Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για Οκτώβριος, 2015


“Μες στο Μουσείο… “!!!

Τα “Απίθανα Νηπιάκια” μας, συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας:

“Ζωγραφίζω τα παιχνίδια του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας”

που απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου. Μέσα από ευρήματα των ανασκαφών της Πέλλας. τα παιδιά γνωρίζουν τα αρχαία παιχνίδια  αγγίζοντας αντίγραφα ενώ τους δίνεται  η δυνατότητα να δουν ομοιότητες και διαφορές  Στη συνέχεια αναζητούν στον χώρο του Μουσείου, τα αρχαία παιχνίδια όπως κούκλες, κουδουνίστρες, σετ μαγειρικής… , ζωγραφίζουν και  συναρμολογούν παζλ με εικόνες των παιχνιδιών.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για περισσότερα

http://3.bp.blogspot.com/-bt82PIuJmsU/VjPJin7zonI/AAAAAAAAG8A/rW921hIKfKM/s320/12194857_186312265041141_358325102895328989_o.jpg

Τα παιχνίδια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!!!

Μεγάλη σημασία έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες στο ρόλο του παιχνιδιού στην σωστή ανάπτυξη του παιδιού… το θεωρούσαν σπουδαίο, σημαντικό αγαθό γιατί προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση και καλλιεργεί το πνεύμα, τη δημιουργικότητά τους…

Πατήστε επάνω στην εικόνα για περισσότερα

http://1.bp.blogspot.com/-meDITmKPQGk/VjOv33yOvCI/AAAAAAAAGc8/ygvRdMUMpK4/s320/IMG_20151023_110510.jpg

“Αυτή είναι η σημαία μας!!! Για τα παιδιά της Στεριάς, για τα παιδιά της Θάλασσας !!!”

Αυτή είναι η σημαία μας!!!  Για τα παιδιά της Στεριάς, για τα παιδιά της Θάλασσας!!!” Τιμή και καμάρι  κάθε Έλληνα!!! Το ιερό μας σύμβολο!!!  Η Σημαία με τις γαλανόλευκες λωρίδες της και τον ολόχρυσο Σταυρό. που τίμησαν οι  Έλληνες φαντάροι μας στο μέτωπο και το έσωσαν μέσα στην αντάρα του πολέμου!!!

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://1.bp.blogspot.com/-YzGV0sAtugk/Vi5s-R6uWdI/AAAAAAAAGU4/fIS-72yqY9s/s320/101_4994.JPG

“Κάθε Χώρα μια Σημαία… Υπερηφάνεια & Ιδέα”

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που μας έρχεται φορτωμένος ιστορία και μνήμες.  Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε μια μεγάλη επέτειο, ένα σταθμό της ιστορίας μας,  μια χρυσή σελίδα. Το αξέχαστο, το μεγάλο, το δοξασμένο ’40. Το ασύγκριτο, το μοναδικό ΟΧΙ που δείχνει την τόλμη και την υπερηφάνεια που κρύβει μέσα της η αθάνατη Ελληνική ψυχή.

Παραμονή της επετείου όλα τα σχολεία με λαμπρότητα θα γιορτάσουν με γιορτές, καταθέσεις στεφάνων και εκδηλώσεις.

Η 27η Οκτωβρίου, όμως έχει οριστεί και ως η ημέρα τιμής και γιορτής της Ελληνικής Σημαίας, Κάθε  Έλληνας βαθιά μέσα στην ψυχή του φυλάει  δυο μεγάλες αγάπες,  την Ελλάδα  και την Θρησκεία. Κι’ αυτές τις δυο μεγάλες αγάπες τις βλέπει συνταιριασμένες στο ιερό μας σύμβολο – τη Σημαία με τις γαλανόλευκες λωρίδες της και τον ολόχρυσο  Σταυρό. Το ασπρογάλαζο Σύμβολο που τίμησαν οι  Έλληνες στρατιώτες μας στο μέτωπο και το έσωσαν μες στην αντάρα του πολέμου και νιώθουμε όλοι υπερηφάνεια, τρυφερή αγάπη και τιμή.

Έχοντας υπόψη ότι την ίδια συγκίνηση, αγάπη, τιμή και υπερηφάνεια νιώθουν και οι πολίτες όλων των χωρών του πλανήτη μας για τη σημαία τους, για το δικό τους ιερό σύμβολο και γνωρίζοντας ότι ζούμε σε μια πολιπολιτισμική κοινωνία, μέσα από το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με τίτλο: “Κάθε Χώρα μια Σημαία… Υπερηφάνεια & Ιδέα” θέλαμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας, αξίες και ιδανικά και συνάμα να  καλλιεργήσουμε την αγάπη για την ειρήνη, την απόρριψη κάθε μορφής φυλετικής διάκρισης…

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://2.bp.blogspot.com/-yGWEi_grQF8/VijXpfjThvI/AAAAAAAAF9Y/fPixll62Lf4/s320/IMG_20151019_122702.jpg

Τα Γιαννιτσά γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους από τον τούρκικο ζυγό!!!

Αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου τα όμορφα Γιαννιτσά, η πόλη μας, θα φορέσει τα γιορτινά της για να γιορτάσει την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό.
Με αφορμή την αυριανή επέτειο παρακολουθήσαμε αποσπάσματα από το βίντεο με τίτλο:
“Η Μάχη των Γιαννιτσών 1912″…
και συζητήσαμε για την κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη μας εκείνα τα μαύρα χρόνια που ήταν σκλαβωμένη… πως ζούσαν Τούρκοι και Έλληνες μαζί στον ίδιο τόπο, πως ήταν η καθημερινότητά τους και εστιάσαμε κυρίως στα συναισθήματα πως μας προκαλεί ο πόλεμος (φόβος,τρόμος, κίνδυνος, λύπη, στενοχώρια, απελπισία… σε σχέση με την ειρήνη που έχουμε τώρα (χαρά, ευτυχία, αγάπη, γέλιο, ελπίδα…)
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://3.bp.blogspot.com/-eqovesb4BJs/ViTw8QZv9SI/AAAAAAAAF4U/uJCCphf5ws4/s320/assets_LARGE_t_420_541038.JPG

«Μυρωδιές και Χρώματα… Γεύσεις και Αρώματα!!!»

Η 16η Οκτωβρίου, τον Οκτώβριο του 1980 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, έχοντας ως  στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.

Εμείς γιορτάσαμε τη μέρα αυτή, με τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας, με…

«Μυρωδιές και Χρώματα… Γεύσεις και Αρώματα»

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://1.bp.blogspot.com/-qMG_FnN_oa8/ViJz4VvzY2I/AAAAAAAAF1k/ozYTEl_X0Vg/s320/a.jpg

“Ποιον είν’ το χρώμα της ΑΓΑΠΗΣ, ποιον είν» το χρώμα της ΧΑΡΑΣ…”

Η επίδραση των χρωμάτων στα συναισθήματα και στην ψυχική διάθεση των ανθρώπων είναι μεγάλη. Κάθε χρώμα και ένα συναίσθημα. Μέσα από τη ζωγραφική, μέσα από τα έργα, από τους πίνακες του, ο κάθε ζωγράφος προσπαθεί να μεταδώσει, να εκφράσει ένα σωρό μηνύματα και συναισθήματα… ΧΑΡΑ – ΑΓΑΠΗ – ΛΥΠΗ – ΘΥΜΟ…
Δημιουργήσαμε μια όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα μέσα στην τάξη με κλειστά φώτα και μουσική… Παρακολουθήσαμε και παρατηρήσαμε το πανέμορφο βίντεο που μέσα από τις πραγματικά μοναδικές εικόνες απεικονίζει μαγικά τις μίξεις των χρωμάτων.
Χρώματα – πινέλα στο τραπέζι και το μαγικό ταξίδι με τις μίξεις των χρωμάτων ξεκινά…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://3.bp.blogspot.com/-3OR73h9B_G8/Vh5o4frt2UI/AAAAAAAAFpY/DCGUiZN6z3E/s320/101_4751.JPG

“Μια φορά κι έναν καιρό στο Νηπιαγωγείο της Χαράς”

Η μουσική επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη ψυχοσύνθεση τόσο των ενηλίκων όσο και των μικρών παιδιών… σε κάθε άκουσμα μιας μουσικής μελωδίας αλλάζει η διάθεσή μας και συμπεριφερόμαστε ανάλογα… μπορεί ένα μουσικό κομμάτι να ενεργοποιήσει τα συναισθήματά μας … να μας κάνει να νιώσουμε χαρά, ευτυχία,αγάπη, ηρεμία, θλίψη, στενοχώρια, απογοήτευση, φόβο, θυμό, οργή, ηρεμία.

Μουσική – Μπαλόνια & Συναισθήματα

Τα “Απίθανα Νηπιάκια” μας στο άκουσμα κάθε μουσικής μελωδίας συμπεριφέρονται ανάλογα

“Μια φορά κι έναν καιρό στο Νηπιαγωγείο της Χαράς”

Σε μια όμορφη πόλη,
που τη λέγαν Γιαννιτσά
υπήρχε ένα νηπιαγωγείο,
γεμάτο χαρούμενα και γελαστά παιδιά….
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://3.bp.blogspot.com/-J6vCR8tjT4U/Vh0lBhEwDcI/AAAAAAAAFis/P8iVgEOXwBE/s320/101_4647.JPG

Νιώθω, αισθάνομαι, μιλώ… συναισθήματα ένα σωρό!!!

Τα μικρά παιδιά όπως και οι ενήλικες βιώνουν πολλά συναισθήματα. Συχνά θυμώνουν, νευριάζουν, στενοχωριούνται, απογοητεύονται, χαίρονται, αγαπούν, ντρέπονται… πολλές φορές όμως δεν μπορούν να πουν πως νιώθουν, πως αισθάνονται γι αυτό και κάποιες φορές συμπεριφέρονται κάπως περίεργα προκαλώντας την αγανάκτηση των μεγάλων Αν κάτι τους στενοχωρήσει για παράδειγμα μπορεί να πετάξουν, να σπάσουν, να διαλύσουν τα παιχνίδια τους.
Διαβάσαμε το παραμύθι: «Η παλέτα των συναισθημάτων» της Έρα Μουλάκη.
«Η Συναισθηματικούλα ήταν ένα χαριτωμένο κοριτσάκι που συχνά όμως έκλαιγε χωρίς να ξέρει ακριβώς γιατί, και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πώς αισθανόταν. Μέσα της κρατούσε εγκλωβισμένα χιλιάδες συναισθήματα…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://4.bp.blogspot.com/-czAhkekQ_tA/Vh0PopG7atI/AAAAAAAAFfw/AgGbXqV9K8I/s320/101_4634.JPG

Τα “Γραμματοτρενάκια” ταξιδεύουν…

Τα τρενάκια «ονοματάκια» είναι έτοιμα για να ταξιδέψουν!!! Φτιάξαμε γραμματοκαπάκια… σε καπάκια από μπουκάλι γράψαμε τα γράμματα που απαρτίζουν τα ονόματα των παιδιών και φύγαμε…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://1.bp.blogspot.com/-LR2I8LH8W_Y/VhqO1foz9NI/AAAAAAAAFOo/AMJtAuYTIV8/s320/101_4438.JPG


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων