«RUN MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024»

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, στην πόλη μας θα πραγματοποιηθούν αγώνες προς τιμή του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη  του μυθικού αυτού νερουλά, που μπήκε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ως νικητής του Μαραθωνίου, στους Νεότερους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στις 29 Μαρτίου 1896 και φέρουν το όνομά του.

Με αφορμή αυτή τη γιορτή του δρομικού αθλητισμού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων καλεί όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου, μαζί με τους γονείς, να δηλώσουν συμμετοχή με σκοπό την υιοθέτηση αξιών  άθλησης και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Τα παιδιά δύνανται να συμμετάσχουν στον αγώνα  τον 650 μέτρων με δωρεάν συμμετοχή , ενώ οι ενήλικες θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους στην εφαρμογή athletopia για τα  5 και 10 km αντίστοιχα.

Προτείνουμε,  για όσους/ες  θα δηλώσουν συμμετοχή,   να φορούν λευκή μπλούζα,  αφού  ο σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων  του σχολείου μας θα έχει μεγάλο συλλεκτικό αυτοκόλλητο για τον καθένα, που θα προβάλει το σχολείο μας . Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Με εκτίμηση,

Η Δ/ντρια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ” 2023-2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»


Σαββατοκύριακο «χωρίς μαθήματα»


Φεβρουάριος:  Παρασκευή 16/2  

Μάρτιος: Παρασκευή  1/3 και Παρασκευή 15/3

Απρίλιος: Παρασκευή 5/4 και Παρασκευή 19/4

Μάιος:  Παρασκευή 17/5 και Παρασκευή 31/5

 

 

 

Για το σύλλογο διδασκόντων

Η Δ/ντρια

Παπαδάκη Θεονύμφη

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ THE GREEN CITY

GREEN CITY

Χτες το σχολείο μας επισκέφθηκε το φορτηγάκι του GREEN CITY προκείμενου να γίνει η ζύγιση και η παραλαβή των ανακυκλώσιμων υλικών που συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές /τριες του σχολείου μας.

Οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τα παιδιά και απάντησαν σε απορίες σχετικές με την ανακύκλωση των υλικών. Κατά τη συζήτηση  αποκομίσαμε καινούριες πληροφορίες για θέματα σχετικά με την ανακύκλωση που δεν γνωρίζαμε.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά που παρέδωσε το σχολείο μας έφτασαν τα 171.848 Green Coins , που μπορούν να εξαργυρωθούν σε συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις.

Μπράβο στα παιδιά!

Τα τεταρτάκια στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη

κουβουτσακη 6 κουβουτσακη 4 κουβουτσακη 3

Πριν λίγες μέρες οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικούς πίνακες ζωγραφικής στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη στην Κηφισιά. Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα ρεύματα και τις σχολές της ζωγραφικής, έμαθαν να αναγνωρίζουν τεχνοτροπίες και τέλος έπαιξαν σχετικά παιχνίδια. Η εμπειρία … ιδιαίτερη και σίγουρα αξιόλογη!

 

ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Αγαπητοί γονείς,

 Ξεκίνησε η διεξαγωγή φιλικών συναντήσεων ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή μαθητών της Β τάξης από το 1ο Δημοτικό Αμαρουσίου και στόχο το «Όμορφο Παιχνίδι».

 Όμορφο παιχνίδι σημαίνει αναγνώριση της αξίας των συμμετεχόντων, σεβασμός στους κανόνες, ενθάρρυνση των συμπαικτών μας, συνεργασία, ομαδικότητα, χαρά που δεν εξαρτάται από το τελικό αποτέλεσμα.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε μαθητές της Β΄ τάξης.

Τα παιδιά έδωσαν έναν όμορφο αγώνα!

 Σκορ δεν κρατήσαμε….

 

ομαδικη IMG 4445 IMG 4447

Πυροπροστασία και Αντιμετώπιση Εκτάκτων  Καταστάσεων

IMG 4421 IMG 4422

 

Τη Δευτέρα , 5 Φεβρουαρίου  2024, ύστερα από πρόσκληση του σχολείου μας,  υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πυροσβεστικής για την πυροπροστασία και την αντιμετώπιση εκτάκτων  καταστάσεων φυσικών φαινομένων από τον Πύραρχο κο Καψάλη.

Το Πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στην αίθουσα εκδηλώσεων και περιελάμβανε θεωρητικό  με θεματολογία που αφορούσε στην πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, στις δράσεις και επεμβάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, στη συμπεριφορά των πολιτών και στους τρόπους αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων που άπτονται του έργου της Πολιτικής Προστασίας.  

IMG 4418IMG 4420

Στο πρακτικό-βιωματικό μέρος ακολούθησε επίδειξη χρήσης Πυροσβεστήρα στο προαύλιο του σχολείου.

Ήταν μια εξαιρετική παρουσίαση που κατάφερε να προσελκύσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες που αφορούν τη βελτίωση της σχολικής επίδοσης ενός παιδιού, της κοινωνικής συμπεριφοράς και της κοινωνικο-ψυχοσυναισθηματικής του ανάπτυξης αποτελεί η συνεργασία των γονέων με το σχολείο του παιδιού τους.

Τελευταία, η συνεργασία σχολείου – οικογένειας κρίνεται απολύτως απαραίτητη μιας και οι επιδράσεις που δέχονται και οι δύο ποικίλουν. Η καλή συνεργασία και η συνεχής επαγρύπνηση μπορούν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα προβληματικές καταστάσεις και ζητήματα που ανακύπτουν. Το μοντέλο των αλληλεπικαλυπτόμενων σφαιρών της Epstein, ορίζει το σχολείο, την οικογένεια και την ευρύτερη κοινότητα, ως τρία συστήματα που αλληλοεπηρεάζονται και ταυτόχρονα αλληλοεπιδρούν πάνω στα παιδιά. Όσο μεγαλύτερη συνεργασία θα επιτευχθεί μεταξύ των συστημάτων αυτών, τόσο θετικότερες θα είναι οι επιδράσεις στην ανάπτυξη και πρόοδο των παιδιών.   Η ιστοσελίδα του σχολείου μας αποτελεί σημαντικό παράγοντα εποικοδομητικής συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των μελών όλης της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό στο σχολείο μας φέτος  πραγματοποιούνται δράσεις και γι΄ αυτό, σας αποστέλλουμε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, με στόχο τη διερεύνηση δυσκολιών στη χρήση της ή προτεινόμενων αλλαγών, για την καλύτερη λειτουργία της.  Σας ευχαριστούμε πολύ.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/rFiNbPVwBNG3Xz1R6

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

 

ΟΡΓΑΝΑ ΟΡΓΑΝΑ1

Οι μαθητές του Ε2 τμήματος στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας , στην ενότητα ‘ Μουσική” , χωρίστηκαν σε ομάδες και έφτιαξαν τα δικά τους μουσικά όργανα με υλικά που είχανε στο σπίτι τους. Φτιάξανε κιθάρες, αρμόνιο, βιολί,  φλογέρα, άρπα,  μαράκες και κλαρίνο.

Τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ , για την προσπάθεια. Την υπομονή, την επιμονή και τις υπέροχες δημιουργίες που κατασκεύασαν!!!

 

 

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

 

IMG 4414

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου , στα πλαίσια του εορτασμού των 3 Ιεραρχών , στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τελέστηκε αρτοκλασία ,υπό του Πατρός Παναγιώτη ,με συμμετοχή όλων των τάξεων και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Ήταν μια ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή για όλους μας. Αρχικά η Δ/ντρια ανάγνωσε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας  και μετά το πέρας της αρτοκλασίας αναγνώστηκε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου και μοιράστηκε   άρτος σε όλους τους μαθητές σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Χρόνια Πολλά , καλά και ευλογημένα σε μαθητές και δασκάλους και Καλή Φώτιση σε  όλους μας!

Για το σύλλογο Διδασκόντων

Η Δντρια

Παπαδάκη Φαίη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς, η ενημέρωσή σας για τον μήνα Φεβρουάριο θα γίνει σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα: Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 13.20 – 14.00 τα τμήματα: Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Ε1, Ε2. Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 13.20 – 14.00 τα τμήματα: Γ2,  Δ1, Δ2, Στ1, Στ2. Η εκπαιδευτικός Αγγλικών κα Γεωργία Κουρή θα ενημερώσει την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 13.20 – 14.00 στο γραφείο δασκάλων. Η ενημέρωση από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων θα γίνει τηλεφωνικά ως εξής:

Εκπαιδευτικός Ημερομηνία Ώρα
Σιούτογλου Ευανθία – Εικαστικά  Δευτέρα 5/2 10.45 – 11.30
Σιάτης Δημήτριος – Γυμναστική Δευτέρα 5/2 9.00 – 9.40
Πουλή Φωτεινή – Αγγλικά Δευτέρα 5/2 9.00 – 9.40
Αβαράκη Άννα – Γαλλικά Τρίτη 6/2 10.00 – 10.45
Παπαγεωργίου Θάλεια – Γερμανικά Τρίτη 6/2 13.15 – 14.00
Δουσαΐτη Θεοδοσία – Πληροφορική Τρίτη 6/2 10.00 – 10.45
Περάκη Σοφία – Πληροφορική Τρίτη 6/2 10.45 – 11.30
Κρεμαστιώτη Μαρία – Μουσική Τετάρτη 7/2 9.00 – 9.40
Πάντα Λαμπρινή – Θεατρική αγωγή Τετάρτη 7/2 9.40 – 10.00
Μπάιμπος Επαμεινώνδας Τετάρτη 7/2 10.00 – 10.40

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση