Ημερίδα για τους εκπ/κούς των Δημοτικών Σχολείων Σκιάθου την Παρασκευή 1 Ιουνίου.

Η κ. Αβέλα Τάνια, επιμορφώτρια της εκπ/κής ημερίδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: Το αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο , την Παρασκευή 1 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου στο Μπούρτζι.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου και  το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων  Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το συντονισμό της ημερίδας είχε η κ. Παντέρα Μαρία, Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Μαγνησίας και επιμορφώτρια ήταν η κ.Αβέλα Τάνια, Θεολόγος αποσπασμένη στην ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου και Επιμορφώτρια στο ΙΕΠ στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών των Θρησκευτικών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν όλοι οι εκπ/κοί του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

Αρχικά η κ. Παντέρα Μαρία κύρηξε την έναρξη των εργασιών και καλωσόρισε όλους τους εκπ/κούς , τονίζοντας τη σημασία της επιμόρφωσης των εκπ/κών που πρέπει να είναι συνεχής και σύμφωνη με τα νέα προγράμματα σπουδών.

Κατόπιν  η κ. Αβέλα Τάνια με τρόπο παραστατικό και άμεσο αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών και με την ενεργή συμμετοχή όλων των εκπ/κών έγινε επεξεργασία και σχεδιασμός ενός διδακτικού δίωρου με προτάσεις διδασκαλίας που συζητήθηκαν από την ολομέλεια.Στην συνέχεια η κ Αβέλα παρουσίασε ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές τεχνικές με βάση την Τέχνη και το Εκπαιδευτικό δράμα (Υλικό Β.Γώγουκαι Α. Μπάρλου), που έχει εφαρμογή σε όλα τα μαθήματα.Έπειτα οι εκπ/κοί εφαρμόζοντας τις παραπάνω τεχνικές συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια.

Μία από τις τεχνικές διδασκαλίας βασισμένη στο εκπ/κό δράμα είναι και η “ανακριτική καρέκλα”

Επεξεργασία και σχεδιασμός ενός διδακτικού δίωρου

Στην παραπάνω επιμόρφωση δόθηκαν με βιωματικό τρόπο κάποιες σύγχρονες αντιλήψεις για τη διδασκαλία όχι μόνο των Θρησκευτικών αλλά και των υπόλοιπων μαθημάτων.

Οι εκπ/κοί έχουν ανάγκη από συνεχή επιμόρφωση που αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή άσκηση του εκπ/κού τους έργου.Η συστηματική ενασχόληση του εκπαιδευτικού με τη νέα γνώση είναι απαραίτητο να γίνεται ώστε να ανανεώνεται επαρκώς ο γνωστικός εξοπλισμός του και να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες του σχολείου και της κοινωνίας.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *