Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για Δεκέμβριος, 2016


Χριστουγεννιάτικη Παράσταση: “Την Άγια Νύχτα Εκείνη”

Σε  κλίμα γιορτινό και χαρούμενο, πραγματοποιήθηκε και φέτος η χριστουγεννιάτικη παράσταση του νηπιαγωγείου μας. Τα “Απίθανα Νηπιάκια” μας,  με το δικό τους μοναδικό τρόπο, μας ταξίδεψαν στην  “Άγια Νύχτα Εκείνη” μέσα από τις καταπληκτικές χορογραφίες και ερμηνείες, και σκόρπισαν, χαρά, συγκίνηση και ενθουσιασμό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να μπουν στο πνεύμα των ημερών.

Μια παράσταση ονειρεμένη γι αυτό και η συγκίνησή μας είναι μεγάλη!!! Ένα ΜΕΓΆΛΟ ΜΠΡΆΒΟ στους μικρούς ηθοποιούς μας, στα “Απίθανα Νηπιάκια” μας, που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Ένα ΜΕΓΆΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στους γονείς για τη βοήθεια που προσέφεραν ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η παράστασή μας, αλλά και για τη συλλογή τροφίμων για το Φιλόπτωχο Ταμείο της εκκλησίας μας, “Το δέντρο της αγάπης” που στήθηκε στην αίθουσα θα δώσει χαρά σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.  Τέλος ένα ΜΕΓΆΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στους Ιερείς του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου για την παραχώρηση της αίθουσας τελετών του ναού αλλά και σε όλους όσους παρευρέθηκαν, μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας χάρισαν το πιο ζεστό και δυνατό χειροκρότημα.

“Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Τα σχολεία έχουν κλείσει και όλοι οι άνθρωποι περιμένουν με χαρά τη γέννηση του Θεανθρώπου. Σε μια όμορφη πόλη και σ’ ένα σπιτάκι που είναι γεμάτο αγάπη ένας παππούς και μια γιαγιά κάθονται κοντά στο τζάκι και μιλούν στα εγγονάκια τους που έχουν έρθει για να τους πουν τα κάλαντα για την Άγια Νύχτα Εκείνη που συνέβη το θαύμα της γέννησης του Χριστού. Η Νύχτα είναι μαγική και θα μας μαγέψει, θα μας συνεπάρει, θα μας συγκινήσει, θα μας ταξιδέψει… “

Ενδεικτικές φωτογραφίες από την παράσταση στο video που ακολουθεί. Πατήστε επάνω για να το δείτε.

Μελομακάρονα από τη γιαγιά Σοφία

Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι πλούσια σε έθιμα και παραδόσεις!!! Όλοι οι άνθρωποι από παλιά περίμεναν με μεγάλη χαρά και αγωνία τις όμορφες αυτές μέρες. Οι προετοιμασίες ξεκινούσαν από νωρίς!!! Στολισμός, ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τα πλούσια εδέσματα και παραδοσιακά γλυκά, κουραμπιέδες, χριστόψωμα, κουλουράκια, μελομακάρονα, φτιαγμένα με πολύ μεράκι!!!
Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνεται. Τα μελομακάρονα είναι ένα από τα τρία γλυκά μαζί με τους κουραμπιέδες και τις μελωμένες δίπλες που που μας έρχονται αυτόματα στο νου όταν ακούμε Χριστούγεννα!!!
Καλεσμένη μας σήμερα η γιαγιά Σοφία, προγιαγιά της μικρής Σοφίας για να μας βοηθήσει να φτιάξουμε τα πιο νόστιμα και τραγανά μελομακάρονα!!! Η γιαγιά Σοφία συνοδευμένη από την κόρη της, την κυρία Χριστίνα έφτασαν στο σχολείο μας από νωρίς το πρωί…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://3.bp.blogspot.com/-srOZmnfvH-o/WFLBBZlTvgI/AAAAAAAAV-Y/W3cCWC9qOEsdkBdQali1PQf-fKaxvCGBQCLcB/s320/page.jpg

“Άγιε μου Βασίλη σε παρακαλώ…”

Οι μέρες των πιο χαρούμενων γιορτών του χρόνου πλησιάζουν!!! Το εορταστικό κλίμα είναι διάχυτο παντού… χαμόγελα, όμορφες μουσικές μελωδίες, ζωντάνια, κέφι έρχονται να το συμπληρώσουν… και παντού σε κάθε μας κουβέντα αναφορά στον λατρεμένο μας Άγιο Βασίλη!!! Όλοι μικροί και μεγάλοι τον περιμένουμε για να μας πραγματοποιήσει κάθε μας επιθυμία και ευχή!!! Όλοι ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να επικοινωνήσουμε μαζί του…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://3.bp.blogspot.com/-c_CcWpIpZDo/WFFZLL4UpaI/AAAAAAAAV48/CExsW5cZx3k88sTDJQRY36PqLBj1ZtdKQCLcB/s320/page.jpg

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και η ιστορία του!!!

Οι Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες και ο στολισμός του σχολείο μας συνεχίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον και πολλή χαρά. Όμορφα χαμόγελα, ζεστή ατμόσφαιρα, μελωδική χριστουγεννιάτικη μουσική σε κάθε γωνιά της τάξης μας!!! Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ήθη και έθιμα για τις μέρες των Χριστουγέννων έχουν την τιμητική τους!!!

Ποια είναι η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου; Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο πληροφορίες!!!

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα:

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα στολίστηκε το 1834 στην κατοικία του Όθωνα στο Ναύπλιο και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια στο παλάτι των Αθηνών…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://4.bp.blogspot.com/-pMsq7Xl3hSg/WFFH_fp74HI/AAAAAAAAV30/54FVb7xpa5UUir84VrXPOtPQ-ygv4LdxACEw/s320/page.jpg

Σας προσκαλούμε… στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας!!!

Τα “Απίθανα Νηπιάκια” θα σας παρουσιάσουν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου και στις 5:30 μ.μ. τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση που έχει το τίτλο: “Την Άγια Νύχτα εκείνη”!!! που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Μια υπέροχη παράσταση γεμάτη όμορφα μηνύματα και συναισθήματα. Θα ταξιδέψουμε όλοι μαζί στην μαγική νύχτα εκείνη των Χριστουγέννων. Να είστε όλοι εκεί, να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να περάσουμε υπέροχα!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα…

https://4.bp.blogspot.com/-B24tAi3bIvY/WErPoz5qGvI/AAAAAAAAV04/rFxI7si_2MgFQQamd1043P_v1m5BzXmAACLcB/s320/page.jpg

Αφράτοι, χιονάτοι, μοσχομυριστοί κουραμπιέδες!!!

Χριστούγεννα δίχως όμορφες μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα δε γίνεται. Λίγες μέρες πριν τις γιορτές όλες οι νοικοκυρές φτιάχνουν πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά και όλα τα σπιτικά μοσχοβολούν από μυρωδιές και αρώματα. Αχνιστοί και χιονάτοι κουραμπιέδες, τραγανά μελομακάρονα, μπακλαβάδες, βασιλόπιτες έχουν την τιμητική τους!!!
Καλεσμένη μας σήμερα η γιαγιά Χριστίνα!!! Θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε τους πιο νόστιμους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://2.bp.blogspot.com/-RA5OXts_r24/WEl-YZPHedI/AAAAAAAAVyg/2n0vuFGMkEwoafgfFuQP68whkzyYaMQpACLcB/s320/page.jpg

Το Χριστουγεννιάτικο “Μουσικόδεντρο” των ευχών στην Παραμυθούπολη

Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση από το Δήμο Πέλλας για συμμετοχή στις χριστουγεννιάτικες δράσεις της 6ης Παραμυθούπολης. “Υιοθετούμε – στολίζουμε για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά ένα δεντράκι στον πεζόδρομο της πόλης μας”. Το δικό μας Χριστουγεννιάτικο “Μουσικόδεντρο” των ευχών!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://3.bp.blogspot.com/-reV8S08BWE8/WEbEwNa8dkI/AAAAAAAAVs4/ufInm8Q93gkB-x-a7i0dqYUPGNt__Bw6gCLcB/s320/page.jpg

“Μύρισε” Χριστούγεννα στο Απίθανο σχολειό μας!!!

“Μύρισε” Χριστούγεννα στο Απίθανο σχολειό μας!!! Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει!!! Γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλα τα σπίτια, τα σχολεία, τις πόλεις και τα χωριά αυτές τις μέρες!!! Βρισκόμαστε πλέον μια ανάσα πριν από την πιο όμορφη και χαρούμενη γιορτή του χρόνου και οι προετοιμασίες έχουν «χτυπήσει» κόκκινο!!! Με χαρούμενη διάθεση και φωτεινά χαμόγελα πλημμύρισε από πολύ νωρίς το Απίθανο σχολείο μας!!!
 
“Άρωμα” Χριστουγέννων με πανέμορφα χαρούμενα Μουσικοστολιδάκια από αλατοζύμη φτιαγμένα από τρυφερά χεράκια για το πιο όμορφο Χριστουγεννιάτικο «Μουσικόδεντρο» που θα στολίσει την τάξη μας!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://1.bp.blogspot.com/-1Gmfxxn9mgU/WEPr195c3bI/AAAAAAAAVqM/P3f9_oNtfOIuU9gbvg6Y4nbzPydLTyEiwCEw/s320/page.jpg

Μουσική Παράσταση από το ΛύρΑυλο:”Γνωρίζοντας την Ελληνική Μουσική Παράδοση”

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο: “Μουσική & Μουσικοί” παρακολουθήσουμε στο χώρο του σχολείου μας μια ξεχωριστή, πρωτότυπη, εξαιρετική μουσική παράσταση από το “ΛύραΑυλο”
Ένα ταξίδι πραγματικά μαγικό, μια άριστη βιωματική, παιδαγωγική προσέγγιση και μια εμπειρία για τα Απίθανα Νηπιάκια μας, μοναδική και πρωτόγνωρη!!!
Τα παιδιά μας, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να γνώρισαν αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα. Να περιεργαστούν, να αγγίξουν διάφορα μουσικά όργανα αλλά και να μάθουν πως δημιουργήθηκαν με υλικά από τη φύση. Είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν ζωντανά τα ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://3.bp.blogspot.com/-wUfBmKTwShg/WEGLg1WcmgI/AAAAAAAAVhQ/PKxlUtbSw3U-iRfay_kyvz9g-APxOzFMwCEw/s320/page.jpg


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων