19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

Αρχαιολόγοι για μια μέρα

Ιούν 201723

Πάει πολύς καιρός από τότε που το Στ2 του σχολείου μας (σχ. έτους 2016-17) επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και υλοποίησε το ημερήσιο πρόγραμμα: Αρχαιολόγοι για μια μέρα.

2voudeni-2

2voudeni-14

2voudeni-18

2voudeni-26

2voudeni-35

Με τη συνοδεία του δασκάλου τους κ Σαρρή Μενελάου, που έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στην αρχαιολογία και του διευθυντή του σχολείου, οι μαθητές και μαθήτριες του Στ2 αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν από τους αρχαιολόγους, συντηρητές και άλλους επιστήμονες του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, το οποίο και διοργάνωνε το πρόγραμμα, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, κληρώθηκαν σε ειδικότητες (εργάτης, αρχαιολόγος, φωτογράφος, σχεδιαστής, συντηρητής κ.λ.π.) και δούλεψαν στα ειδικά διαμορφωμένα εκπαιδευτικά σκάμματα ζώντας μια ξεχωριστή εμπειρία αρχαιολογικής ανασκαφής.

Στο τέλος φύγαμε όλοι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) πολύ ευχαριστημένοι έχοντας μάθει αρκετά για τη σπουδαία αυτή επιστήμη και μάλιστα στην πράξη.

Να και το σχετικό βίντεο που απαθανάτισε το γεγονός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Αυτό είναι το ιστολόγιο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Περιέχει νέα και ειδήσεις από τη ζωή και τις εκδηλώσεις του σχολείου.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων