To φετινό E-Twinning πρόγραμμα του σχολείου “My birthday…your birthday” (2017-201

 

Φωτογραφία της Vassiliki Panagioteli. Tο νέο eTwinning πρόγραμμά που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο της  φετινής σχολικής χρονιάς  έχει τον τίτλο:My birthday… your birthday

Τα τμήματα που συμμετέχουν είναι  το Στ΄1, Στ΄2 και Α΄2 και οι εκπαιδευτικοί είναι :η  κ.Παναγιωτέλη Βασιλική εκπ/κός Αγγλικής Γλώσσας,η κ Ζιάγκα Βασιλική εκπ/κός Γαλλικής Γλώσσας,οι δασκάλες κ. Σαμαρά Μαρινέλα,κ. Τσιτόγλου Μιρέλα και κ. Τριχιά Αποστολία, ο εκπ/κός Πληροφορικής Νικολαϊδης Νικόλαος και ο εκπ/κός Εικαστικών κ.Μιτζέλος Ιωάννης.

Σκοπός  είναι η συνεργασία και η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων από κοινού με ευρωπαϊκά σχολεία, έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόρτες της σχολικής αίθουσας και να γνωρίσουμε διαφορετικές κουλτούρες, χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα ως βασικό μέσο επικοινωνίας και κυρίως τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνθέτουν μία πολύ όμορφη ομάδα που συνεργάζεται με όρεξη για δημιουργία σε ώρες εντός αλλά και εκτός ωρολογίου προγράμματος!!!

Παρακάτω είναι το βίντεο που παρουσιάστηκε σε σχολείο του εξωτερικού (Ιταλίας) για να γνωρίσουν οι εκεί μαθητές τον  τόπο μας.Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄τάξης και το βίντεο επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Τριχιά Αποστολία.

Στις 24  Οκτωβρίου όλοι οι μαθητές επικοινώνησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες του συνεργαζόμενου ιταλικού σχολείου, μέσω Skype, με χαιρετισμούς και τραγούδια που διασκεύασαν μόνοι τους!Ευχαριστούμε το Μουσικό του Δήμου για τη συμμετοχή και τη συνεργασία του!

Στο παρακάτω βίντεο που επιμελήθηκε η κ. Παναγιωτέλη Βασιλική παρουσιάζεται η συνάντηση αυτή:

Στη συνέχεια του προγράμματος μαθητές και εκπαιδευτικοί και από τις δύο χώρες ετοιμάζονται για ένα μεγάλο πάρτυ γενεθλίων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα!

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: E-Twinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *