Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για ‘Διδακτικές Ενότητες’


Με αφορμή την επέτειο για την Απελευθέρωση των Γιαννιτσών από τον Τούρκικο ζυγό ξεκινήσαμε το φετινό μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «Ένα Ταξίδι στα Γιαννιτσά στα Χρόνια τα Παλιά» Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος σήμερα επισκεφτήκαμε το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών..

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://2.bp.blogspot.com/-vU4pYDFxNvA/WedKuLunYMI/AAAAAAAAZyc/axu_MRkEd9Y59wiPVtKgPq99aiPZIs40gCLcBGAs/s320/page.jpg

«Μες στο Μουσείο… » Επίσκεψη στο Παιδικό μουσείο Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 31 του Μάη κι εμείς τον αποχαιρετάμε την άνοιξη από την όμορφη  Θεσσαλονίκη μας! Μαζί με τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας και τους γονείς όπως πάντα στην παρέα μας, επισκεφτήκαμε το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης…

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://4.bp.blogspot.com/-mbvVnoRxZWM/WTA8CWOJ34I/AAAAAAAAYvA/ZTvndaKLWyMlVjH-ZRGAtLFVD8-EKRX9ACLcB/s320/page.jpg

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης – Ο Κουμπαράς των ευχών μας!!!

Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης σήμερα. Η 31η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα της αποταμίευσης . Στις 31 Οκτωβρίου του 1924 ιδρύθηκε στο Μιλάνο το Διεθνές Ινστιτούτο Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων…

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα
https://2.bp.blogspot.com/-y0x3wMu0c5s/WBc-B4vd1uI/AAAAAAAAU2Q/KZfoUBuKkpILo04CLBTV9vYA4iOrIcG4QCLcB/s320/page.jpg

Ένα μαγευτικό ταξίδι στο διάστημα!!!

Πάρτε θέση, προσδεθείτε και το ταξίδι ξεκινά… ένα μαγευτικό, υπέροχο ταξίδι στο διάστημα… Όλα ξεκίνησαν από την επίσκεψη στην τάξη μας, του μικρού αστροναύτη. Γνωριστήκαμε, συστηθήκαμε και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα γι αυτόν. Ψάξαμε στο διαδίκτυο και μέσα από ένα βίντεο ταξιδέψαμε στο διάστημα. Γνωρίσαμε το ηλιακό μας σύστημα, τους πλανήτες μας. Τα ονόματά τους, τα χαρακτηριστικά τους, το μέγεθός τους, τα χρώματά τους, τη θέση τους σε σχέση με τον ήλιο. Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://4.bp.blogspot.com/-jL90h-lcnQo/VsXNauXIUMI/AAAAAAAAO18/BKGA9wKgOnk/s320/IMG_20160218_105203.jpg

Ένα γούρι για καλοτυχία και ευημερία!!!

Η μέρα της Πρωτοχρονιάς είναι γεμάτη από ήθη και έθιμα … η βασιλόπιτα και το φλουρί, το ποδαρικό, τα γούρια, το σπάσιμο του ροδιού είναι κάποια από τα αυτά που τηρούνται σε κάθε σπίτι με σκοπό να φέρουν καλοτυχία, πρόοδο και υγεία στην οικογένεια και θεωρούνται ότι ξορκίζουν την κακοδαιμονία.
Το ρόδι είναι σύμβολο αφθονίας, γονιμότητας και καλής τύχης. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας κρεμούν στο κάθε σπίτι, από το φθινόπωρο, ένα ρόδι. Ανήμερα της πρωτοχρονιάς παίρνει ο νοικοκύρης του σπιτιού το ρόδι στην τσέπη πηγαίνει στην εκκλησία… όταν επιστρέφει έξω από την πόρτα κάνει την ευχή: «με υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος και όσες ρώγες έχει το ρόδι τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονιά» το σπάει σε μια γωνιά πετώντας το με δύναμη στο πάτωμα, για να ροδίσει όλη η χρονιά και μπαίνουν όλοι μέσα στο σπίτι με το δεξί πόδι κάνοντας το ποδαρικό, ώστε ο καινούργιος χρόνος να τα φέρει όλα δεξιά, καλότυχα.
Όλοι μαζί έξω στην αυλή για το καλό της χρονιάς να σπάσαμε το ρόδι μας…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://1.bp.blogspot.com/-a87ygzzZjDc/VpPYdmA9nRI/AAAAAAAAL58/e6WRIokTJvs/s320/IMG_20160108_112509.jpg

2016 ευχές!!!

Κάθε ένας από μας κρύβει μέσα του μια εσωτερική δύναμη η οποία μας καθοδηγεί και μας δραστηριοποιεί. Όλοι κάνουμε ευχές κάνουμε, σε κάθε στιγμή της ζωής μας και στο δρόμο για την εκπλήρωσή τους σιγά σιγά φτάνουμε πιο κοντά στο στόχο μας. Πρώτη μέρα του χρόνου στο σχολείο κι εμείς τον υποδεχτήκαμε με πολλές ευχές, 2016 ευχές για υγεία, χαρά, ευτυχία, αγάπη, χαμόγελα, γέλιο, ειρήνη, ελπίδα… Συγκεντρωθήκαμε στην παρεούλα, αλλάξαμε το ημερολόγιό μας και παίξαμε με τους αριθμούς βάζοντάς τους στη σειρά για να σχηματίσουμε το 2016.
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://4.bp.blogspot.com/-IDqXhok3IcM/VpO3KlyrqgI/AAAAAAAAL2Y/WaHt32pxm5k/s320/IMG_20160111_114020.jpg

Πούντο – πούντο το φλουράκι…

Τέλος οι διακοπούλες μας… ξεκουραστήκαμε, γεμίσαμε τις μπαταρίες μας και τώρα επιστροφή στο σχολείο με χαρά και λαμπερά χαμόγελα… ζεστές αγκαλίτσες, φιλάκια και πολλές πολλές ευχούλες με τους φίλους μας… είχαμε πολλά να πούμε… γιορτές, βόλτες, επισκέψεις, ταξιδάκια, τραπεζώματα, δώρα, γλυκά, βασιλόπιτα, φλουρί… Η παρεούλα μας «πλημμύρισε» από χαρούμενες φωνούλες. Μιλήσαμε, συζητήσαμε, ανταλλάξαμε ευχές και ήρθε η ώρα της δικής μας βασιλόπιτας. Για να μας πάει καλά η χρονιά φτιάξαμε με τα χεράκια μας όχι μια, όχι δύο αλλά τρεις τη βασιλόπιτες με υλικά που είχαν περισσέψει από πριν τις γιορτές από τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που είχαμε φτιάξει. Μία για το κλασικό, μία για το ολοήμερο τμήμα και μία για τις κυρίες μας. Πριν όμως ξεκινήσει η ζαχαροπλαστική αναφερθήκαμε στο έθιμο της βασιλόπιτας.
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://3.bp.blogspot.com/-K59haXmEsXg/VpOvDQKbL9I/AAAAAAAALkw/5iMOaDV-73A/s320/IMG_20160108_115534.jpg

«Μες στο Μουσείο… «!!!

Τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας, συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας:

«Ζωγραφίζω τα παιχνίδια του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας»

που απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου. Μέσα από ευρήματα των ανασκαφών της Πέλλας. τα παιδιά γνωρίζουν τα αρχαία παιχνίδια  αγγίζοντας αντίγραφα ενώ τους δίνεται  η δυνατότητα να δουν ομοιότητες και διαφορές  Στη συνέχεια αναζητούν στον χώρο του Μουσείου, τα αρχαία παιχνίδια όπως κούκλες, κουδουνίστρες, σετ μαγειρικής… , ζωγραφίζουν και  συναρμολογούν παζλ με εικόνες των παιχνιδιών.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για περισσότερα

http://3.bp.blogspot.com/-bt82PIuJmsU/VjPJin7zonI/AAAAAAAAG8A/rW921hIKfKM/s320/12194857_186312265041141_358325102895328989_o.jpg

Τα παιχνίδια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!!!

Μεγάλη σημασία έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες στο ρόλο του παιχνιδιού στην σωστή ανάπτυξη του παιδιού… το θεωρούσαν σπουδαίο, σημαντικό αγαθό γιατί προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση και καλλιεργεί το πνεύμα, τη δημιουργικότητά τους…

Πατήστε επάνω στην εικόνα για περισσότερα

http://1.bp.blogspot.com/-meDITmKPQGk/VjOv33yOvCI/AAAAAAAAGc8/ygvRdMUMpK4/s320/IMG_20151023_110510.jpg

Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Στα πλαίσια του προγράμματος «Ομαλή Μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο» σήμερα με τα μεγάλα νήπια επισκεφτήκαμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών.

115_2057

Στην είσοδο του σχολείου μας περίμενε ο διευθυντής κ. Διονύσης Βούτος, μας καλωσόρισε με ένα ζεστό χαμόγελο, μας ξενάγησε στους χώρους του σχολείου και μας οδήγησε στην πρώτη τάξη στο Α1 τμήμα. Η  κ. Μαρία Ανδρεάδου . η δασκάλα της τάξης μας υποδέχτηκε με ένα υπέροχο χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά. Με μεγάλη χαρά χαιρετηθήκαμε και αγκαλιαστήκαμε με τους παλιούς μας συμμαθητές. Καθίσαμε στην όμορφη γωνιά που είχαν ετοιμάσει για μας και τα παιδιά μας έδειξαν τα βιβλία τους, τα τετράδιά τους, τις κατασκευές τους και μοιράστηκαν  μαζί μας τις εμπειρίες τους από τη φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο.

Μετά από όλα αυτά ήρθε η ώρα για παιχνίδι… «το χαρούμενο λιβάδι» άνθισε πάλι…  Μαργαρίτες, Παπαρούνες, Μελισσάκια, Βροχούλες… ξαναζωντάνεψαν… Όλη η τάξη πλημμύρισε από χαρούμενες φωνούλες και όμορφες μελωδίες!!! Όλοι γίναμε μια αγκαλιά, μια ζεστή αγκαλιά!!! Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί, όλοι σπουδαίοι και σημαντικοί!!!

Πριν τους αποχαιρετήσουμε ανταλλάξαμε δωράκια και όμορφες ζωγραφιές… Φεύγοντας η κ. Μαρία μας πήγε στον πανέμορφο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να ξεφυλλίσουν βιβλία.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν πολύ και πήραν μεγάλη χαρά που συνάντησαν  τους παλιούς τους συμμαθητές και  και να ανταλλάξουν  δωράκια.

Αποχωρήσαμε  για το νηπιαγωγείο με πολλά πολλά όμορφα συναισθήματα!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον διευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών κ. Διονύση Βούτο  και στην δασκάλα της πρώτης τάξης κ. Μαρία Ανδρεάδου που μας υποδέχτηκαν με τόση αγάπη και ζεστασιά!!!!

Πατήστε επάνω για να ξεφυλλίσετε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free photo slideshow made with Smilebox

Δωράκια πεταλουδίτσες –  γλειφιτζούρια για τα πρωτάκια φτιαγμένα από τα «Απίθανα Νηπιάκια»

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This slideshow design generated with Smilebox

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων