πρόσφυγας και τι είναι οι ΜΚΟ, η χαρά της προσφοράς, η ικανοποίηση και η περηφάνια που αισθάνθηκαν βοηθώντας κάποιους άλλους φώτισαν τα πρόσωπα όλων και έφεραν το χαμόγελο της ελπίδας.

Κατηγορίες: Project | Ετικέτες: , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βράβευση του ΕΠΑΛ Αξιούπολης από το Υ.ΠΑΙ.Ε.Θ.

Τα 8 επίπεδα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων

Οι Τύποι Προσόντων που αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα και αφορούν στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα από ομάδες εργασίας, τα μέλη των οποίων ορίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., τον Ο.Α.Ε.Δ., το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Σύνοδο Προέδρων και Αντιπροέδρων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και τη Σύνοδο Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα 8 επίπεδα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων

Συμμετοχή του ΕΠΑΛ Αξιούπολης στο πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής Hydrobot του Ιδρύματος Ευγενίδου

Τη σχολική χρονιά 2013-2014 υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους μαθητές της Β τάξης Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης το πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής Hydrobot του Ιδρύματος Ευγενίδου με τη βοήθεια και την υποστήριξη των καθηγητών τους, κ. Κωνσταντίνο Δελησταύρου και κα. Ευγενία Παπαδοπούλου.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος οι μαθητές κατασκεύασαν ένα υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο όχημα τύπου ROV (Remotely Operated Vehicle). Το όχημα χρησιμοποιείται για μετρήσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών των νερών του ποταμού Αξιού, καθώς και άλλων υγροτόπων της περιοχής. Για το σκοπό αυτό συναρμολογήθηκε επίσης μικροελεγκτής που περιλαμβάνει αισθητήρες και σύστημα καταγραφής δεδομένων. Οι μετρήσεις αποτελούν συνεισφορά για την ενημέρωση της σχετικής βάσης δεδομένων που διατηρεί το ίδρυμα στα πλαίσια του προγράμματος.

Το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν δημιουργικά, ασχολούμενοι με μια καινοτόμο εφαρμογή, αλλά και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις κοινωνικές τους δεξιότητες, μέσα από την ομαδική εργασία. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Hydrobot είχε τη μορφή προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας.

Το πακέτο των υλικών και οι σχετικές οδηγίες παρέχονται από το Ίδρυμα Ευγενίδου στα πλαίσια των προγραμμάτων Hydrobot και Hydrobot Sensor. Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα υπάρχουν στη διεύθυνση: http://www.hydrobots.gr, ενώ για τη συμμετοχή του σχολείου, στη διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης: http://1epal-axioup.kil.sch.gr.

 

http://users.sch.gr/delistavrou/pages/hydrobot/15.jpg

http://users.sch.gr/delistavrou/pages/hydrobot/18.jpg

 

Κατηγορίες: Project | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή του ΕΠΑΛ Αξιούπολης στο πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής Hydrobot του Ιδρύματος Ευγενίδου