Συνάντηση των μαθητών μας με τους Θεούς του Ολύμπου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου, οι μαθητές των Α, Β1, Γ1, Γ2 και Δ τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν το θεματικό πάρκο «Οι Θεοί του Ολύμπου» στο χώρο του Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Σε έναν τεράστιο διαμορφωμένο χώρο στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος  Μείζονος Ελληνισμού 1.800τμ, η τεχνολογία συναντά τον μύθο: Επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts ντύνουν τις ζωές και τα βιώματα των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Στόχος της έκθεσης αυτής; Να κατανοήσουμε τον βαθύτερο συμβολισμό που κρύβουν αυτοί οι μύθοι, αλλά και την αρχαία ελληνική γνώση και σοφία. Η επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον καταξιωμένο ιστορικό Θάνο Βερέμη.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις αφηγήσεις και τα χιουμοριστικά σκετσάκια των θεών του Ολύμπου για τη ζωή τους, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους ενώ συμμετείχαν με μεγάλη χαρά σε παιχνίδια γνώσεων και παρατηρητικότητας.

Το ταξίδι στη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και η γνωριμία με τους 12 θεούς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος εντυπωσιάστηκαν από την ενεργή συμμετοχή, τις γνώσεις και την άψογη συμπεριφορά των μαθητών μας, για τα οποία δεχτήκαμε τα θερμά τους συγχαρητήρια.

Μπράβο, παιδιά!