19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

Γιορτή 28ης: Β΄Παγκόσμιος πόλεμος. Ένα χρονικό

Οκτ 201528
DSC_0011-300×200

Με παρόντες το σύνολο σχεδόν των μαθητών και συνοδευόμενους από πολλούς γονείς πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας –που αποδείχτηκε υπερβολικά μικρή για να μας χωρέσει όλους– η εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Την εκδήλωση είχε ετοιμάσει το Ε2 με επικεφαλής  τον δάσκαλό του και νέο συνάδελφο του σχολείου μας, Δρ. Μενέλαο Σαρρή.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι μαθητές παρουσίασαν το Χρονικό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ τους συνόδευε πλούσιο αρχειακό υλικό φωτογραφικό και κινηματογραφικό, το οποίο είχε συλλέξει και προετοιμάσει ο κ. Σαρρής.

Πριν την παρουσίαση έγινε η καθιερωμένη ανακοίνωση των ονομάτων των σημαιοφόρων και παραστατών σημαίας του σχολείου. Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του σχολείου μας με επίκαιρα τραγούδια, την επιμέλεια των οποίων ανέλαβε η κα Καλλιόπη Αγγελοπούλου, η μουσικός του σχολείου μας.

Γονείς, δάσκαλοι και μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι και βαθιά συγκινημένοι από την παρουσίαση, αφού, αν και ήταν αρκετά μεγάλη σε διάρκεια, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας, μας πλούτισε με γνώσεις και κυρίως μας βοήθησε να αναβιώσουμε τον ιστορικό παλμό των ημερών εκείνων!

Και του χρόνου!  Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

 

 

Έπαρση σημαίας

Έπαρση σημαίας

Η χορωδία μας

Η χορωδία μας

Τιμή στους ήρωες

Τιμή στους ήρωες

DSC_0104

DSC_0088

DSC_0140

Ο υπεύθυνοςτης παράστασης κ. Σαρρής

Ο υπεύθυνος της παράστασης κ. Σαρρής

Το πρόγραμμα της γιορτής

Το πρόγραμμα της γιορτής

Οι αφίσσες του αγώνα του 40

Οι αφίσσες του αγώνα του 40

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Αυτό είναι το ιστολόγιο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Περιέχει νέα και ειδήσεις από τη ζωή και τις εκδηλώσεις του σχολείου.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων