Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για 4 Μαΐου 2015


Κεραλοιφή από τα “μαγικά” χεράκια της κυρίας Λίζας!!!

Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την αγαπητή και αξιολάτρευτη συνάδελφό μας, κυρία Λίζα  Γιαλιαμπούκη.  Η κυρία Λίζα υπήρξε νηπιαγωγός στο 17ο Νηπιαγωγείο για πολλά χρόνια  ενώ τα τελευταία  πέντε χρόνια είναι συνταξιούχος  και βοηθά το σύζυγό της  κ. Γιώργο Γιαλαμπούκη ο οποίος είναι παραγωγός μελισσοκομικών προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας.  Μας έχει λείψει πολύ…   η αγάπη της, το γέλιο της, δημιουργικότητά της  γι αυτό και της απευθύναμε πρόσκληση να μας επισκεφτεί  στην τάξη και να μας φτιάξει με τα «μαγικά» χεράκια της τη φημισμένη σε όλους μας κεραλοιφή. Το μελισσοκέρι όταν  συνδυαστεί με αγνό παρθένο ελαιόλαδο δημιουργείται η φημισμένη κηραλοιφή, η οποία είναι ότι πιο αγνό και ωφέλιμο για το  δέρμα μας.

Ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόσκλησή μας. Την καλωσορίσαμε και την οδηγήσαμε  μέσα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου τα “Απίθανα” Νηπιάκια μας την περίμεναν με αγωνία. Η συγκίνηση μεγάλη!!!  Μετά από χρόνια ξανά στην τάξη κι εμείς οι συναδέλφισσές της ξανά δίπλα της!!!

Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό παρουσίασε στα παιδιά τη μέλισσα και τη χρησιμότητά της. 

[slideboom id=1233015&w=425&h=370]

Επιστροφή στην τάξη όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μελισσοκομικά προϊόντα (κερί, γύρη, μέλι, πρόπολη, βασιλικό πολτό). Τα αγγίξαμε, τα μυρίσαμε, τα γευτήκαμε… Τρία “μαγικά”, τρία θαυματουργικά  υλικά: μελισσοκέρι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ευκάλυπτο και φτιάξαμε τη φημισμένη κεραλοιφή.

12 φλιτζανάκια του καφέ αγνό παρθένο ελαιόλαδο

3 φλιτζανάκια του καφέ μελισσοκέρι  από μελισσοκόμο

μερικές σταγόνες ευκάλυπτο

Η φημισμένη σε όλους μας κηραλοιφή ή κεραλοιφή, είναι μια “θαυματουργή” αλοιφή, που η συνταγή της έρχεται από τη Μικρά Ασία και έχει ιστορία, τουλάχιστον δυο αιώνες. Χρησιμοποιείται για να προστατεύει τραύματα, εγκαύματα, ερεθισμούς και φλεγμονές. Ενώ λόγω της αναπλαστικής της ιδιότητας, έχει πλήθος χρήσεων όπως σε: ραγάδες, ξηροδερμίες, ήπιες δερματίτιδες, παιδικά συγκάματα, κατακλήσεις κ.ά. Το μεγαλύτερο  πλεονέκτημά της , είναι ότι δεν έχει  καθόλου χημικά, αφού για την  παρασκευή της χρησιμοποιούμε  αγνά φυσικά υλικά.

Η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη!!!

Κυρία Λίζα σ’ ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!!! Μα έμαθες πολλά!!! Ελπίζουμε σύντομα να ξανά έρθεις στην τάξη μας και να μοιραστείς μαζί μας όλα αυτά τα τόσα πολλά και χρήσιμα που γνωρίζεις λόγω της εμπειρίας σου αλλά και της αγάπης σου για το λειτούργημα της νηπιαγωγού.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize your own free slideshow

Τα “Απίθανα” Νηπιάκια αποχαιρετούν τον κ. 2Π

101_1155

Αγαπημένε μας 2Π,

σ’ ευχαριστούμε που ήρθες στο σχολείο μας και μας έκανες τρελή παρέα. Με τη φαντασία μας και σκάφος τα μπαλόνια μας, μας ταξίδεψες και επισκεφτήκαμε πολλές χώρες  και γνωρίσαμε τον τρόπο που ζουν άλλοι άνθρωποι σε άλλες χώρες του πλανήτη .

Θα θέλαμε να σου ζητήσουμε να πας σε όλα τα σχολεία για να σε γνωρίσουν και άλλα παιδιά. Να περάσεις καλά στα υπόλοιπα ταξίδια σου και σου ευχόμαστε καλή τύχη.

Με όλη μας την Αγάπη

Τα «Απίθανα» Νηπιάκια

Του 17ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Picture slideshow created with Smilebox

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων