Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, το σχολείο μας διοργάνωσε την Παρασκευή 01/12/2017, εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, σε συνεργασία με το 24ο δημοτικό.
Σκοπός των μαθητών και των εκπαιδευτικών και των δύο σχολικών μονάδων ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και των συμπολιτών μας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
Κυρίως όμως, μέσα από τη δράση αυτή θελήσαμε να υπενθυμίσουμε ότι η ουσιαστική συμμετοχή των ΑμεΑ σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής επιτυγχάνεται μόνο με έναν τρόπο: την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Ας μην ξεχνάμε ότι η Αναπηρία δεν είναι στίγμα, δεν είναι αρρώστια, δεν είναι απόκλιση, αλλά κατάσταση, στην οποία δυνητικά ο καθένας μπορεί να βρεθεί.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, το σχολείο μας σε συνεργασία με την Ε΄ τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας οργάνωσε τις εξής δράσεις :

• Ενημέρωση και προετοιμασία των μαθητών της Ε΄ τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου από την μουσικό του σχολείου τους κ. Λουμίτη Πάρρυ.
• Προετοιμασία δρώμενου με μουσικοκινητικούς κύκλους , μαθητών του Ειδικού Δημοτικού από τους εκπαιδευτικούς : κ. Λουμίτη Πάρρυ , Νατσιοπούλου Κωνσταντινιά , Μπενάκη Κυριακή , Τζανετοπούλου Πέννυ
• Κατασκευή αφίσας από την εικαστικό του Ειδικού δημοτικού κ. Αθανασοπούλου Παυλίνα
• Δημιουργία φυλλαδίου ενημέρωση του κοινού για την διαφορετικότητα από του εξής εκπαιδευτικούς του Ειδικού σχολείου: Αθανασοπούλου Παυλίνα , Βακάλη Γεώργιο , Δημητροπούλου Χριστίνα , Καραχισαρλίδου Άννα , Κώνστας Νικόλαος ,Νέζου Παναγιώτα , Σίδερη Ευσταθία
• Παρουσίαση μουσικοκινητικού δρώμενου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας από τους μαθητές και των δύο σχολικών μονάδων και διανομή του φυλλαδίου στο κοινό που παρακολούθησε, για ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Αφήστε μια απάντηση