Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για Ιούνιος, 2015


Καινοτόμο Πρόγραμμα: Διαφορετικότητα – Ρατσισμός και Ανθρώπινα Δικαιώματα

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
«ΓΕΦΥΡΕΣ ΧΤΙΖΟΥΜΕ… ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ»

Επιλέξαμε το θέμα αυτό…

Αρχικά, από το γεγονός ότι ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ιδιαίτερες Ικανότητες»  Επιπλέον στο Νηπιαγωγείο μας τα τελευταία χρόνια  φοιτούν αρκετά παιδιά μεταναστών και θέλαμε να βοηθηθούν οι αλλοδαποί μαθητές στην ομαλή ένταξη στο σχολείο και να αμβλυνθούν οι όποιες δυσκολίες.

Αυτό μας έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθούμε και να προσεγγίσουμε το θέμα από τη διάσταση της διαφορετικότητας και του ρατσισμού, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν ότι όλοι μας είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι έχουμε και τα ίδια δικαιώματα.

Υπεύθυνος του προγράμματος: Μπάρμπα Στεργιανή

Εκπαιδευτικοί που συνεργάστηκαν: Μπέτου Σταυρούλα Παπαδοπούλου Παρθένα Καρβούνη Κλεοπάτρα Άννα

Τμήματα που συμμετείχαν: Κλασικό &  Ολοήμερο

Αριθμός νηπίων: Σαράντα (40)

Διάρκεια Προγράμματος: Πέντε (5) μήνες

Δείτε το στο slideshare.net

Μιλάω διαφορετικά… μιλάω με τα χέρια… μιλάω με την καρδιά!!!

Άλλη μια δημιουργική μέρα για τα Απίθανα Νηπιάκια μας!!! Στα πλαίσια του προγράμματος για τη διαφορετικότητα και της θεματικής ενότητας: «Μιλάω διαφορετικά… μιλάω με τα χέρια… μιλάω με την καρδιά!!!», καλεσμένη σήμερα στο νηπιαγωγείο μας η κ. Σοφία Φουνταλή, δασκάλα και μεταφράστρια νοηματικής γλώσσας.

101_3298

 «Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…» και τα Απίθανα Νηπιάκια μας πήραν τις θέσεις τους.

«Μια φορά κι έναν καιρό στον πλανήτη Γη, ζούσαν άνθρωποι πολλοί. Κάποιοι όμως απ’ αυτούς δεν άκουγαν καθόλου ήχους. Έτσι και στη Γαλλία γεννήθηκαν δύο κωφά κοριτσάκια. Δεν άκουγαν και δε μιλούσαν καθόλου. Απόλυτη ησυχία. Κάθε μέρα που περνούσε τα κοριτσάκια έφτιαχναν με τα χέρια τους, νοήματα για κάθε λέξη που ήθελαν να πουν. Μια μέρα πέρασε από την πόλη τους ένας παπάς. Είδε τα κοριτσάκια να παίζουν στον κήπο και να μιλούν, με εντυπωσιακές κινήσεις τη δική τους γλώσσα και απόρησε. Τα παρατηρούσε αλλά δεν άκουγε κανέναν ήχο ενώ εκείνες φλυαρούσαν. Ο παπάς τις φώναξε αλλά εκείνες δεν ανταποκρίθηκαν και τότε κατάλαβε ότι ήταν κωφές. Πήγε λοιπόν και τις σκούντησε. «Θέλω να μάθω τη γλώσσα σας» τους είπε ο παπάς. Τα κορίτσια δέχτηκαν και του τα έμαθαν όλα. Έμαθε έτσι πολλά νοήματα. Μετά ο παπάς έφυγε και ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο. Σε όλους άρεσε πολύ η νοηματική και του είπαν: «γιατί δε φτιάχνεις ένα σχολείο;» Εκείνος συμφώνησε έτσι ίδρυσε το πρώτο σχολείο κωφών και εκεί πήγαιναν πολλά παιδιά. Τους άρεσε πολύ να μαθαίνουν τη νοηματική γλώσσα και ήταν όλα πολύ όμορφα. Ανάμεσά τους και πολλοί ακούοντες, που ήθελαν να μάθουν τη γλώσσα. Πέρασαν τα χρόνια κι οι δύο αυτές αδερφές μεγάλωσαν και γέρασαν ώσπου πέθαναν. Όλοι πάντα τιμούμε και θαυμάζουμε  αυτές τις αδερφές και το Γάλλο παπά που είχε αυτή την πολύ καλή ιδέα για την καθιέρωση της νοηματικής γλώσσας.»

 Έτσι γεννήθηκε η νοηματική γλώσσα

Η κ. Σοφία αφού πρώτα μας καλημέρισε στην νοηματική γλώσσα μ’  αυτή την όμορφη και τρυφερή ιστορία ξεκίνησε την παρουσίασή της για αυτόν τον ιδιαίτερο, τρυφερό, ξεχωριστό και διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας. Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αλφάβητο της νοηματικής αλλά και να μάθουν κάποιες λεξούλες και φράσεις, όπως καλημέρα, καλό μεσημέρι, καλό απόγευμα, καλό βράδυ, ευχαριστώ και σ’ αγαπώ.

Τα Απίθανα Νηπιάκια μας αφού ευχαρίστησαν την κ. Σοφία στη νοηματική για την πολύ όμορφη εμπειρία που μας χάρισε της πρόσφεραν ένα δωράκι που της έφτιαξαν με πολύ αγάπη!!!

Κυρία Σοφία σ’ ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιά μας και ελπίζουμε να μας ξανά έρθεις του χρόνου

Πατήστε επάνω για να ξεφυλλίστε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες από την επίσκεψη

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize your own photo slideshow

Ένα δωράκι για την κυρία Σοφία φτιαγμένο με πολλή αγάπη  από τα χεράκια μας!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free picture slideshow customized with Smilebox

Επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Σήμερα με τα “Απίθανα Νηπιάκια” μας και τις όλες τις μανούλες μας επισκεφτήκαμε το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης…  http://www.paidikomouseio.gr/to-mouseio

11414465_10205571986033799_1493798768_n

¨Τη Μαγική Παιχνιδοχώρα” Ταξιδέψαμε για να γνωρίσουμε μοναδικούς, ξεχωριστούς θησαυρούς!!! “Παιχνίδια από παλιά, παιχνίδια διαφορετικά, παιχνίδια ξεχασμένα, τσίγκινα κουρδιστά, παιχνίδια όμορφα, παιχνίδια ξεχωριστά!!!”

Τα παιδιά μας είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα εξαιρετικό μουσειακό, βιωματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα!!!  Είδαν από κοντά την μοναδική συλλογή από παλιά τσίγκινα παιχνίδια, σβούρες, καρουζέλ, αυτοκινητάκια, κούκλες… τα άγγιξαν, τα έπαιξαν, μεταμορφώθηκαν τα ίδια σε κουρδιστά παιχνίδια, έπαιξαν παιχνίδια παντομίμας, δημιούργησαν τα δικά τους καρουζέλ με χάρτινα πιάτα και έκαναν ένα “ταξίδι” στα σχολικά χρόνια του παππού και της γιαγιάς σε «μια τάξη απ’ τα χρόνια τα παλιά» μέσα από την έκθεση του εκπαιδευτικού υλικού με τίτλο «Μάθε παιδί μου γράμματα του Θεού τα πράματα…» με  αντικείμενα της σχολικής ζωής, της παραδοσιακής σχολικής τάξης,  πλάκες, κοντυλοφόροι, σάκες,  ποδιές και σχολικά βιβλία!!!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τις  κυρίες Χαρούλα, Αλεξία, και Ζωή που με πολλή όρεξη και αγάπη πρόσφεραν γνώσεις, εμπειρίες, ψυχαγωγία και δημιουργικότητα στα μικρά μας!!!

 

Μιλάω διαφορετικά, μιλάω τώρα και στα Αγγλικά

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να συμμετέχουμε σ’ ένα μάθημα διαφορετικό!!! Με μεγάλη  χαρά και ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε νωρίς το πρωί τη μανούλα μας και καθηγήτρια Αγγλικών την κ. Λέλα Πολιούδη στο ρόλο της δασκάλας. Η κ. Λέλα μέσα από μία εκπληκτική και μοναδική παρουσίαση πρόσφερε στα παιδιά μας μια υπέροχη εμπειρία!!! Έκανε με τα “Απίθανα Νηπιάκια” μας μάθημα στα Αγγλικά.

Γνωρίσαμε την Αγγλία και τα αξιοθέατά της, συστηθήκαμε στους συμμαθητές μας στα Αγγλικά, τραγουδήσαμε αγγλικά τραγουδάκια, μάθαμε τα γραμματάκια του Αγγλικού αλφάβητου και κάποιες  λεξούλες, μετρήσαμε από το 1 μέχρι το 10 και δεν τελειώσαμε εδώ… δώσαμε ραντεβού ξανά το Σεπτέμβριο με τη νέα σχολική χρονιά!!!

Κυρία Λέλα σας ευχαριστούμε για τη μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία που μας χαρίσατε και σας περιμένουμε πάλι το Σεπτέμβρη!!!

Πατήστε επάνω για να ξεφυλλίστε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες από την παρουσίαση

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Create a free picture slideshow

Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Στα πλαίσια του προγράμματος “Ομαλή Μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο” σήμερα με τα μεγάλα νήπια επισκεφτήκαμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών.

115_2057

Στην είσοδο του σχολείου μας περίμενε ο διευθυντής κ. Διονύσης Βούτος, μας καλωσόρισε με ένα ζεστό χαμόγελο, μας ξενάγησε στους χώρους του σχολείου και μας οδήγησε στην πρώτη τάξη στο Α1 τμήμα. Η  κ. Μαρία Ανδρεάδου . η δασκάλα της τάξης μας υποδέχτηκε με ένα υπέροχο χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά. Με μεγάλη χαρά χαιρετηθήκαμε και αγκαλιαστήκαμε με τους παλιούς μας συμμαθητές. Καθίσαμε στην όμορφη γωνιά που είχαν ετοιμάσει για μας και τα παιδιά μας έδειξαν τα βιβλία τους, τα τετράδιά τους, τις κατασκευές τους και μοιράστηκαν  μαζί μας τις εμπειρίες τους από τη φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο.

Μετά από όλα αυτά ήρθε η ώρα για παιχνίδι… “το χαρούμενο λιβάδι” άνθισε πάλι…  Μαργαρίτες, Παπαρούνες, Μελισσάκια, Βροχούλες… ξαναζωντάνεψαν… Όλη η τάξη πλημμύρισε από χαρούμενες φωνούλες και όμορφες μελωδίες!!! Όλοι γίναμε μια αγκαλιά, μια ζεστή αγκαλιά!!! Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί, όλοι σπουδαίοι και σημαντικοί!!!

Πριν τους αποχαιρετήσουμε ανταλλάξαμε δωράκια και όμορφες ζωγραφιές… Φεύγοντας η κ. Μαρία μας πήγε στον πανέμορφο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να ξεφυλλίσουν βιβλία.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν πολύ και πήραν μεγάλη χαρά που συνάντησαν  τους παλιούς τους συμμαθητές και  και να ανταλλάξουν  δωράκια.

Αποχωρήσαμε  για το νηπιαγωγείο με πολλά πολλά όμορφα συναισθήματα!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον διευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών κ. Διονύση Βούτο  και στην δασκάλα της πρώτης τάξης κ. Μαρία Ανδρεάδου που μας υποδέχτηκαν με τόση αγάπη και ζεστασιά!!!!

Πατήστε επάνω για να ξεφυλλίσετε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free photo slideshow made with Smilebox

Δωράκια πεταλουδίτσες –  γλειφιτζούρια για τα πρωτάκια φτιαγμένα από τα “Απίθανα Νηπιάκια”

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This slideshow design generated with Smilebox

Γιορτή λήξης του προγράμματος που αφορά τη διαφορετικότητα – “Το χαρούμενο λιβάδι”

Στιγμιότυπα από τη γιορτή λήξης του προγράμματος του νηπιαγωγείου μας με θέμα τη διαφορετικότητα και τίτλο: “ΓΕΦΥΡΕΣ ΧΤΙΖΟΥΜΕ, ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. που μας παραχώρησε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράστασή μας καθώς και όλους τους υπαλλήλους για τη στήριξη και την πολύτιμη βοήθεια του, τον κ. Ματζίρη Απόστολο από τα φυτώρια “Όασις” που μεταμόρφωσε την σκηνή του θεάτρου σε ένα πανέμορφο λιβάδι, το σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας που όλη τη διάρκεια ήταν δίπλα μας, όλους τους γονείς αλλά και τον καθένα ξεχωριστά που ήταν στο πλευρό μας βοηθοί και στυλοβάτες, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και την κ. Φωτεινή Σιακκαγιάννη για τις υπέροχες φωτογραφίες που μας χάρισε για να δημιουργήσουμε το άλμπουμ μας.
Ένα μεγάλο μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας που σήμερα ξεπέρασαν τον εαυτό τους και πρόσφεραν στους καλεσμένους μας μια μοναδική, ξεχωριστή βραδιά!!! Είσαστε “ΑΠΙΘΑΝΑ ΝΗΠΙΑΚΙΑ

Τα “Απίθανα Νηπιάκια” σας παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση: “το χαρούμενο λιβάδι” της κ. Φιλιώς Νικολούδη σε διασκευή, κείμενα και μουσική επιμέλεια της κ. Στέλλας Μπάρμπα –  σκηνικά, κουστούμια, χορογραφίες κ. Σταυρούλα Μπέτου , Παρθένα Παπαδοπούλου, Κλεοπάτρα Καρβούνη, Στέλλα Μπάρμπα – κιθάρα παίζει η κ. Κλεοπάτρα Καρβούνη

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΜΑΣ!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Another free slideshow by Smilebox

Πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας με τη μέθοδο Βιωματικής Μάθησης από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Στα πλαίσια του προγράμματος σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε στο νηπιαγωγείο μας την Παιδοδοντίατρο κ. Στεφανία Παραλικάκη. Η κ. Παραλικάκη εφάρμοσε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας «Λαμπερά  Χαμόγελα, Φωτεινό Μέλλον» το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και ενημέρωσε τα “Απίθανα Νηπιάκια” μας σχετικά με τη στοματική υγιεινή.

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος έγινε με την χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων ( πραγματική οδοντοστοιχία,  Projector).

Δείτε το στο slideshare.net

Τα παιδιά  γνώρισαν τη στοματική  κοιλότητα, την ανατομία και την επιστημονική ονομασία των δοντιών καθώς και το ρόλο που παίζουν τα δόντια σε όλες τις δραστηριότητές μας (μάσημα τροφής, ομιλία, σωστή άρθρωση, χαμόγελο ).Έλαβαν πληροφορίες

Τους έδειξε πως να βουρτσίζουν σωστά τα δοντάκια τους με σκοπό την προστασία των δοντιών τους, την πρόληψη από τις  ασθένειες των δοντιών και την στοματική υγιεινή, τους έκανε οδοντοστοματολογική εξέταση συμπληρώνοντας και το αντίστοιχο δελτίο για την ενημέρωση των γονέων και τέλος τους μοίρασε δωράκια, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες.

Την ευχαριστούμε θερμά που επέλεξε το νηπιαγωγείο μας και μέσα από την εκπληκτική παρουσίαση ενημέρωσε τα παιδιά μας για τη στοματική υγιεινή με σκοπό την υιοθέτηση υγειών και σωστών συμπεριφορών.

Πατήστε επάνω για να δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Free photo slideshow personalized with Smilebox

Καινοτόμο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
«ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ… ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΧΑΝΟΦΡΟΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ»

Επιλέξαμε το θέμα αυτό…

Αρχικά, από το γεγονός ότι ήταν «Παγκόσμια Βδομάδα Μητρικού Θηλασμού»  και καθώς μιλούσαμε για την οικογένεια διαπιστώσαμε ότι ένα από τα νήπιά μας  είχε αποκτήσει πρόσφατα  αδερφάκι.

Αυτό μας έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθούμε και να προσεγγίσουμε το θέμα από τη διάσταση της υγιεινής διατροφής, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τις τροφές που προάγουν την υγεία τους και να αποκτήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Υπεύθυνος του προγράμματος: Μπάρμπα Στεργιανή

Εκπαιδευτικοί που συνεργάστηκαν: Μπέτου Σταυρούλα Παπαδοπούλου Παρθένα Καρβούνη Κλεοπάτρα Άννα

Τμήματα που συμμετείχαν: Κλασικό &  Ολοήμερο

Αριθμός νηπίων: Σαράντα (40)

Διάρκεια Προγράμματος: Πέντε (5) μήνες

Δείτε το στο slideshare.net


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων