ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ Α.Μ.Ε.Α.

 Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015, το σχολείο μας σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο Ειδικό Σχολείο θα συμμετέχει σε E-Twinning πρόγραμμα με θέμα

«Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών γενικών τάξεων σχετικά με τα Άτομα με Αναπηρία».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης σχολεία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Πολωνίας.

Υπεύθυνες του προγράμματος είναι η δασκάλα της τάξης Στ΄1 κ. Σκορδά Κωνσταντίνα, η θεατρολόγος κ. Καραντζιά Κατερίνα, η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Μπουντούρη Νικολέτα και η δασκάλα του Ειδικού Σχολείου κ. Ξηρακιά Παρασκευή. 

  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει 6μηνη διάρκεια. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2014 και ολοκληρώνεται τον Απρίλιο 2015. Έτσι, για μία ώρα την εβδομάδα θα πραγματοποιούνται κοινές δράσεις μεταξύ των δύο σχολείων. Τον πρώτο μήνα (Νοέμβριο), πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την ανθρώπινη ποικιλομορφία. Τον δεύτερο μήνα, θα πραγματοποιηθούν  δράσεις για την κινητική αναπηρία, τον τρίτο μήνα για την τύφλωση, τον τέταρτο μήνα για την κώφωση, τον πέμπτο μήνα για την νοητική αναπηρία και τον έκτο μήνα για τον αυτισμό, καθώς θα γίνει και η αποτίμηση του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές/τριες του Στ΄1 καθώς και του Ειδικού Σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν και με άλλους μαθητές/τριες από την Ευρώπη και Ελλάδα.

 

Τι είναι το eTwinning

 Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://www.etwinning.gr/.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *