«Ενημέρωση για τα Προγράμματα-δράσεις του Δήμου Παύλου Μελά για μαθητές για τη σχολική χρονιά 2015-2016»

 Ενημέρωση  για τις δράσεις του Τμήματος Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά που αφορούν μαθητές.

Συνεχίζεται και φέτος, το πρόγραμμα μαθησιακής στήριξης σε μαθητές δημοτικού που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες που αφορούν τη γραφή, την ανάγνωση, τα μαθηματικά καθώς και δυσκολίες συγκέντρωσης προσοχής, υπερκινητικότητας και παρορμητικότητας. Συγκεκριμένα:
  • Α. Ο Δήμος Παύλου Μελά παρέχει τη δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές και μεσημεριανές ώρες στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας στη Νικόπολη Σταυρούπολης.
  • Β. Επιπρόσθετα παρέχεται η δυνατότητα σε γονείς που το επιθυμούν να απευθυνθούν στην Kοινωνική Yπηρεσία του Δήμου για διερεύνηση μαθησιακών δυσκολιών στα παιδιά τους. Η διερεύνηση γίνεται με τη βοήθεια εκπαιδευτικών τεστ (διερεύνηση ικανοτήτων ορθογραφίας, ανάγνωσης, κατανόησης κειμένου κ.α.) και όπου κρίνεται απαραίτητο η παραπομπή σε εξειδικευμένες δομές διάγνωσης και αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και μείωση της σχολικής αποτυχίας αλλά και των συνακόλουθων προβλημάτων άρνησης της φοίτησης και της χαμηλής αυτοεκτίμησης.
  • Γ.   Επίσης πραγματοποιείται συμβουλευτική στήριξη εκπαιδευτικών αλλά και γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες για θέματα που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών στο σχολείο και στο σπίτι.
  • Δ. Υπάρχει τέλος η δυνατότητα διοργάνωσης ανοικτών ομιλιών, εργαστηρίων, σεμιναρίων, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς (δίκτυο Άλφα, Ιατροπαιδαγωγικά κέντρα κ.α.), κατόπιν αιτήματός της διεύθυνσης του σχολείου για θέματα που ενδιαφέρουν τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

 Επιπλέον τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσει πρόγραμμα Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας(έως 12 ετών).

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη, η διάγνωση, και η αποκατάσταση των διαταραχών του λόγου, ομιλίας, φωνής και επικοινωνίας μέσω ενός εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης και δομημένων δραστηριοτήτων.

 Τέλος θα λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης αγγλικής και Ιταλικής γλώσσας για μαθητές των οποίων οι γονείς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα φοίτησης τους σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

  • .
  • Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
  • Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.
  • Πληροφορίες: Παπαποστόλου Αθηνά,τηλ. 2310 020196
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2015-2016. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.