Η επίσκεψη της Ε΄και Στ΄τάξης στην έκθεση “Μεθ`ορμής ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ”

SAMSUNG

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κ.Λυρίτση Χάιδω,κ.Τζαβέλλα Ευαγγελία ,κ.Σαμαρά Μαρινέλα και κ.Τσιτόγλου Μιρέλα και τη Δ/ντρια του σχολείου,επισκέφτηκαν την έκθεση για την ιστορία του Πολεμικού ναυτικού την περίοδο 1821-1945, με τίτλο “Μεθ`ορμής ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ”.

Ο υποπλοίαρχος κ.Παναγιώτης Γέροντας, ξενάγησε τους μαθητές και τους δασκάλους τους στην έκθεση εξιστορώντας τους με παραστατικό τρόπο και αμεσότητα την ιστορία του πολεμικού ναυτικού και την προσφορά του στους αγώνες των Ελλήνων για την απελευθέρωση της Ελλάδας.Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο  ενδιαφέρον την έκθεση.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιώτη Γέροντα , Υποπλοίαρχο του Πολεμικού ναυτικού,για την εξαιρετική ξενάγηση που έκανε στους μαθητές μας.

SAMSUNG

Ο κ Παναγιώτης Γέροντας ξεναγεί τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου στην έκθεση.

SAMSUNG

Στη συνέχεια οι μαθητές στα πλαίσια των “Κατσωνείων” που θα γιορταστούν φέτος (16 και 17 Σεπτεμβρίου) στο νησί μας,επισκέφτηκαν το μνημείο πεσόντων του υποβρυχίου Κατσώνης στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου.DSC00209

Οι δασκάλες είχαν εξιστορήσει  στους μαθητές την προηγούμενη ημέρα στην τάξη τα ιστορικά γεγονότα για τη  βύθιση του Υποβρυχίου Κατσώνης από τους Γερμανούς,που έγινε βόρεια της Σκιάθου στις 14 Σεπτεμβρίου 1943.

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *