ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ


 

Οδηγίες

Ομαλή μετάβαση από τη μια βαθμίδα εκπαίδευσης στην επόμενη

Πώς να βοηθήσετεΙστορία της πόλης μου


Γιορτή Μητέρας


 

Παραμύθια


Παραμύθια από την Αγνή Στρουμπούλη


Στον κόσμο των παραμυθιών και της λαϊκής μας παράδοσης μεταφέρθηκαν σήμερα Τετάρτη 30 Απριλίου οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας, με οδηγό τη γνωστή αφηγήτρια παραμυθιών Αγνή Στρουμπούλη.

Μια δράση που διοργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς της ομάδας «Παίδες εν δράσει» Βασιλική Κοτσανά, Δέσποινα Αραποστάθη, Ασπρούλα Σωτηροπούλου, Νίκη Κόκκαλη, Γιάννη Πανουτσόπουλο, Νίκο Παπαδόπουλο και Δημήτρη Τζαβάρα και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης στο χώρο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ακούσαν παραμύθια που διηγήθηκε η γνωστή αφηγήτρια, αναζήτησαν ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου αντικείμενα που αναφέρθηκαν στα παραμύθια με τη βοήθεια των υπευθύνων του Μουσείου κ. Δημήτρη Παπανικολάου και κ. Ανδριανής Φατούρου και διασκέδασαν μαθαίνοντας στο υπέροχο περιβάλλον του Μουσείου .

Κεραμική – Πηλοπλαστική


Μέσω ενός προγράμματος ΕΣΠΑ…..

Στο σχολείο μας γίνεται  κάθε Τρίτη μάθημα πηλοπλαστικής – κεραμικής στους μαθητές Πρώτης και Δευτέρας δημοτικού, από την κεραμοποιό Κανελλοπούλου Μαρία.

Οι μαθητές Δημιουργώντας με τον πηλό μαθαίνουν το υλικό, την προέλευσή του και τις δυνατότητές του, ανταποκρίνονται και συμμετέχουν με ενθουσιασμό, τα παιδιά δημιουργώντας αποκτούν αυτοπεποίθηση, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να βοηθούν ο ένας τον άλλο και να έχουν κοινούς στόχους.
Η εμπιστοσύνη των παιδιών χτίζεται μετά από επιβράβευση των ικανοτήτων τους έτσι  οι μαθητές χαίρονται δημιουργώντας και βάζοντας  στοιχεία της προσωπικοτητά τους  το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Δήμος Πάτρας


IM1 IM2

Πάσχα


ΠΑΣΧΑ

 

Η ΣΤ΄  έφτιαξε καλαθάκια και λαμπάδες.

Η Δ΄ τάξη έφτιαξε κάρτες και καλαθάκια.

         

 002 (2) 003 (2)

 

Αποφασίζω να μην καπνίσω


Η ΣΤ΄ τάξη παρακολούθησε πρόγραμμα με θέμα: «Αποφασίζω να μην καπνίσω.

Το βίντεο τράβηξε μαθητής της ΣΤ΄.

Σωματική Υγιεινή


Οι Α΄ , Β΄ και Γ΄ τάξεις παρακολούθησαν πρόγραμμα με θέμα τη Σωματική Υγιεινή.

 

Υγιεινή Διατροφή


Οι Δ΄  και Ε΄ τάξεις παρακολούθησαν πρόγραμμα με θέμα: «Υγιεινή Διατροφή»