1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου

"ούτε τέχνη ούτε σοφίη εφικτόν εάν μη μάθη τις"

Λειτουργία Ολοήμερου Τμήματος (σχ. έτος 2017- 2018)

Μάι 201717

oloimeroΤο Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από τη λήξη των μαθημάτων (13.15) έως τις 16.00 με δυνατή ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης και στις 15.00. Στο πρόγραμμα κάθε ημέρας αντιστοιχούν 2 ώρες μαθήματος καθώς και ώρα φαγητού- χαλάρωσης. Κατά τη φετινή χρονιά το Ολοήμερο Πρόγραμμα στελεχώθηκε από την αρχή από ειδικά ορισμένο εκπαιδευτικό που είχε την ευθύνη για τη σίτιση και τη μελέτη των μαθητών, ενώ το σχολείο διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφαλή διατήρηση και κατανάλωση των γευμάτων που φέρουν μαζί τους οι μαθητές.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν:

  • οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
  • οι μαθητές των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι.

Αν δεν ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες και επιθυμείτε να εγγράψετε το παιδί σας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Διευθυντή του σχολείου.

Για τη λειτουργία τμήματος στο Ολοήμερο Πρόγραμμα απαιτείται η εγγραφή 14 τουλάχιστον μαθητών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα λειτουργίας τμήματος Πρωινής Ζώνης (7.00 – 8.00 π.μ.) στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών είναι 10 μαθητές.

Η εγγραφή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται κατά την τρέχουσα περίοδο (έως και τις 12 Ιουνίου), ενώ ο μαθητής μπορεί να διακόψει τη φοίτηση οποιαδήποτε στιγμή, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από τους γονείς του ή λόγω μη προσέλευσης. Αιτήματα εγγραφής μαθητών στο Ολοήμερο που θα υποβληθούν μετά τις 12 Ιουνίου ή κατά την αρχή της ερχόμενης σχολικής χρονιάς (από Σεπτέμβρη και μετά) θα γίνουν δεκτά μόνο εάν υπάρξει έγκριση από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και μόνο για λόγους που κρίνονται ως ιδιαίτερα σοβαροί.

Όσοι επιθυμείτε να παρακολουθήσει το παιδί σας το Ολοήμερο Πρόγραμμα απευθυνθείτε στο Διευθυντή του σχολείου καθημερινά έως και τις 12 Ιουνίου, για να υποβάλετε σχετική αίτηση. Επίσης παρακαλούμε όπως ενημερώσετε και άλλους γονείς που τυχόν η λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος θα ήταν επωφελής για τους ίδιους και τα παιδιά τους να κάνουν τη σχετική αίτηση αυτήν την περίοδο, ώστε το τμήμα να συγκροτηθεί με ασφάλεια και να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός για τη στελέχωσή του με εκπαιδευτικούς των απαιτούμενων ειδικοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να ζητήσουν αίτηση εγγραφής από τον εκπαιδευτικό της τάξης τους ή να την εκτυπώσουν από το ιστολόγιο του σχολείου.

από κάτω από: Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λειτουργία Ολοήμερου Τμήματος (σχ. έτος 2017- 2018)    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Γ. Παπανικολάου 34
Τηλ: 2223022265
Φαξ: 2223022521
Διευθυντής: Καραβάς Γ. Νικόλαος
Ηλ.Ταχ:
mail@1dim-aliver.eyv.sch.gr



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων