Σεπ 12

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ!!!

Στις 09.00 χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Η αυλή κυριολεκτικά «γέμισε» από μαθητές, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες . Παντού φωνές, χαμόγελα, αγκαλιές και πολλές πολλές ευχές.

Στην τόσο σημαντική ημέρα,  τίμησαν το σχολείο μας με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Αθανάσιος Ραμανδάνης, ο οποίος τέλεσε και τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Καρράς Εμμανουήλ και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Παπανικολάου Ευτυχία.

 

Καλή, δημιουργική και χαρούμενη σχολική σε όλους!!!

 

 

 

 

Σεπ 07

Καλή σχολική χρονιά!

Ιούν 03

Σαν τη Χαλκιδική «δεν έχει»

Την Πέμπτη 31 Μαίου 2018 το σχολείο μας  πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στο βουνό Χολομώντα Χαλκιδικής και στην Αρναία, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν μέσα στο υπέροχο δάσος του Χολομώντα, κάνοντας μια πορεία  650 μέτρων.

μέχρι την τοποθεσία «Σχισμένη πέτρα», σημείο από το οποίο μπορεί κανείς να δει και τα τρία πόδια της Χαλκιδικής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δασικό Μουσείο του Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη και ξεναγήθηκαν από τον κ. Γιώργο Ρούντο. Είδαν και έμαθαν για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, καθώς και για τους φυσικούς πόρους της περιοχής του Χολομώντα.

Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού μέρους της εκδρομής, τα παιδιά επισκέφθηκαν την τοποθεσία «Αγία Παρασκευή» στην Αρναία. Εκεί έπαιξαν, χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι το απόγευμα.

Ήταν μια υπέροχη εκδρομή σε ένα υπέροχο μέρος. Διαπίστωση όλων :

ΣΑΝ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ «ΔΕΝ ΕΧΕΙ»!!!

Και του χρόνου!!!

Ιούν 03

Επίσκεψη του 3ου Νηπιαγωγείου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό», οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του 3ου Νηπιαγωγείου Νέων Μουδανιών, συνοδευόμενοι από τη νηπιαγωγό τους, επισκέφθηκαν το σχολείο μας.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα δύο τμήματα της Α΄ τάξης. Παρακολούθησαν το μάθημα, μίλησαν με τους μαθητές της Α΄ τάξης και αντάλλαξαν δώρα που είχαν προετοιμάσει.

Στη συνέχεια έπαιξαν υπό την επίβλεψη μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης.

Καλή αντάμωση τον Σεπτέμβρη μικρούλια!!!

Μαΐ 29

Η συγγραφέας κα. Ελένη Δικαίου στο σχολείο μας!!!

Συνεχίζοντας την παράδοση, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συναντήθηκαν φέτος με τη πολυγραφότατη και πολυβραβευμένη συγγραφέα κα. Ελένη Δικαίου.

Οι «βιβλιοφάγοι» μαθητές και μαθήτριες συνομίλησαν με τη συγγραφέα, εξέφρασαν τις απορίες τους σχετικά με τα βιβλία που έχουν διαβάσει,

 δραματοποίησαν αποσπάσματα

αλλά και δημιούργησαν έκθεση με έργα που οι ίδιοι φιλοτέχνησαν, εμπνευσμένα από τα βιβλία της κυρίας Δικαίου.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, μαθήτριες του ΣΤ1 τμήματος του σχολείου μας

και στη δασκάλα τους κα. Μαρία Τερζούδη

για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης.

 

Μαΐ 20

Συνάντηση μαθητών,τριών της ΣΤ΄ τάξης 1ου και 3ου Δημοτικού Ν. Μουδανιών

   Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο», πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των μαθητών και μαθητριών του 1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών.

  Η συγκεκριμένη δράση που αποτελεί το δεύτερο μέρος του προγράμματος περιελάβανε συνάντηση τωνμαθητών,τριών με στόχο τη γνωριμία αλλά και την ανταλλαγή απόψεων, ενόψει του φθινοπώρου που θα τους βρει συμμαθητές στο ίδιο γυμνάσιο.

 

 

 

Μαΐ 15

Υλοποίηση του προγράμματος «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

 

Την Παρασκευή 11 Μαΐου οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κα. Μαρία Τερζούδη και Δέσποινα Γριζοπούλου, επισκέφτηκαν το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».

Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου  κα. Τσουλοβή για τη λειτουργία του σχολείου, καθώς και τις υποχρεώσεις των μαθητών του Γυμνασίου.

Επίσης επισκέφθηκαν το εργαστήριο φυσικών επιστημών όπου και παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται το μάθημα κατά την επόμενη σχολική χρονιά.

Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Τσουλουβή, Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών, για την ένθερμη υποδοχή των παιδιών, καθώς κατάφερε να αποβάλλει το άγχος των παιδιών, απαντώντας σε κάθε ερώτησή τους.

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων