Εκδρομή στη Λίμνη

Λίμνη Ευβοιας

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 η ΣΤ τάξη μαζί με τις δασκάλες τους ( Δρίτσα Μ. και Αρβανιτόγιαννη Μ.) με αφορμή την ενότητα   στο μάθημα της Ν. Γλώσσας  “ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ” επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο  της πανέμορφης Λίμνης. Περιηγήθηκαν σε ένα Μουσείο που είναι στημένο με πολύ μεράκι και που αποτυπώνει την πολιτιστική ταυτότητα αυτής της Ιστορικής , γοητευτικής  και με προσωπικότητα πόλης.

Εκεί στο άλλοτε αρχοντικό της Κατερίνας (Κατερινιώ για τον κύριο Αποστόλου Δ.) Φλώκου και μετά την δωρεά της, μουσείο , οι μαθητές είδαν το μουσειακό υλικό σχετικά με την ιδιαιτερότητα του ναυτικού βιώματος των κατοίκων .Γνώρισαν τους επιφανείς Λιμνιώτες (Α. Γομβιό, τον ιστορικό του “Ελυμνίου”N. Μπελλάρα, τον σεναριογράφο Ν. Τσιφόρο, τον μουσικοσυνθέτη Ι. Μαργαζιώτη ,τον συγγραφέα Ι Βοϊατζή , τον ζωγράφο Χ. Βογιατζή την ηρωίδα  της εθνικής αντίστασης Λ.Καραγίαννη).Eίδαν τα εκθέματα της αρχαιολογικής συλλογής (ψηφιδωτά δάπεδα, συστάδα αγγείων από Μυκηναϊκή εποχή ,ένα υπέροχο στεφάνι λίγο κατώτερο από εκείνο του Φιλίππου δυστυχώς σε φωτογραφία γιατί το πραγματικό βρίσκεται στο Μουσείο της Χαλκίδας και μια προσομοίωση ενός τάφου)στον ημιώροφο είδαν την λειτουργικότητα του αργαλειού και θαρρείς άκουγαν :

“Την ευχή μου να ‘χεις

Αργαλειό να μάθεις

Χέρια, πόδια να χτυπάς

Την σαίτα να περνάς “

Στη συνέχεια  ανεβαίνοντας μια σκάλα που θύμιζε βαπόρι ξεναγήθηκαν σε χώρους με αυστηρό ροκοκό, μπαρόκ και νεοκλασικού ρυθμού χώρους και γεύτηκαν την ιδιομορφία ενός καπετανόσπιτου ξετρελάθηκαν στο δωμάτιο με τις “ΚΟΥΚΛΕΣ”  και την Μαρμάρινή γωνιά με αντικείμενα των “Μαρμαρινών “.Όλα ήταν  και ακούστηκαν υπέροχα μέσα από το στόμα και την καλή διάθεση των κ. Αποστόλου Δ και Παπαγεωργίου Α.

Αμέσως μετά περπάτησαν στις γραφικές γειτονιές με τα στενά δρομάκια και είδαν τα αρχοντικά (πολλά από αυτά με θυρεούς ) με τις ολάνθιστες αυλές . Η επίσκεψή μας τελείωσε πίνοντας μια παγωμένη πορτοκαλάδα σε παραθαλάσσιο μαγαζί και στις 13.50 είμασταν και πάλι στην αυλή του σχολείου μας.

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ….

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *