Πρόγραμμα Αναβάθμισης σχολικού κτηρίου.

Ο πίνακςας του Εικαστικού κ Μιτζέλου Ιοωάννη ,που κοσμεί την είσοδο.

Ο πίνακας του Εικαστικού κ Μιτζέλου Ιωάννη ,που κοσμεί την είσοδο.

Το κτήριο που στεγάζει το σχολείο μας είναι  παλιό αλλά συντηρείται με τις προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού του, του Συλλόγου Γονέων και της δημοτικής αρχής.Σχεδόν κάθε χρόνο γίνονται παρεμβάσεις ώστε να βελτιώνεται η καθημερινή σχολική ζωή και να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης.Πρέπει όμως να γίνουν ακόμα πολλά στις κτηριακές του υποδομές ώστε να μιλάμε για ένα σύγχρονο σχολείο.

Τη φετινή σχολική χρονιά,αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε αισθητικά το εσωτερικό του σχολείου ώστε να γίνει ευχάριστο και να πάρει μία νέα πνοή.

Αφού έγινε συζήτηση με το σύλλογο των εκπαιδευτικών αποφασίστηκε να οριστεί μία ομάδα καλαισθησίας που θα έκανε τις προτάσεις της.Η εκπαιδευτικός των Γαλλικών κ. Γλύνη Βασιλική ανέλαβε το Πρόγραμμα της αναβάθμισης.

Η κ. Γλύνη με μεγάλο ενθουσιασμό, μεράκι και επιμονή επιμελήθηκε όλη τη διαδικασία για να αλλάξει το σχολείο και να πάρει μία καινούργια μορφή!

Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε αρωγό το Σύλλογο γονέων και κυρίως την πρόεδρο κ. Καρούμπα  Μαρούλα , την κ. Παπαδούλια Ματούλα και την κ. Διολέττα Χρύσα.Οι παραπάνω κυρίες ανέλαβαν και έβαψαν μόνες τους όλες τις εσωτερικές πόρτες του διδακτηρίου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σχεδόν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η αρχή έγινε όταν πήραμε από το Δήμο δύο μεγάλες βιτρίνες προθήκες. Τότε ζητήσαμε τη συμβολή των γονέων ώστε να δημιουργήσουμε ένα μικρό μουσειακό χώρο με αντικείμενα του παλιού παραδοσιακού σχολείου.

Εν τω μεταξύ τοποθετήθηκαν και τα καινούργια κουφώματα της πίσω εισόδου που έφτιαξε ο προηγούμενος Σύλλογος Γονέων με Πρόεδρο την κ. Σδράκα Ράνια και υπερυψώθηκε η σκηνή .

PC100058 PC150063

 

 

 

 

Στη συνέχεια βάφτηκαν οι τοίχοι με φωτεινά και χαρούμενα χρώματα και διακοσμήθηκαν με θεματικές ενότητες από την ελληνική ιστορία και λαϊκή παράδοση,με σημαντικά πρόσωπα του τόπου και του πνεύματος, με εργασίες και δράσεις μαθητών και δασκάλων, με διακρίσεις και σημαντικές στιγμές της ιστορίας του σχολείου μας.

  • __________ (12) φωτογραφία (17)__________ 3φωτογραφία (21)__________ 4
  • P1010497
  • φωτογραφία (12)

φωτογραφία (13) φωτογραφία (16)

Έργο του Εικαστικού κ. Μιτζέλου Ιωάννη ,που κοσμεί την είσοδο του διδακτηρίου!

Έργο του Εικαστικού κ. Μιτζέλου Ιωάννη ,που κοσμεί την είσοδο του διδακτηρίου!

Όλες οι εργασίες και οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν φαίνονται στο παρακάτω βίντεο.

Το Πρόγραμμα  θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά.Μένουν να γίνουν πολλά ακόμα.Ελπίζουμε στη βοήθεια όλων ώστε να ολοκληρωθεί!

Ευχαριστώ όλους  όσους βοήθησαν στις εργασίες  (τα ονόματα αναφέρονται στο βίντεο) και κυρίως ευχαριστώ την κ. Γλύνη Βασιλική για  τη μεθοδικότητα, την εργατικότητα , τις ιδέες και την επιμονή της στον αρχικό στόχο!

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Συκιώτου Δήμητρα

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δράσεις σχολείου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *