Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για 8 Οκτωβρίου 2015


Το Χαρούμενο “Γραμματοπλατανοδεντράκι”

Σημαντική θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία στο νηπιαγωγείο κατέχει η δραματοποίηση καθώς ευνοεί τον ψυχισμό των παιδιών και συμβάλλει στην αισθητική τους καλλιέργεια. Τα παιδιά δεν είναι παθητικά, συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διαδικασία, αναλαμβάνουν ρόλους, μιμούνται καταστάσεις και γεγονότα, άλλωστε από την πολύ μικρή ηλικία τους μιμούνται ρόλους από τον περιβάλλον τους (της μαμάς, του μπαμπά, του γιατρού…) καθώς και ρόλους από τους αγαπημένους τους ήρωες των παραμυθιών.
Η σημερινή μας ιστορία… “Το Χαρούμενο Γραμματοπλατανοδεντράκι” Διαβάσαμε την ιστορία, την επενδύσαμε με μουσική, με υλικά μέσα από την τάξη (σακούλες, χαρτόνια, υφάσματα…) φτιάξαμε τα κουστούμια μας και το παιχνίδι ξεκινά. Η χαρά των παιδιών ζωγραφισμένη στα όμορφα προσωπάκια τους.
“Να ξανά παίξουμε!!!”


Μια φορά κι έναν καιρό
σ’ έναν τόπο πολύ κοντά απ’ εδώ
ζούσαν άνθρωποι καλοί
που ήταν όλοι γελαστοί.

Υπήρχαν σπίτια και σχολεία
και μια όμορφη πλατεία
με δέντρα και γάργαρα νερά
και πολλά χαρούμενα παιδιά.
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://2.bp.blogspot.com/-F5pOuSavL1s/VhZ8LKDOLzI/AAAAAAAAFD0/_SLtuf-pwaE/s320/101_4368.JPG

Με τα δυο χεράκια πλάθω “γραμματομπισκοτάκια”…

Από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες των μικρών παιδιών, στο σπίτι αλλά και στο σχολείο, είναι η ενασχόλησή τους, με τη ζύμη κι εμείς δεν έχουμε παρά να τους την προσφέρουμε απλόχερα. Βοηθάει στη λεπτή κινητικότητα, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, καλλιεργεί τη φαντασία επιπλέον είναι και ένας τρόπος εκτόνωσης της έντασής τους.
Θεματική ενότητα της εβδομάδας: “Το όνομά μου το μαθαίνω για να το χρησιμοποιώ όπου θέλω”. Προσπαθούμε να βρούμε με τα παιδιά τρόπους, βάζοντάς τους τον προβληματισμό: “με ποιους τρόπους μπορούμε να γράφουμε το όνομά μας;”
– Με μολύβια
– Με μαρκαδόρους
– Με τα δάχτυλα
– Με πινέλα
– Μεπλαστελίνη
– Με ζυμάρι…
“Τι θα λέγατε να φτιάξουμε ζυμαράκι και να πλάσουμε γλυκά, νόστιμα και μοσχομυριστά ” μπισκοτάκια δίνοντάς τος το σχήμα που έχει το αρχικό μας γραμματάκι;” “Ναιιιιιιιιιιιι”
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://4.bp.blogspot.com/-fsst8oO630U/VhUfo-gEBdI/AAAAAAAAE_U/5VHHhdDxDDw/s320/101_4302.JPG


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων