Μαΐ 29

Υλοποίηση του προγράμματος «Μετάβαση στο Γυμνάσιο»

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης το πρόγραμμα «μετάβαση στο γυμνάσιο». Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος οι μαθητές επισκέπτονται το 1ο Γυμνάσιο Νέων Μουδανιών για μια πρώτη γνωριμία με το σχολείο που θα τους φιλοξενήσει σε λίγους μήνες.

Φέτος μετά το τέλος της επίσκεψης, που έγινε στις 15 Μαΐου, στο χώρο του σχολείου μας συναντήθηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 1ου δημοτικού με τους μαθητές του 3ου δημοτικού, αλλά και τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Ποτίδαιας με σκοπό να γνωριστούν και να κάνουν συνεργατικά διάφορα παιχνίδια , μια και στους αμέσως επόμενους μήνες θα είναι συμμαθητές στο ίδιο γυμνάσιο.

Μαΐ 16

Συμμετοχή του σχολείου στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Μέλισσα


Μαΐ 12

Χρόνια πολλά, μανούλες!!!

Την Παρασκευή 10 Μαϊου 2019 οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης τίμησαν με το δικό του τρόπο τις μανούλες τους.

Τραγούδησαν, χόρεψαν και είπαν ποιηματάκια για τις μανούλες τους.

Μια γλυκιά γιορτούλα γεμάτη πολύ πολύ αγάπη!!!

Μετά τη όμορφη γιορτή, οι μανούλες έγιναν παιδιά και έπαιξαν με τα βλαστάρια τους παιχνίδια της αυλής.

Φυσικά σε όλα τα παιχνίδια νίκησαν τα πρωτάκια!!!

Πολλά πολλά μπράβο

στους λιλιπούτειους μαθητές μας για την υπέροχη γιορτούλα τους

και στις δασκάλες τους κα. Αναστασία Κρασσά και κα. Ανθή Τσαλίκογλου!!!

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε το γυμναστή μας κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντέλη για την πραγματοποίηση των υπαίθριων παιχνιδιών!!!

 

Απρ 25

Πασχαλιάτικες ευχές

Απρ 22

Συμμετοχή στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

AFISA11-NO

 

Πιο συγκεκριμένα, η ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε την Παρασκευή 19 Απριλίου με την εργασία «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», η οποία εντάσσεται στα πλαίσια e-twinning προγράμματος σε συνεργασία με το 3ο Δ. Σ. Αμπελοκήπων.

Το ένα τμήμα της εργασίας, με τίτλο «Social Media Dangers – Κίνδυνοι από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή του συνεδρίου από τους μαθητές  Αικατερίνη Α.,  Θεοπίστη Β., Αναστασία Γ., Σοφία Μ., Ευφημία Π.Λ. και Αλέξανδρο Π.

Το δεύτερο τμήμα της εργασίας με τίτλο «Το Διαδίκτυο και οι κίνδυνοι από τη χρήση του» παρουσιάστηκε στη Θεματική Ζώνη E-posters από τους μαθητές  Παντελεήμονα Γ, Μαρία – Ευαγγελία Λ., Νεφέλη Π. και Κωνσταντίνο Σ..

Μετά την παρουσίαση της εργασίας, οι μαθητές μας έδωσαν συνέντευξη στο ραδιόφωνο του σχολικού δικτύου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με την έρευνα που έκαναν αναφορικά με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων από παιδιά της ηλικίας τους και τα συμπεράσματα που προέκυψαν.

Οι μαθητές και μαθήτριες μέσα από την πρωτόγνωρη γι΄αυτούς  εμπειρία παρουσίας σε επιστημονικό συνέδριο, ανέδειξαν τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητές τους στην υλοποίηση μιας ερευνητικής και δημιουργικής εργασίας.

Πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες

καθώς και στην εκπαιδευτικό κα. Αναστασία Γκόλια

για την υποστήριξη που τους παρείχε στην υλοποίηση και παρουσίαση της εργασίας τους.

 

Απρ 21

7η Μουσική Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων της Δ.Π.Ε.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η ετήσια (7η στη σειρά) Μουσική Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής στο Δημοτικό θέατρο Πολυγύρου.

Το σχολείο μας συμμετείχε με τους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης και την μουσικό μας κα. Πηνελόπη Πανταζή, η οποία είναι και η εμπνεύστρια των μαθητικών μουσικών συναντήσεων.

Υπέροχα τραγούδια! Ωραία παρουσία! Τα παιδιά ενθουσίασαν και ενθουσιάστηκαν!

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την εξαιρετική παρουσία τους,

καθώς και στην ταλαντούχα εκπαιδευτικό μουσικής του σχολείου μας κα. Πηνελόπη Πανταζή!!!

Θερμά συγχαρητήρια και στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κα. Ευτυχία Παπαπανικολάου για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης!!

Και του χρόνου!!!

 

Απρ 21

Έκθεση παιχνιδιών

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιχνίδια από τη γειτονιά και την αλάνα ως τον ηλεκτρονικό υπολογιστή», οι μαθητές και μαθήτριες του Β2 τμήματος, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, οργάνωσαν έκθεση παιχνιδιών για τους γονείς τους αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.

Η έκθεση περιλάμβανε ζωγραφιές από τα ομαδικά παιχνίδια που έπαιζαν οι γονείς των μαθητών όταν ήταν παιδιά, παιχνίδια που είχαν οι γονείς από τότε που ήταν παιδιά και παιχνίδια που έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές.

 

Στο τέλος, γονείς και μαθητές  έπαιξαν με τα παιχνίδια και απ’ ότι φαίνεται το διασκέδασαν!!!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές

και τη δασκάλα τους κα. Τσεκούρα Κατερίνα

για την εξαιρετική προσπάθειά τους!!!

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων