Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για 19 Σεπτεμβρίου 2017


Της τάξης μου το άλλο μισό…

Για τη δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας, αλληλοεκτίμησης, αλληλοσεβασμού πολύ σημαντικό από τις πρώτες κιόλας μέρες αλλά και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι η ενίσχυση της ομάδας της τάξης μας. Δεν γίνονται όλα μαγικά ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να συνυπάρχουν, να συνεργάζονται, να σέβονται, να αλληλοβοηθιούνται μεταξύ τους. Για να αφήσουν πίσω το «εγώ» και να αγωνίζονται για το «εμείς» εντάσσουμε στο καθημερινό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα δραστηριότητες για τη διαμόρφωση της ομάδας.
Σήμερα παίξαμε το μουσικό παιχνίδι “Τρέχω, ψάχνω για να βρω… της τάξης μου το άλλο μισό”

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://3.bp.blogspot.com/-f83UjZIEtPw/WcEkOGDjJ9I/AAAAAAAAZCY/VxFA61vuZtIsx7lgLPF4VsAYxO-VOr_2ACLcBGAs/s320/page.jpg

“Το Μαγικό Φιλί” παραμύθι για τις πρώτες μέρες στο σχολείο

Οι πρώτες μέρες της παραμονής των παιδιών, ιδιαίτερα των μικρών νηπίων, δημιουργούν πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα σε γονείς και παιδιά. Από τη μια άγχος για τον αποχωρισμό από τη ζεστή αγκαλιά της μανούλας στη μεγάλη τρυφερή αγκαλιά του σχολείου από την άλλη αγωνία και ανησυχία για τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη ζωή τους. Μακριά από την ασφάλεια που τους παρέχει το οικογενειακό περιβάλλον καλούνται να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον.

Για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στην προσαρμογή τους στο σχολείο, διαβάσαμε μια πολύ τρυφερή ιστορία που βρήκαμε στο διαδίκτυο “Το Μαγικό φιλί” “The kissing hand” της Audrey Penn, ένα παραμύθι αγγλικό…

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://1.bp.blogspot.com/-UPuCLpy2rv0/WcELjnkmWyI/AAAAAAAAY_0/8qqo5YvbREcrEN_IdQSUeN5G81Ev94qewCEwYBhgL/s320/page.jpg


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων