19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

Επισκέψεις στο Δημοτικό Ωδείο

Φεβ 201426

Στα πλαίσια των πολιτιστικών μας επισκέψεων βρεθήκαμε στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Όλες οι τάξεις του σχολείου μας σε ομάδες των δύο (Α΄ και Β΄, Γ΄ και Δ΄, Ε΄ και Στ΄) επισκέφθηκαν το Ωδείο που στεγάζεται στην Πλατεία Όλγας στο νεοκλασικό κτήριο του πρώην Μουσείου.
Εκεί μας περίμεναν οι καθηγητές του Ωδείου αλλά και κάποιοι μαθητές του και μας παρουσίασαν ένα πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα.
Πρώτα πήραν το λόγο τα έγχορδα που ως κουαρτέτο (σύνολο από 4 όργανα: 2 βιολιά 1 βιόλα κι ένα βιολοντσέλο) μας έπαιξαν το 1ο μέρος από τη “Μικρή νυχτερινή μουσική” του Μότσαρτ και 2 χορούς του Στράους.
Στη συνέχεια, ο μπαμπάς των εγχόρδων, το κοντραμπάσο σε ντουέτο με το πιάνο μάς παρουσίασαν ένα κομμάτι που γράφτηκε για να δείξει τις δυνατότητες του οργάνου.
Ακολούθησε το πιάνο με ένα κομμάτι του Μότσαρτ: 12 παραλλαγές στη μελωδία “Φεγγαράκι μου λαμπρό”.
Η συνέχεια ανήκε στα πνευστά και συγκεκριμένα στην τρομπέτα με το πρώτο μέρος από το Κοντσέρτο του Αρανχουέθ και άλλα κομμάτια.
Τέλος στα κρουστά δύο μαθητές του Ωδείου έπαιξαν κομμάτια στο ξυλόφωνο.
Απολαύσαμε τη συναυλία, μάθαμε πολλά και γεμάτοι νέες εμπειρίες γυρίσαμε στο σχολείο μας.

 

Συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο from Georgios Markakis on Vimeo.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Αυτό είναι το ιστολόγιο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Περιέχει νέα και ειδήσεις από τη ζωή και τις εκδηλώσεις του σχολείου.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων