Καλό καλοκαίρι με συγκίνηση και αγκαλιές


Μια αλλιώτικη γιορτή έστησαν φέτος παιδιά και εκπαιδευτικοί στο 1ο Δ.Σ Αγριάς. Μια γιορτή που πέρα από το μουσικό παραμύθι «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω» που μιλούσε για την σπουδαιότητα της αγάπηςκαι ετοιμάστηκε από τους μαθητές της Β και Γ τάξης το βασικό της κομμάτι ήταν ο αποχαιρετισμός των μαθητών της Στ τάξης από τους συμμαθητές τους, τα παιδιά της Α τάξης .
Η ιδέα βασίστηκε στο πρόγραμμα « Υιοθετώντας ένα πρωτάκι» που πραγματοποιήθηκε από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο 1ο Δ.Σ Αγριάς.
Τα εκτάκια «υιοθετούν» πρωτάκια λοιπόν και έτσι η σχολική καθημερινότητα γίνεται πιο όμορφη.
Τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα διδάσκονται τη συνεργασία και τη συνύπαρξη και οι μικροί μαθητές αισθάνονται πιο ασφαλείς στο καινούριο περιβάλλον. Πρόκειται για μία δημιουργική συνύπαρξη που στόχο έχει να εξαφανίσει κάθε ίχνος εκφοβισμού, που μπορεί να αναπτυχθεί εντός του σχολικού χώρου και να βάλει τους μικρούς μαθητές σε ένα ασφαλές πλαίσιο βοηθώντας παράλληλα και στην ωρίμανση των μεγαλύτερων
Τα πρωτάκια λοιπόν του σχολείου ανέλαβαν να ζωγραφίσουν με τα πινέλα της φαντασίας τους ευχές και όνειρα που θα συνοδεύουν τα αγαπημένα εκτάκια τους στο πέταγμα τους.
Η συγκίνηση μεγάλη, τα δάκρια πολλά και οι ευχές ακόμα περισσότερες. Ευχές που ειπώθηκαν με έμμετρα στιχάκια και μιλούσαν για νέες φιλίες, για το νέο σχολείο, για το πέταγμα στην εφηβική ηλικία.
Τα παιδιά της πρώτης κρατώντας κόκκινες καρδούλες έδωσαν από ένα φιλί και φώναξαν όλα μαζί ένα μήνυμα που βγήκε μέσα από την καρδιά τους.
Κρατείστε την ανάσα σας και μη μας πείτε γεια
μα δώστε μας καλύτερα δύο ζεστά φιλιά.
Ήταν η ευχή των μικρών που αγκαλιάστηκαν τρυφερά από τα παιδιά της Στ τάξης.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την παράδοση λευκώματος από τους μαθητές της Στ τάξης στους μαθητές της Ε τάξης στο οποίο ο κάθε μαθητής που αποφοιτά από το σχολείο, θα πρέπει να αφήνει ένα μικρό κείμενο με τις σκέψεις του σαν παρακαταθήκη στο σχολείο που για έξι χρόνια τον αγκάλιασε και με την παρακολούθηση βίντεο με φωτογραφίες των παιδιών της Στ τάξης που ευγενικά προσέφερε γονέας μαθητή της Στ τάξης

Καλό καλοκαίρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς