Μαγειρεύοντας με ένα σεφ.

Μια όμορφη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 22 μαθητές από την Τετάρτη και την Ε΄τάξη ,το απόγευμα της Πέμπτης στην όμορφη κουζίνα γνωστού ξενοδοχείου του νησιού . Μαγείρεψαν μαζί με το διάσημο σεφ κ.Μπαξεβάνη ,μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή, κρέπες με λαχανικά και ψάρι!

     Η αμεσότητα και η ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ο σεφ μαζί με τους βοηθούς του , μεταμόρφωσαν τους μαθητές μας σε μικρούς μάγειρες. Έτσι με μεγάλη επιδεξιότητα που μας εξέπληξε,γύρω από το μεγάλο πάγκο μαγειρικής , έκοβαν τα υλικά της συνταγής  ,(άγρια χόρτα ,πιπεριές ,μανιτάρια,μάραθο ,δυόσμο, κρεμμυδάκια φρέσκα κ.λ.π.), ανακάτευαν στις κατσαρόλες και γιάχνιζαν ,έφτιαχναν το χυλό για τις κρέπες , ετοίμαζαν τις κρέπες στο τηγάνι.

Έπειτα ,πάντα με την καθοδήγηση του σεφ , γέμισαν τις κρέπες με την μοσχομυριστή γέμιση ,τις έβαλαν σε δύο ταψιά και αφού έριξαν και άλλα δύο υλικά ,τις έψησαν, στο φούρνο.Μετά από λίγο οι κρέπες σερβιρίστηκαν και τις γευτήκαμε όλοι μαζί, οι μαθητές και οι  δασκάλες που τους συνοδεύαμε!

Η παραπάνω συμμετοχή των παιδιών στο μάθημα μαγειρικής ,που έγινε με τόσο βιωματικό τρόπο ,είχε σκοπό να μάθει στα παιδιά να τρώνε  φαγητά, που μπορούν να φτιάξουν στην κουζίνα του σπιτιού τους με απλά και θρεπτικά υλικά που μας δίνει πλουσιοπάροχα η ελληνική φύση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου ,για την ωραία φιλοξενία!

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δράσεις σχολείου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *