Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για 7 Νοεμβρίου 2014


Παγκόσμια Βδομάδα Μητρικού Θηλασμού – Θηλασμός βρέφους στο σχολείο μας

bfweek14aΗ Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, προωθείται σε παγκόσμιο επίπεδο από την WABA, την WHO, και τη UNICEF και είναι μια ευκαιρία για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού για την παιδική επιβίωση και ανάπτυξη, αλλά και για την υγεία των μητέρων.

Πώς ξεκίνησε η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Το 1990, στη Συνάντηση Κορυφής για τα Παιδιά, οι εκπρόσωποι όλων των κρατών του κόσμου δεσμεύτηκαν να δραστηριοποιηθούν ενάντια στην τάση να αποφεύγεται ο μητρικός θηλασμός και να υποκαθίσταται από το βρεφικό γάλα του εμπορίου…

Πηγή: http://www.mitrikosthilasmos.com/2014/08/pagkosmia-evdomada-mitrikou-thilasmou.html#ixzz3IObck6PC

Στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος Αγωγής Υγείας και με αφορμή την Παγκόσμια  Βδομάδα Μητρικού Θηλασμού διαβάσαμε το παραμύθι: “Ο Περιπέτειες του Ηρακλή Μπιμπερό – Γέννηση” της Θεοφανίας Παπαθωμά

Περίληψη της ιστορίας…

 “Γεια σας είμαι ο Ηρακλής Μπιμπερό και είμαι έτοιμος να γεννηθώ και να δω το φως του ήλιου για πρώτη φορά! Πως θα βγω από την κοιλιά της μαμάς μου; Πως αισθάνομαι; πως είναι οι πρώτες μου ώρες στον κόσμο; Δεν κρατιέμαι να σας πω όλες τις λεπτομέρειες της γέννησης μου για να μην έχετε καμία απορία για το πώς γεννιέται ένα παιδί! Τώρα όλα τα παιδιά θα μάθουν πως από φωτάκια έγιναν παιδάκια.

Δείτε το στο slideshare.net

Μετά από προβληματισμό και συζήτηση ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις  μας

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This photo slideshow generated with Smilebox

Παρακολουθήσαμε σχετικό video

 Ο Θηλασμός είναι αγάπη… γι αυτό θηλασμός παντού και πάντα

 

Και μετά απ’ όλα αποφασίσαμε να τη γιορτάσουμε σήμερα στο σχολείο μας με την επίσκεψη της μανούλας Νατάσας με το μωράκι της, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση της στην πρόσκλησή μας να έρθει στο σχολείο, να θηλάσει το μωράκι της μπροστά στα παιδιά, να τους μιλήσει για την  εμπειρία της και  να μοιραστεί μαζί μας τα δικά της  συναισθήματά της.

Πριν την επίσκεψη ετοιμάσαμε το δωράκι που θα προσφέραμε στη μανούλα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Photo slideshow generated with Smilebox

Οι ερωτήσεις και οι απορίες των παιδιών μας πολλές…

Πόσο μηνών είναι;Είναι αγόρι ή κορίτσι, Κάθε πόση ώρα τρώει, Πόσο τρώει, Σας πονάει όταν το θηλάζεται; Στη δουλειά το παίρνεται μαζί σας; κ.τ.λ.

Η μανούλα Νατάσα που έγινε  για πρώτη φορά μανούλα στο πρώτο της παιδάκι που φοιτά στο νηπιαγωγείο μας  σε μικρή ηλικία μόλις 19 ετών με χαρά, υπομονή και πολύ ευγένεια απαντούσε στις ρωτήσεις των παιδιών με κάθε λεπτομέρεια. Πριν μας αποχαιρετήσει τα παιδιά της πρόσφεραν δωράκι που έφτιαξαν με τα χεράκια τους “Τη Ζυγαριά τη Αγάπης”

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This slideshow design created with Smilebox

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων