Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για ‘Κουκλοθέατρο’


«Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά !!!»

Την  Τετάρτη 25  Φεβρουαρίου τα «Απίθανα Νηπιάκια»  μας έκαναν ένα όμορφο και διασκεδαστικό ταξίδι με την  παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο  «Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά» από την θεατρική ομάδα Gypsy moth.

116_8394 116_8483

Δυο περιπλανώμενες τσιγγάνες απλώνουν την μπουγάδα τους σ’  ένα σκοινί. Μια κάμπια που βρέθηκε μπλεγμένη στο μαντήλι της μιας, ξεκινάει το δικό της ταξίδι στον μικρό κόσμο των απλωμένων ρούχων, ψάχνοντας να βρει μια φωλιά. Ποιος μένει μέσα στις τσέπες της φούστας; ποιος κατοικεί στο κοριτσίστικο φορεματάκι; Κατά το ρούχο και ο κάτοικος!

Όλο το φωτογραφικό υλικό από την παράσταση

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Create your own free digital slideshow

 Μετά το τέλος της παράστασης ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize a free picture slideshow

Κουκλοθέατρο – Η Ντενεκεδούπολη 16-11-11

Το κουκλοθέατρο είναι ένα ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον είδος παιχνιδιού, που μπορούμε να πούμε ότι από πολύ νωρίς εντάσσεται στη διαδικασία μάθησης για το παιδί, αφού μέσα από αυτό γνωρίζει τη γλώσσα, αναπτύσσει την προφορική του έκφραση, γνωρίζει χρώματα και ήχους και μαθαίνει να επικοινωνεί.

Παράλληλα, με άκρως διασκεδαστικό και παραστατικό τρόπο το παιδί ψυχαγωγείται και του δίνεται η ευκαιρία να εκφράσει έναν ευρύ κύκλο φαντασιώσεων και συναισθημάτων.

Έτσι λοιπόν μια βδομάδα πριν τη 17η Νοεμβρίου όπου γίνεται η αναφορά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, γεγονότα τα οποία είναι πολλές φορές δυσνόητα από τα παιδιά, προσπαθήσαμε  να σκεφτούμε έναν τρόπο ευκολότερης και πιο ευχάριστης προσέγγισης των συγκεκριμένων γεγονότων και εννοιών όπως για παράδειγμα, η Χούντα και η στέρηση της ελευθερίας των πολιτών.

Σκεφτήκαμε  λοιπόν ότι ένας ευχάριστος τρόπος προσέγγισης θα μπορούσε να είναι, τι άλλο από ένα παραμύθι. Το παραμύθι αυτό ήταν η Ντενεκεδούπολη της Ευγενίας Φακίνου. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών με τα διαλογικά του στοιχεία, τις εικόνες, την πλοκή του και τον τρόπο που παρουσιάζει τους ήρωές του.

Συνεργαστήκαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και την παραμονή της γιορτής πραγματοποίησαμε την ομώνυμη παράσταση. Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν πολύ.

Τους ρόλους υποδύθηκαν οι εκπαιδευτικοί:

Στέλλα Μπάρμπα, Κατερίνα Μαυρογονάτου, Βάσω Δελιτζάκη

Στη μουσική:

Σταυρούλα Μπέτου

Εμψυχώτρια:

Ευγενία Πατούση


YouTube 4E9nI_q82Es&feature=youtu.be


YouTube UaiIXKozs7w&feature=youtu.be


YouTube uEkizYGMh-g&feature=youtu.be


YouTube eEc-jvjsWA8&feature=youtu.be

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων