Mάρτιος 2015

Σήμερα 6 Μαρτίου 2015,την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας,έγιναν στο σχολείο μας δράσεις που σκοπό είχαν να προβληματίσουν και να προκαλέσουν συζήτηση με τους μαθητές για την ύπαρξη φαινομένων σχολικής βίας στο σχολείο μας .

Σε κάθε τμήμα οι δάσκαλοι με τους μαθητές συζήτησαν για το κακό που προκαλεί η επιθετική συμπεριφορά μεταξύ των μαθητών καθώς και τους τρόπους που πρέπει να αντιμετοπιστεί ώστε στο σχολείο οι σχέσεις μεταξύ των μαθητών να είναι φιλικές και να επικρατεί ηρεμία και ασφάλεια.

Στα διαλείμματα οι μαθητές είδαν ταινιούλες με θέμα τις σχολικές συγκρούσεις

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην 5η και 6η ώρα οι μαθητές της Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξης και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου,συγκεντρώθηκαν στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου.Εκεί οι υπεύθυνοι δάσκαλοι της Ομάδας Δράσεων έδειξαν ταινίες και προκάλεσαν συζήτηση με τους μαθητές P3060516.Η  κ. Ζιάγκα Βασιλική εξήγησε με πολύ όμορφο τρόπο τι σημαίνει bullying, ποιες είναι οι διαστάσεις του και προκάλεσε όλους τους μαθητές να σκεφτούν ,να προβληματιστούν και να καταγράψουν τα συναισθήματά τους.Ο  κ. Γουδετσίδηες Ιωάννης με τη σειρά του παρουσίασε στους μαθητές τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που δόθηκε το Νοέμβριο στους μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης και αφορούσαν το σχολείο μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *