Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για 6 Νοεμβρίου 2015


“Κάθε αστέρι κρύβει μια ευχή, των ανθρώπων την ελπίδα για ζωή”

Με αφορμή το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με τίτλο: “Ένα βιβλίο μου δίνει φτερά και ταξιδεύω στο μαγικό κόσμο της γνώσης” το νηπιαγωγείο μας έχει προγραμματίσει παρουσίαση αφήγησης “Το αστέρι του γίγαντα” και μέρος από “Το νησί της χαράς” με τη συμμετοχή των παιδιών, με προσκεκλημένη την σπουδαία συγγραφέα και μουσικό κ. Μαριβίτα Γραμματικάκη.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας μας, με τα “Απίθανα Νηπιάκια” μας, εμπνευσμένοι από παραμύθι: “Το αστέρι του Γίγαντα” και το τραγούδι:“Όταν πέφτει ένα αστέρι” πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες και καλλιτεχνικές δημιουργίες γεμάτες συναισθήματα, σκέψεις, όνειρα και ευχές… πολλές πολλές ευχές!!!
Είμαστε έτοιμοι.!!! Περιμένουμε με αγωνία να έρθει το πρωί της Δευτέρας!!! Περιμένουμε και όλους εσάς τους γονείς αλλά και τους συναδέλφους το απόγευμα της Δευτέρας στις 5 η ώρα για να περάσουμε ένα υπέροχο δημιουργικό απογευματάκι και να ταξιδέψουμε με συνοδοιπόρο μας την σπουδαία συγγραφέα και μουσικό κ. Μαριβίτα Γραμματικάκη.
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://1.bp.blogspot.com/-jEGt8G8XRFw/VjzSBK7F2-I/AAAAAAAAHZo/SUjF0VfECjA/s320/101_5825.JPG

Ο “πολύτιμος Θησαυρός” μας… Η Βιβλιοθήκη μας!!!

Πήραμε τους “πολύτιμους θησαυρούς” από το “νησί της γνώσης”, τους φέραμε στην τάξη μας για να φτιάξουμε τη γωνιά με τους “πολύτιμους θησαυρούς” τη γωνιά της βιβλιοθήκης μας!!!
Τα βιβλία χρειάζονται αγάπη και φροντίδα… Τι πρέπει να κάνουμε για να τα φροντίζουμε; Η κυρία Βιβλιοθήκη μας, μας συμβουλεύει με ένα τραγουδάκι… να τα αγαπάμε, να τα πιάνουμε με χεράκια καθαρά, να τα ξεφυλλίζουμε αργά, αργά, να κρατάμε το φαγητό μακριά όταν διαβάζουμε, να μην τα μουτζουρώνουμε, να τα τακτοποιούμε στα ράφια. Μάθαμε το τραγουδάκι της κυρίας Βιβλιοθήκης και συμφωνήσαμε να το έχουμε φυλαχτό μας!!!

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://3.bp.blogspot.com/-SaciGo5mPuc/VjpG0LtaSOI/AAAAAAAAHN8/2u2iRpMQCm0/s320/101_5663.JPG

“Ταξίδι στον μαγικό κόσμο της γνώσης”

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ:

«Αν με πάρεις στα χέρια σου, είμαι φτερούγες και αγκαλιάζω.
Αν με κλείσεις στην καρδιά σου, είμαι φύλακας και ζεσταίνω.
Αν με βάλεις στο προσκέφαλό σου είμαι φύλακας άγγελός σου.
Αν σου γίνω θύμηση, σ’ ευχαριστώ που μ’ έκανες ψυχή σου».
(Γιώργος Κρόκος)

Όλοι γνωρίζουμε ότι το το καλό βιβλίο παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών γι αυτό και όλοι, σχολείο και οικογένεια, πρέπει να προσπαθούμε να καλλιεργούμε την αγάπη των παιδιών για το βιβλίο… να εμπλουτίζουμε τις βιβλιοθήκες μας, με ποικιλία ποιοτικών και αξιόλογων βιβλίων… να φροντίζουμε για τη διαμόρφωση του χώρου της βιβλιοθήκης μας ώστε να είναι ελκυστική και να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τα παιδιά για να τα βοηθήσει και να τα οδηγήσει μέσα από ένα “μαγικό” ταξίδι στην κατάκτηση της γνώσης.

Μέσα από την υπέροχη ιστορία της συναδέλφου κ. Ματούλας από το 5ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής τα “Απίθανα Νηπιάκια” μας με συνοδοιπόρο τον “Κάπτεν Μπουκ” έκαναν το δικό τους “μαγικό” ταξίδι στο νησί της γνώσης!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://4.bp.blogspot.com/-mncYzTsbkS8/VjoYndyGpZI/AAAAAAAAHCc/1J9ZWTaaziI/s320/101_5566.JPG


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων