Δεκ 13

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Νοέ 20

Τα παιδιά βοηθούν παιδιά!!!

 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σχολείο μας στηρίζει έναν μη κερδοσκοπικό σύλλογο που έχει ως » σημείο αναφοράς» τα παιδιά. Με πρωτοβουλία των μαθητών,τριών των ΣΤ2΄ και Γ1΄ τμημάτων θα συγκεντρώσουμε διάφορα είδη για τα Παιδικά Χωριά SOS που βρίσκονται στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Η προσπάθεια ξεκινάει στις 21 Νοεμβρίου …….

Νοέ 20

Εκδήλωση για τη γιορτή του Πολυτεχνείου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι μαθητές και μαθλητριες των Ε1΄ και Ε2΄ τμημάτων παρουσίασαν τη θεατρική τους παράσταση με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό και πρωτότυπο τρόπο.

 

Η αρχική τους σκέψη, να αγγίξουν τις ψυχές των παιδιών όλων των ηλικιών αλλά και καταστήσουν κατανοητές τις δύσκολες έννοιες της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας», πήρε σάρκα και οστά στη σκηνή του σχολείου μας.

Δραματοποίησαν τις ‘έννοιες της δικτατορίας και της δημοκρατίας ……

 

 

τραγούδησαν το θάρρος και το κουράγιο των φοιτητών και του λαού μας εκείνη τη σκοτεινή περίοδο της ιστορίας μας.

Επικοινώνησαν με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο έργα λογοτεχνικά, έργα μελοποιημένα μεγάλων ποιητών. Αφηγήθηκαν ιστορίες, απήγγειλαν ποιήματα  και …

 

έχοντας ως μοναδικό εκφραστικό μέσο το σώμα τους, αναπαράστησαν τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

 

 

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους μαθητές και μαθήτριές μας για τη συγκίνηση και τη χαρά που μας πρόσέφεραν!

Συγχαίρουμε τους δασκάλους  κα. Δέσποινα Γριζοπούλου και Νίκο Γούσιο καθώς και τη μουσικό μας κα. Πηνελόπη Πανταζή!

Η ευαισθησία και η δημιουργικότητα τους, μας κάνουν να αισιοδοξούμε για τις καινούριες γενιές και το μέλλον της πατρίδας μας!

 

Νοέ 12

Πάμε ορχήστρα!!!

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, οι μαθητές των Γ’, Δ’ Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας, ύστερα από πρόταση της εκπαιδευτικού μουσικής κας. Πανταζή Πηνελόπης, επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης …

 

και παρακολούθησαν την παράσταση που διοργάνωσε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με σπουδαστές του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος.

Η παράσταση είχε τον τίτλο «Πάμε Ορχήστρα!».

Με τη βοήθεια των ηθοποιών, οι μαθητές ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο της συμφωνικής ορχήστρας, γνώρισαν τα μουσικά όργανα που την αποτελούν, ήρθαν σε γνωριμία με μερικά από τα γνωστότερα έργα κλασικής μουσικής και τους συνθέτες τους, αλλά και γέλασαν και διασκέδασαν με την καρδιά τους!

Ήταν μία εμπειρία που μαθητές και εκπαιδευτικοί θα θυμόμαστε για πολύ καιρό…!

Νοέ 02

Γιατί, «φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι!»

31 Οκτωβρίου: παγκόσμια μέρα αποταμίευσης!!!

Τα παιδιά του Γ1΄τμήματος αφού μίλησαν για την αποταμίευση και τη χρησιμότητά της, υποσχέθηκαν να την ξεκινήσουν αμέσως!

Η αρχή έγινε με την κατασκευή του δικού τους κουμπαρά, από «άχρηστα» υλικά. Έδωσαν το δικό τους στυλ στο χαρτί και…

 ορίστε οι κουμπαράδες τους!

 

 

 

 

Οκτ 31

Επίσκεψη σε δύο υπέροχα μουσεία των Νέων Μουδανιών

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου οι μαθητές και μαθήτριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων επισκέφθηκαν δύο υπέροχα μουσεία των Νέων Μουδανιών: Το Λαογραφικό Μουσείο Βιθυνίας και το Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων.

Το Λαογραφικό Μουσείο Βιθυνίας στεγάζεται στην Οικία Τούρκου Χατζή Οσμάν στην περιοχή Αλμύρας στα Ν.Μουδανιά. 

Στο Μουσείο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν οικιακά σκεύη, αγροτικά εργαλεία, φορεσιές, φωτογραφίες κ.λπ. από τη Βιθυνία της Μικράς Ασίας, το γενέθλιο τόπο των προσφύγων της περιοχής.

Η ξενάγηση των μαθητών έγινε από την Πρόεδρο του Συλλόγου «Βιθυνία»

κα. Ελένη Καρατζή, την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα!!!

Το μουσείο  αλιευτικών σκαφών και εργαλείων  είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 2001.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν παραγάδια, καμάκια, αγκίστρια, ομοιώματα από βάρκες μικρές και μεγάλες αλλά και εργαλεία που αντικαταστάθηκαν με σύγχρονα και τα οποία αποτελούσαν, μέρος της καθημερινή ζωής των ψαράδων.

Στη δεύτερη ενότητα του μουσείου είδαν και έμαθαν για το θαλάσσιο πλούτο, σε ειδική αίθουσα όπου παρουσιάζεται ο μαγευτικός κόσμος των οστράκων , καθώς επίσης για τα αλιεύματα τις αξίες και τα οφέλη αλλά και για την κακομεταχείριση που δέχεται η θάλασσα.  

Τέλος στην τρίτη ενότητα του μουσείου παρακολούθησαν βίντεοπροβολή με θέματα από τη μοναδικότητα του βυθού και της θάλασσας.

Την ξενάγηση των μαθητών ανέλαβαν οι κυρίες Βασιλική Παπαμέτη και Πολυξένη Κοντομηνά,

τις οποίες και ευχαριστούμε πολύ!!!

Τα παιδιά έφυγαν ενθουσιασμένα

και εμείς υπερήφανοι για τα δύο μοναδικά μουσεία μας!

 

Οκτ 31

Επίσκεψη στον ιστορικό «Φάρο»

Οι μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν τα γραφεία  του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Φάρος» στα Νέα Μουδανιά.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιο της τοπικής ιστορίας με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία τόσο της κωμόπολης μας, όσο και τη σημασία των ονομάτων των οδών αλλά και του ίδιου του δήμου στον οποίο κατοικούν.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια στην προσπάθεια μας αυτή της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κας. Βούλας Παπαδοπούλου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Η κα. Παπαδοπούλου μέσα από φωτογραφίες και ντοκουμέντα, εξήγησε στα παιδιά την ιστορία του τόπου μας και βοήθησε ώστε να σχηματίσουν μια ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη εικόνα για το πως και το γιατί των ονομάτων, αλλά και των γεγονότων.

 

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων