Τα Απίθανα Νηπιάκια 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΝΗΠΙΑΚΙΑ!!!

http://picasion.com/gl/3DQC/
http://picasion.com/gl/3DQC/


Custom Glitter Text

Κυλώντας προς τα κάτω βλέπετε τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΤΙΚΕΤΕΣ μπορείτε να δείτε αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει.

Δεξιά στη σελίδα μας υπάρχουν χρήσιμοι σύνδεσμοι που μπορείτε να επισκεφτείτε

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μου: mail@17nip-giann.pel.sch.gr

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μου: 17ο Νηπιαγωγεία Γιαννιτσών: 2382026122

Φιλιππουπόλεως 3 – 58100 Γιαννιτσά

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

 Πατήστε Eδώ νηπιαγωγείο

111_4807

 

Το Νηπιαγωγείο μας στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών και συστεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου με το 13ο Νηπιαγωγείο – Τμήμα Ένταξης. Λειτουργούν ένα (1)τμήμα κλασικό και ένα (1) ολοήμερο Κατά το σχολικό έτος 2014-2015 φοιτούν σαράντα δύο (42) νήπια και προνήπια και διδάσκουν τέσσερις (4) παιδαγωγοί.

 Τα Απίθανα Νηπιάκια

http://dipe.pel.sch.gr/images/banner1_CENTER.jpg

31 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Απόταμίευσης

Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης σήμερα. Διαβάσαμε το παραμύθι:  «Ο Ηλίας στο χωριό του μπάρμπα Ευρούλη» της   Άννας Κόνδη

Λίγα λόγια…

Μέσα από το παραμύθι «Ο Ηλίας στο χωριό του μπαρμπα-€υρούλη», τα παιδιά θα μάθουν την αξία που έχουν τα χρήματα, ειδικά σε δύσκολες οικονομικές περιόδους. Θα κατανοήσουν πως η υπερκατανάλωση δεν ταιριάζει στις εποχές που διανύουμε. Θα μάθουν πως για να αποκτήσεις κάτι, πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και κόπο. Τα χρήματα δεν είναι για να τα ξοδεύουμε αλόγιστα αλλά πρέπει να τα αποταμιεύουμε και να τα χρησιμοποιούμε για να αποκτάμε μόνο ό,τι χρειαζόμαστε.

Προβληματισμός και συζήτηση… 

Εξοικείωση με τις έννοιες… Αποταμίευση – Οικονομική κρίση – Επένδυση – Υπερκατανάλωση

ΞΟΔΕΥΩ

ΔΩΡΙΖΩ

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΩ

k Χωρίς τίτλο

 
   

 Έτσι θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε  το χαρτζιλίκι μας  όπως πρέπει.

Συμπέρασμα:

Τα χρήματα βγαίνουν με κόπο

και δεν πρέπει να τα

σπαταλάμε αλλά να τα

αποταμιεύουμε!!!

Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν το δικό τους κουμπαρά και αυτό που θα επιθυμούσαν να αγοράσουν με τα χρήματα που αποταμιεύουν.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Slideshow design personalized with Smilebox

Στιγμιότυπα από τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μαζί με τα παιδιά  όλων των τμημάτων του 13ου & 17ου Νηπιαγωγείου ντυμένοι όλοι στα γαλανόλευκα δραματοποιήσαμε τα γεγονότα του 40, τραγουδήσαμε  αντιπολεμικά τραγούδια,  χορέψαμε  χορούς και τέλος κάναμε παρέλαση στην αυλή του σχολείου μας!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize a free digital slideshow

Κάρτες για την 28η Οκτωβρίου

Ανάμεσα από εφημερίδες αναγνωρίσαμε και παρατηρήσαμε την εφημερίδα«ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»  του 1940.

10_436594802

Μιλήσαμε για τη χρησιμότητά της εκείνη την εποχή (οι άνθρωποι ενημερωνόταν, μάθαιναν τα νέα)   Στη συνέχεια με  κομματάκια από την εφημερίδα φτιάξαμε κολάζ το βροντερό ΟΧΙ των Ελλήνων του 1940 στην μπροστινή πλευρά της κάρτας.

Στο εσωτερικό της κάρτας αφού παρατηρήσαμε και αναλύσαμε τον πίνακα Γκουέρνικα του Πικάσο τα παιδιά ζωγραφίζουν την Γκουέρνικα.  Η Γκουέρνικα είναι μια έντονη διαμαρτυρία εναντίον του πολέμου και της καταστροφής που αυτός σπέρνει.Τα μήνυμα που θέλει να περάσει ο ζωγράφος είναι απλό:

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ». 

Η Γκουέρνικα του  Πικάσο - Η απανθρωπιά, η βιαιότητα και η απόγνωση του πολέμου

Οι κάρτες μας!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize your own free picture slideshow

«Σαν Παραμύθι» της Γαλάτειας Σουρέλη

Παρακολουθήσαμε το video του παραμυθιού: «Σαν Παραμύθι» της Γαλάτειας Σουρέλη 

imgh0_006

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας γίγαντας, ένας μεγάλος γίγαντας, τόσο μεγάλος όσο σαράντα εκατομμύρια άνθρωποι μαζί. Τον ίδιο καιρό κάπου κοντά στο γίγαντα, ζούσε ένας νάνος, ένας μικρός χαρούμενος νάνος. Νάνος και γίγαντας ζούσαν ο καθένας στον τόπο τους χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλον. Τους χώριζε άλλωστε ένα τεράστιο αυλάκι, μια θάλασσα. Ζούσαν ευτυχισμένοι… Και περνούσε ο καιρός. Ο νάνος κοίταζε τη δουλειά του και ο γίγαντας τη δικιά του και ζούσαν αγαπημένοι… Ένα πρωί όμως ο γίγαντας φόρεσε ένα περίεργο καπέλο και μια πιο περίεργη στολή και με ένα πήδημα βρέθηκε στην πόρτα του  μικρού νάνου και βάζοντάς του μια λόγχη μπροστά στην κοιλιά του είπε: «Ήρθα να σου πάρω το σπίτι, παραδώσου!»  Ο νάνος στην αρχή το πέρασε για χωρατό. «Κοίτα χωρατατζής που είναι ο γείτονας!» σκέφτηκε. Και φέρνοντας στο νου του το γνωστό χαιρετισμό, του φώναξε: «Γεια σου γείτονα χωρατατζή!» Ο γίγαντας όμως δεν καταλάβαινε πια από τέτοια. Πίεσε τη λόγχη πάνω στην κοιλιά του και του ξαναφώναξε με άγρια φωνή: «Παραδώσου είπα» Τότε ο μικρός νάνος κατάλαβε ότι δεν αστειευόταν ο γίγαντας και χωρίς κανένα φόβο του είπε: «Όχι, δεν παραδίνομαι.» Αμέσως έτρεξε στο μικρό καλύβι του και σε λίγο ξαναγύρισε κρατώντας μια σφεντόνα και στάθηκε μπροστά στο γίγαντα. Ο μεγάλος γίγαντας τα ’χασε για λίγο και αμέσως όρμησε επάνω στο μικρό νάνο.  Έγινε όμως κάτι το απίστευτο ο μικρός νάνος νίκησε το μεγάλο γίγαντα κι έτσι  ο γίγαντας με κατεβασμένο το κεφάλι το έβαλε στα πόδια. Έτσι κι οι Έλληνες του Σαράντα, όπως ο μικρός  νάνος του παραμυθιού, όταν η Ιταλία ζήτησε να της παραδώσουν τη χώρα τους, απάντησαν όπως κι εκείνος με ένα θαρραλέο και αποφασιστικό! ΟΧΙ και αφού πολέμησαν παλικαρίσια πάνω στις βουνοκορφές νίκησαν τους Ιταλούς κι έτσι η πατρίδα μας είναι ελεύθερη.

Στον χάρτη της Ευρώπης εντοπίσαμε την Ελλάδα μας… τη σημαία και την τοποθετήσαμε επάνω στο χάρτη… την Ιταλία και τη σημαία της, την Γερμανία και τη σημαία της… Αναφερθήκαμε στα χαρακτηριστικά και τις διαφορές και βάλαμε τη σημαία της Ευρώπης στον χάρτη.

116_3454

Όταν ο μικρός νάνος κατάλαβε ότι δεν αστειευόταν ο γίγαντας και χωρίς κανένα φόβο του είπε: ΟΧΙ Το σχηματίζουμε με όργανα γυμναστικής, με τα χέρια και το σώμα μας. Επάνω σε μπαλόνια γράψαμε τα γράμματα της λέξης ΟΧΙ και ΑΕΡΑ. Στο κάθε γράμμα κολλήσαμε χαρτάκια μπλε γλασέ και βάλαμε στη σειρά τα μπαλόνια με τα γραμματάκια για να σχηματίσουμε τις λέξεις

Τέλος δραματοποιήσαμε την ιστορία.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize a slideshow design

«Το Σημαιόδεντρο της αγάπης και της φιλίας»

Διαβάσαμε το παραμύθι: «Όταν οι καμπάνες σταμάτησαν τον πόλεμο» του ΡΟΝΤΑΡΙ ΤΖΙΑΝΝΙ

116_3659

Μια ιστορία αφιερωμένη στην ειρήνη

Περιγραφή

Του κόσμου οι μεγάλοι στρατηγοί, να αιματοκυλήσουν βάλθηκαν γη γη.
Και από το μεγάλο άχτι, ως τις καμπάνες έριξαν στη μάχη.
Μα αυτές  χαρμόσυνα χτυπούσαν, στον κόσμο την ειρήνη διαλαλούσαν.
Περιγράψαμε τις εικόνες… Ποιες μας θυμίζουν ΠΟΛΕΜΟ και ποιες ΕΙΡΗΝΗ;
Τι είναι ΠΟΛΕΜΟΣ;
Πόλεμος είναι φωτιά, καπνός, όπλα, σκοτωμοί, αρρώστιες, πείνα, πόνο, πληγές, κλάμα κ.τ.λ
Τι είναι ΕΙΡΗΝΗ;
Ειρήνη είναι αγάπη, φιλία, χαρά, ευτυχία, παιχνίδι, γέλια, γλέντια, δουλειά, σχολείο κ.τ.λ.
Γιατί θέλουμε την ΕΙΡΗΝΗ;
Για να ζούμε ευτυχισμένοι, να πηγαίνουμε βόλτες, να γελάμε, να έχουμε παιχνίδια,  να είμαστε όλοι αγαπημένοι κ.τ.λ.

    Αγαπάμε  την χώρα μας, αγαπάμε  κι όλον τον κόσμο!!!

Γι αυτό πρέπει…

Όλες οι χώρες να είναι αγαπημένες, όλες αδελφωμένες !!!

cebdceb5cf81ceb1ceb9ceb4ceb5cf82

ΝΕΡΑΪΔΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ

ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ

ΝΑ ΔΟΥΝ, ΝΑ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝΕ

ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΑ ΔΩΡΙΣΟΥΝ.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ

 ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

 ΚΙΝΑ, ΑΦΡΙΚΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ  ΑΜΕΡΙΚΗ.

Αναγνωρίσαμε σε καρτέλες τους χάρτες των χωρών και βάζουμε από πάνω την δική της  σημαία. Περιγράψαμε τα χαρακτηριστικά της κάθε σημαίας… τα χρώματα, το σχήματα…

Ακούσαμε το τραγούδι: «Ο Ναπολιτάνος» 

Γιατί μας μιλάει το τραγούδι;

Δυο παλικάρια από την Ιταλία και την Ελλάδα που ενώ είχαν τη δουλειά  τους  ο ένας μπαρμπέρης και ο άλλος ψαράς  και ζούσαν αδελφωμένοι αναγκάστηκαν να πολεμήσουν. Αναφερθήκαμε και καταγράψαμε   τις επιπτώσεις του πολέμου και μείναμε στους στίχους:
«Να είναι οι λαοί αδελφωμένοι, μαύροι, λευκοί ένας λαός»

Κι επειδή εμείς αγαπάμε την ΕΙΡΗΝΗ…  θέλουμε όλες οι χώρες να είναι αγαπημένες, όλες αδελφωμένες, δίνουμε  υπόσχεση όλοι μαζί πως θέλουμε ΕΙΡΗΝΗ να “χει όλη η γη!!!

Φτιάξαμε «Το Σημαιόδεντρο της αγάπης και της φιλίας»

116_3534 

την ιδέα την πήραμε από εδώ

http://www.elniplex.com/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-2/

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Photo slideshow generated with Smilebox

«Ασπρογάλανο πανί»

Παρακολουθήσαμε το παραμύθι: «Ασπρογάλανο πανί» της Γαλάτειας Σουρέλη

116_3402

Μιλούσανε δυο νεράιδες:  – Τι σημαία να δώσουμε σ’ αυτή τη χώρα; είπαν κι έδειξαν την Ελλάδα. – Ας ρωτήσουμε την ίδια, είπε η μια.- Ας ρωτήσουμε, συμφώνησε και η άλλη. Βρήκαν την Ελλάδα να λούζεται σε μια καταγάλανη θάλασσα και να στεγνώνει κάτω από έναν ολόλαμπρο ήλιο. – Κυρά, κυρά αρχόντισσα, κυρά μας παινεμένη, Ελλάδα δοξασμένη, τι χρώμα θέλεις να ‘χει η σημαία σου;- Να ρωτήσω τα παιδιά μου, είπε η Ελλάδα. Τα μισά παιδιά της ζούσαν στη στεριά, παιδεύονταν* με τη γη και τα βουνά.- Κυρά, κυρά αρχόντισσα, κυρά μας παινεμένη, Ελλάδα δοξασμένη, σκληρός ο τόπος. Και η δουλειά σκληρή. Μα άσπρα περιστέρια οι ψυχές μας. Γι’ αυτό άσπρη, ολόασπρη τη θέμε* τη σημαία μας. Τα ‘γραψε τα λόγια αυτά σε χρυσόδετο τεφτέρι* η Ελλάδα – Ας πάω τώρα να ρωτήσω και τ’ άλλα μου παιδιά, τα παιδιά της θάλασσας, είπε η Ελλάδα. Τα βρήκε να παλεύουν με τα δίχτυα. Να τα τραβούν με κόπο, γιατί ήταν γιομάτα απ’ ασημένια λαχταριστά ψάρια – Κυρά, κυρά αρχόντισσα κυρά μας παινεμένη, Ελλάδα δοξασμένη, εμάς οι ψυχές μας είναι δοξασμένες στο γαλανό νερό. Τούτη η θάλασσα η μεγάλη, που μας δίνει χαρά και ζωή, θέλουμε να χωρέσει τη σημαία μας. Τα ‘γραψε και τούτα τα λόγια η Ελλάδα σε χρυσόδετο τεφτέρι και το ‘δωσε, το τεφτέρι, στις νεράιδες. Έτσι να γίνει, είπαν εκείνες. Και τότε μέσα από την αφρισμένη θάλασσα βγήκε τ’ ασπρογάλανο πανί κι απλώθηκε σε ουρανό και γη. Κείνη την ώρα ο ήλιος άστραψε, έσκυψε, φίλησε το πανί και το φίλημα του έγινε ένας ολόχρυσος σταυρός. – Η σημαία μας, είπε η Ελλάδα. Η σημαία για τα παιδιά της στεριάς, για τα παιδιά της θάλασσας.

Κάναμε μια παραλλαγή της ιστορίας…

«Οι νεράιδες έκαναν ένα ταξίδι γύρω από τη γη»

ΝΕΡΑΪΔΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ

ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ

ΝΑ ΔΟΥΝ, ΝΑ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝΕ

ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΑ ΔΩΡΙΣΟΥΝ.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ

 ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

 ΚΙΝΑ, ΑΦΡΙΚΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ  ΑΜΕΡΙΚΗ…

Κάθε φορά που οι νεράιδες πήγαινα σε μια χώρα την βρίσκαμε  στην υδρόγειο σφαίρα και και τοποθετούσαμε τη σημαία της επάνω.

ΜΑ ΑΠ’ ΟΛΕΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ

ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΤΗΣ

ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

Παρατηρήσαμε την δική μας σημαία. Τα χρώματά της και τι συμβολίζουν, τις λωρίδες (εννέα λωρίδες που σημαίνουν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ), τον ολόχρυσο σταυρό που συμβολίζει την πίστη μας και το κοντάρι. αναφερθήκαμε στον εθνικό ύμνο και στο σεβασμό κατά την ακρόασή του. Γνωρίσαμε τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό και εντοπίσαμε στον χάρτη την πατρίδα του τη Ζάκυνθο. Τραγουδήσαμε τον εθνικό ύμνο, ζωγραφίσαμε την σημαία μας και τέλος φτιάξαμε μια μεγάλη σημαία με τις παλάμες μας. Την ιδέα την πήραμε από εδώ:

http://www.funtastic14.blogspot.gr/2012/10/28.html

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Free slideshow design personalized with Smilebox

 

Τα Γιαννιτσά στις 20 Οκτωβρίου γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους από τους Τούρκους

Στις 20 Οκτωβρίου τα Γιαννιτσά γιορτάζουν την απελευθέρωση από τους Τούρκους…

Η αρχαιολογική και ιστορική έρευνα των τελευταίων χρόνων έδειξαν ότι τα Γιαννιτσά δεν ιδρύθηκαν από τους Τούρκους, όπως γενικά πιστευόταν, αλλά προϋπήρχε στα υστεροβυζαντινά χρόνια (ευρήματα στο χώρο της Παλαιάς Αγοράς) ως οικισμός με το όνομα «Βαρδάριον». Πρώτη αναφορά του Βαρδαρίου ως τοπωνύμιο γίνεται τον 11ο αιώνα στα χρόνια των Κομνηνών[8]. Όταν το 1385περίπου ο Γαζή Εβρενός εγκατέστησε το στρατό του για να εξορμήσει κατά των βυζαντινών, συνάντησε έναν ήδη οργανωμένο οικισμό, τον οποίο και κατέλαβε.

Τα Γιαννιτσά το 1500 είχαν 450 μουσουλμανικά νοικοκυριά.

To όνομα Ενιτσέ Βαρντάρ (Enidje Vardar) αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Ενετό Λορέντζο Μπερνάρντο το 1591….

Συνέχεια… Πατήστε επάνω στην εικόνα.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c2/Enidje-prolet.jpg/317px-Enidje-prolet.jpg

 Στον χάρτη της Ελλάδας εντοπίσαμε την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Γιαννιτσά.  Είδαμε την Τουρκία και στη συνέχεια αναφερθήκαμε μέσα από φωτογραφικό υλικό στην Τουρκική κατοχή και φτάσαμε στην Απελευθέρωση της πόλης μας.

 στη συνέχεια  φτιάξαμε καρτούλες για να πάρουμε στο σπίτι

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free photo slideshow created with Smilebox

Παρακολουθήσαμε video από την πόλη των Γιαννιτσών


 

Μαθαίνουμε τα σχήματα – «Η Οικογένεια Τριγώνου»

Μαθαίνουμε τα σχήματα μέσα από το παραμύθι: «Η Οικογένεια Τριγώνου» της Σοφίας Ζαραμπούκα

35

Διαβάσαμε το παραμύθι… 

Η ιστορία ήταν πολύ αστεία και γελάσαμε με την ψυχή μας… Αναγνωρίσαμε, περιγράψαμε , ονομάσαμε και παίξαμε με τις κούκλες της ιστορίας μας … και ιδού τ” αποτελέσματα…

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
A photo slideshow by Smilebox

Η Χρυσομαλλούσα κι οι 3 Αρκούδες

Διαβάσαμε το παραμύθι: Η Χρυσομαλλούσα κι οι 3 Αρκούδες 

Το παραμύθι γράφτηκε από τον Άγγλο ποιητή και συγγραφέα Ρόμπερτ Σουθει είναι ένα κλασσικό παραμύθι.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να διαβάσετε το παραμύθι


https://lh4.ggpht.com/NDAFKCEyRrOw9IIRsBp8ED8KD-AaljpJEqE-hIG3lLlBd0LojHYjfEPebPWWcCFAr88=h310

 Το  παραμύθι  άρεσε πολύ στα παιδιά. Η Χρυσομαλλούσα αυτό το άτακτο ό κοριτσάκι  μας έκανε άνω κάτω με τα καμώματα της,

Αυτή η συμπεριφορά της Χρυσομαλλούσας μας προβλημάτισε και μας οδήγησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα

- Ήταν σωστή η συμπεριφορά της Χρυσομαλλούσας;

-Τι θα έπρεπε να κάνει;

-Πως θα νιώθαμε εμείς αν κάποιος έμπαινε στο σπίτι μας και χρησιμοποιούσε τα πράγματά μας χωρίς να μας το ζητήσει;

- Εμείς  θα το κάναμε;

- Πώς ένιωσαν τα αρκουδάκια κ.τ.λ.

Στα παιδιά δεν  άρεσε η συμπεριφορά της Χρυσομαλλούσας γιατί ούτε μια συγνώμη ζήτησε από τα αρκουδάκια παρά έφυγε τρέχοντας.

Στη συνέχεια  παρακολουθήσαμε  το βίντεο χωρίς ήχο και τα παιδιά προσπάθησαν να πουν την ιστορία βλέποντας τις σκηνές.

 Κάναμε ανασύνθεση της ιστορίας

Στο παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει  εφαρμογή για  να ανασυνθέσετε την ιστορία με τα παιδιά απλά σέρνοντας την σωστή εικόνα και να γράφουμε όσα μας λένε τα παιδιά.

Πατήστε επάνω στην εικόνα 

http://www.communication4all.co.uk/Still%20Images/Ppt%20bears.jpg

Στα μαθηματικά μάθαμε το Μεγάλο – Μεσαίο – Μικρό  βάζοντας στη σειρά τις εικόνες

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This digital slideshow generated with Smilebox

και κάναμε αντίστοιχο φύλλο εργασίας

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize your own free slideshow design

Παίξαμε στα παιδιά την ιστορία στα παιδιά

Τα παιδιά δραματοποίησαν την ιστορία

 

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize a free photo slideshow

Ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας από το παραμύθι

Σημασία έχει η αγάπη…

Διαβάσαμε το παραμύθι: «Σημασία έχει η αγάπη» της  Ζίκα Μεταξά

Περίληψη της ιστορίας…

Ένα βιβλίο που παρουσιάζει στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας με ευαισθησία και τρυφερότητα τη σημασία της αγάπης, που μπορεί να ανθίσει σε όλα τα σπίτια και όλες τις οικογένειες, ανεξάρτητα από τη διαφορετικότητά τους.

Τελικά «δεν έχει σημασία που μένουμε… σημασία έχει η ΑΓΑΠΗ!!!»

Γιατί αγαπώ την οικογένειά μου;

Αγαπώ την οικογένειά μου γιατί με φροντίζει, γιατί μου δίνει χαρά, γιατί με αγκαλιάζει τρυφερά, γιατί με φροντίζει όταν αρρωσταίνω, γιατί μου κάνει αγκαλίτσες, γιατί μου δίνει ζεστασιά, γιατί μου δίνει φαγάκι… Γράψαμε τις απόψεις των παιδιών σε κόκκινα μπαλόνια όπου μέσα στο κάθε μπαλόνι τα παιδιά τύπωσαν τόσες καρδιές όσες και τα μέλη της οικογένειάς τους και στείλαμε τα μηνύματα αγάπης στον «ουρανό»

116_2595

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
A free photo slideshow by Smilebox