Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΝΗΠΙΑΚΙΑ!!!

http://picasion.com/gl/3DQC/
http://picasion.com/gl/3DQC/


Custom Glitter Text

Κυλώντας προς τα κάτω βλέπετε τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΤΙΚΕΤΕΣ μπορείτε να δείτε αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει.

Δεξιά στη σελίδα μας υπάρχουν χρήσιμοι σύνδεσμοι που μπορείτε να επισκεφτείτε

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μου: mail@17nip-giann.pel.sch.gr

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μου: 17ο Νηπιαγωγεία Γιαννιτσών: 2382026122

Φιλιππουπόλεως 3 – 58100 Γιαννιτσά

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

 Πατήστε Eδώ νηπιαγωγείο

111_4807

 

Το Νηπιαγωγείο μας στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών και συστεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου με το 13ο Νηπιαγωγείο – Τμήμα Ένταξης. Λειτουργούν ένα (1)τμήμα κλασικό και ένα (1) ολοήμερο Κατά το σχολικό έτος 2014-2015 φοιτούν σαράντα δύο (42) νήπια και προνήπια και διδάσκουν τέσσερις (4) παιδαγωγοί.

 Τα Απίθανα Νηπιάκια

http://dipe.pel.sch.gr/images/banner1_CENTER.jpg

Πολύχρωμες Φρουτολαμπάδες για τις μανούλες μας!!!

Η πασχαλινή λαμπάδα είναι ένα έθιμο, που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Εκκλησία. Αφορούσε στο βάπτισμα των νέων μελών της, το οποίο τελούνταν τη νύχτα της Ανάστασης.

Το έθιμο κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, όριζε ότι οι νεοφώτιστοι χριστιανοί βαφτίζονταν πάντα Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, μετά από ένα διάστημα προετοιμασίας. Η λαμπάδα που κρατούσαν στο χέρι συμβόλιζε το νέο φως του Χριστού που θα φώτιζε πλέον την ψυχή του νεοφώτιστου.

Τη λαμπάδα της Ανάστασης τη φέρνει  δώρο  κάθε Πάσχα ο νονός κάθε παιδιού. Το κάθε παιδάκι με τη λαμπάδα στο χέρι το βράδυ της Ανάστασης θα πάει στην εκκλησία και όταν ο ιερέας εμφανιστεί στην Ωραία Πύλη προσφέροντας το Άγιο Φως λέγοντας «Δεύτε Λάβετε Φως» θα την ανάψει και  το φως αυτό θα το μεταφέρει  στο σπίτι.

Την Παρασκευή του Πάσχα έχουμε τη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής  και σε πολλά μέρη γίνονται εκδηλώσεις. Αυτές τις μέρες οι άνθρωποι πηγαίνουν στις λειτουργίες και ανάβουν τις λαμπάδες του Πάσχα τρεις φορές. Μετά μπορεί κανείς να την αφήσει στην εκκλησία ή να την βάλει στα εικονίσματα του σπιτιού του.

Εμείς μαζί με τα παιδιά κατασκευάσαμε πολύχρωμες φρουτολαμπάδες για να τις προσφέρουμε στις μανούλες μας. Ετοιμάσαμε φρουτοπαιδάκια από στάμπες φρούτων… Υλοποιώντας την ιδέα της κυρίας Κλεοπάτρας χρωματίσαμε τις λαμπάδες μας με τη τεχνική (πλάθω τη λαμπάδα μέσα σε πολύχρωμο χαρτί). 

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This slideshow made with Smilebox

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Κατεψυγμένων Φρούτων & Λαχανικών ALTERRA

Στα πλαίσια του Καινοτόμου Προγράμματος στην Αγωγή Υγείας με τίτλο: «Για να έχουμε ΥΓΕΙΑ… κάνουμε ΛΑΧΑΝΟΦΡΟΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» σήμερα επισκεφτήκαμε τη Βιομηχανία Κατεψυγμένων Φρούτων & Λαχανικών ALTERRA. Μέρες τη περιμέναμε αυτή την επίσκεψη καθώς  είναι η πρώτη που κάνουμε  φέτος με λεωφορείο και μάλιστα σε ένα χώρο που σχετίζεται με τη διατροφή μας και που θα μας προσφέρει μια εμπειρία ξεχωριστή… Ο ενθουσιασμός και η χαρά ζωγραφισμένα στο πρόσωπό μας… Η κυρία Βέφα Ρουσοπούλου και οι κύριοι Κώστας Μόσχου & Χάρης Σελίδης μας υποδέχτηκαν με χαμόγελα στο χώρο υποδοχής της Βιομηχανίας. Η κυρία Βέφα Ρουσοπούλου αφού μας καλωσόρισε, μας έκανε  μια εξαιρετική βιωματική παρουσίαση  με παιγνιώδη τρόπο:  «Αναγνώρισε ποιο φρούτο ή λαχανικό βλέπεις στην εικόνα» στην οποία τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας συμμετείχαν με πολύ χαρά.

  

Τη σκυτάλη πήραν ο κύριος  Κώστας Μόσχου & Χάρης Σελίδης όπου μέσα από το video » Από την καλλιέργεια μέχρι το πιάτο σας» έδειξαν στα παιδιά το τρόπο με τον οποίο  τα λαχανικά  από το χωράφι  φτάνουν στη Βιομηχανία ALTERRA και από κει στα σπίτια μας για να τα μαγειρέψουμε και να τα φάμε. 

Στη συνέχεια μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις τους, στις μηχανές και στην κατάψυξη. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε, να αγγίξουμε, να μυρίσουμε και να γευτούμε φρούτα (κεράσια & ροδάκινα) και λαχανικά (αρακά). Επιστροφή στο χώρο υποδοχής όπου μας περίμενε ένας πλούσιος μπουφές με ζεστό καφέ για τους γονείς και τις δασκάλες και χυμούς με κουλουράκια για τα παιδιά μας. Προτού αναχωρήσουμε για το σχολείο μας πρόσφεραν για να  πάρουμε μαζί μας φρούτα  και λαχανικά  κι εμείς με τη σειρά μας τους προσφέραμε το δικό μας δωράκι τον πίνακα ζωγραφικής που είχαμε φτιάξει με στάμπες από φρούτα & λαχανικά.

Η  εμπειρία αυτή θα μας μείνει αξέχαστη!!! Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τη Βιομηχανία ALTERRA, την κυρία Βέφα Ρουσοπούλου και τους  κυρίους  Κώστα Μόσχου & Χάρη Σελίδη για την φιλοξενία, την  υπέροχη ξενάγηση και  την υπομονή τους.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize a free digital slideshow

Πίνακας ζωγραφικής με στάμπες φρούτων & λαχανικών

Για αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου και στα πλαίσια του Καινοτόμου Προγράμματος στην Αγωγή Υγείας με τίτλο: «Για να έχουμε ΥΓΕΙΑ… κάνουμε ΛΑΧΑΝΟΦΡΟΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» έχουμε προγραμματίσει διδακτική επίσκεψη στη Βιομηχανία Κατεψυγμένων Φρούτων & Λαχανικών ALTERRΑ. Τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας ετοίμασαν το δώρο που θα τους προσφέρουμε ως δείγμα ευχαρίστησής μας που δέχτηκαν να μας φιλοξενήσουν και να μας ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας. Φτιάξαμε με πολύ μεράκι και χαρά έναν πίνακα ζωγραφικής με στάμπες από φρούτα και λαχανικά. ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Free photo slideshow customized with Smilebox

«Τα παιχνίδια της Σελήνης» – Έκλειψη Ηλίου

Με μεγάλο ενδιαφέρον σήμερα όλοι  οι άνθρωποι είχαμε στραμμένο το βλέμμα μας προς τον ουρανό για να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο της Έκλειψης του Ηλίου που στη χώρα μας έγινε ορατή ως μερική.   Η Σελήνη κάνοντας τα παιχνίδια της πέρασε μπροστά από τον ήλιο.

Το φαινόμενο της Έκλειψης συμβαίνει όταν ο Ήλιος, η Σελήνη και η Γη βρίσκονται σε ευθεία γραμμή και η Σελήνη περνάει μπροστά από τον δίσκο του Ήλιου, καλύπτοντάς τον έτσι είτε μερικώς είτε ολικώς.

Έτσι κι εμείς σήμερα παίρνοντας αφορμή από τα λεγόμενα της Ζωής την ώρα που μπήκε το πρωί στην τάξη:

«Κυρία σήμερα δεν πρέπει να βγούμε έξω και να κοιτάξουμε τον ήλιο γιατί θα γίνει Έκλειψη του Ήλιου μου είπε η   μαμά μου»,  προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το φαινόμενο κάνοντας με τα παιδιά διάφορα παιχνίδια ώστε να γίνει κατανοητό όσο το δυνατόν καλύτερα αφού  παρατηρήσαμε πρώτα σχετικά video.

Τα video είναι πρόταση της συναδέλφου Ανθής Ζήση την οποία και ευχαριστούμε:

http://dreamkindergarten.blogspot.gr/2015/03/blog-post_43.html

Φτιάξαμε γυαλάκια από χαρτόνι και χρωματιστό σελοφάν, βγήκαμε έξω στην αυλή πριν την έκλειψη να κοιτάξουμε με τα γυαλιά μας …

Το πατρόν για τα γυαλιά το βρήκαμε από εδώ:

https://hartaetoi.wordpress.com/  

και στη συνέχει ζωγραφίσαμε το φαινόμενο της Έκλειψης του Ήλιο.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Slideshow design personalized with Smilebox

Παραδοσιακά αριστουργήματα από τα χεράκια των παιδιών!!!

Με το βλέμμα στραμμένο αυτές τις μέρες στη Λαϊκή μας Παράδοση, σήμερα παρατηρήσαμε παραδοσιακές φορεσιές απ” όλη την Ελλάδα, ακούσαμε μουσική παραδοσιακή από διάφορες περιοχές της χώρας μας, χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς («Στην κεντημένη σου ποδιά μωρ” βλάχα», «Καραγκούνα», «Μπαίνω μες τ” αμπέλι’…)και στη συνέχεια φτιάξαμε τα δικά μας παραδοσιακά αριστουργήματα: Παραδοσιακές Ποδιές & Ταγάρια 

Προσκλήσεις «Φεσάκια» για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου

Η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου πλησιάζει κι εμείς σήμερα ετοιμάσαμε τις προσκλήσεις μας για να καλέσουμε τους συγγενείς μας  να έρθουν να μας καμαρώσουν!!! Σας περιμένουμε με χαρά!!!

Την ιδέα την πήραμε από δω:

http://mar-tze.blogspot.gr/2012/03/blog-post_7382.html

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize your own free picture slideshow

Η καρδούλα μας χτυπάει Ελλάδα!!!

Ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου… τίτλος παράστασής μας: «Όλη η Ελλάδα μια Δόξα»

Η Ελλάδα μας είναι  κοπέλα… σχεδιάσαμε το περίγραμμα ενός κοριτσιού σε χαρτί του μέτρου…

-Τι ρούχα  θα φοράει; – ένα μακρύ φόρεμα.

-Πως θα είναι το φόρεμά της;  – με λωρίδες όπως και η σημαία μας.

-Πόσες λωρίδες θα έχει; – εννέα όσες και της σημαίας μας.

-Τι χρώμα θα τις βάψουμε; μπλε και άσπρες όπως και της σημαίας μας. 

Και στην καρδούλα της ένας σταυρός… Η καρδούλα μας χτυπάει Ελλάδα και την Αγαπάμε πολύ γι αυτό και κάναμε σημαίες ελληνικές σε σχήμα καρδιάς.

116_9693

116_9692

 Την ιδέα την πήραμε απ” εδώ http://mariamostaki.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html

Αγαπώ την Ελλάδα!!!  Τα «Απίθανα Νηπιάκια» καταθέτουν τις απόψεις τους

Γιατί…

 • Είναι όμορφη
 • Είναι η χώρα μου
 • Είναι η πατρίδα μου
 • Έχει ήλιο
 • Έχει θάλασσα
 • Έχει γαλανό ουρανό
 • Έχει νόστιμα φαγητά
 • Έχει ήλιο καυτό και κάνουμε μπάνια
 • Έχει πολλά λουλούδια
 • Έχει πουλάκια που κελαηδούν
 • Έχει ωραία σημαία
 • Έχει ωραία μουσική
 • Μυρίζει ωραία…

Έτοιμη η Ελλάδα μας για να στολίσουμε το σκηνικό μας

«Μάγειρας Τσελεμεντές θα γίνω κι ότι μαγειρεύω θα το δίνω στα παιδιά…»

Τα «Απίθανα Νηπιάκια» Μαγειρεύουν Μεσογειακά… Μαγειρεύουν Σαρακοστιανά και μας κάνουν το τραπέζι!!!

Όλα τα Ζαρζαβατικούλια στο τραπέζι…  οι μικροί μας μάγειρες έτοιμοι να μας φτιάξουν με τα χεράκια τους ένα πεντανόστιμο Μπριάν… όμορφα χρώματα, μυρωδιές,  γεύσεις και πολλή πολλή αγάπη…

116_9394

116_9399

Μυρίσαμε, γευτήκαμε, ανακατέψαμε… όλα τα υλικά στο ταψί… αγνό παρθένο ελαιολαδάκι, λαχανοζουμάκι, και πολλή πολλή αγάπη… λίγη μαγική νεραϊδολαχανόσκονη από πάνω και έτοιμο για ψήσιμο… Και καθώς περιμέναμε να ψηθεί το φαγητό μας, τραγουδήσαμε, γράψαμε τη συνταγή για να την πάρουμε σπίτι να τη δείξουμε στη μαμά…

116_9520

Το φαγητό μας ψήθηκε, το τραπέζι στρώθηκε και πήραμε τις θέσεις μας για να γευτούμε το πεντανόστιμο Μπριάμ… Τα πιάτα μας άδειασαν κι οι μικροί μας μάγειρες πριν φύγουν για το σπίτι ήθελαν να δείξουμε στις μανούλες μας και στους μπαμπάδες μας πως περάσαμε γι αυτό τους καλέσαμε μέσα στην τάξη, τους  χορέψαμε αλλά και τους δείξαμε και τα πιάτα μας: «Μαμά, μπαμπά κοίτα; το έφαγα όλο… θα μαγειρέψουμε και στο σπίτι μαζί; «

116_9474

116_9590

116_9562

116_9593

 Ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Picture slideshow generated with Smilebox

«Από μικρό μικρό σποράκι… φυτό με ωραίο αρωματάκι»

Συνεχίζοντας το καινοτόμο πρόγραμμα στην Αγωγή Υγείας με θέμα: «Για να έχουμε ΥΓΕΙΑ… κάνουμε ΛΑΧΑΝΟΦΡΟΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» σήμερα φυτέψαμε τα δικά μας λαχανικά. Όλα είναι νόστιμα αλλά όταν είναι από τον κήπο μας, από τα δικά μας χεράκια είναι πέντανοστιμα και υγιεινά.

 Το παραμύθι της ημέρας…  «Η Τουλιπίτσα» της Ζωρζ Σαρή Πατήστε επάνω στην εικόνα για να διαβάσετε το παραμύθι

 «Στα κατάβαθα της γης, ζούσε μονάχη η Τουλιπίτσα. Μάταια ο Ήλιος και η Βροχή προσπαθούν να την πείσουν να βγάλει το κεφάλι της να αντικρίσει τον ουρανό…».

http://www.e-shop.gr/images/BKS/BKS.0171609.jpg

Τι χρειάζεται ένα σποράκι για να γίνει φυτό; Σηκώσαμε ψηλά τα μανίκια μας και πιάσαμε δουλειά Πήραμε σπόρους, χώμα, γλάστρες, φτυαράκια και νερό… παίξαμε με το χώμα…  με τα χεράκια μας το κάναμε αφράτο… γεμίσαμε τις γλάστρες μας… βάλαμε τα σποράκια μας μέσα… τα ποτίσαμε… και τώρα φροντίδα, αγάπη και υπομονή!!! Περιμένουμε να βγουν τα φυτά μας.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Picture slideshow made with Smilebox

Ετοιμάσαμε τις στολές μας και παίξαμε το παραμύθι της Τουλιπίτσας

Τέλος ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free photo slideshow made with Smilebox

6 Μαρτίου Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο

«Θέλω ένα σχολείο χωρίς Βία Γεμάτο αγάπη και Φιλία.»

6 Μαρτίου  Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο

Μη με χτυπάς πονάω… Μη με κάνεις να νοιώθω σαν σκουπίδι… Μη μου τσαλακώνεις την ψυχή…

114_0050

116_9104

Ζωγραφίσαμε δυο παιδάκια όπου στο ένα του είπαμε όμορφα λογάκια: είσαι όμορφη, σ” αγαπώ, μυρίζεις όμορφα, θέλω  να παίξω μαζί σου… την ονομάσαμε ΚΑΡΑΜΕΛΑ γιατί με τα λογάκια μας την γλυκάναμε… στο άλλο παιδάκι του είπαμε άσχημα λογάκια: είσαι άσχημος, ηλίθιος, βλάκας, βρωμάς, είσαι μυξιάρης… τη στιγμή που του λέγαμε όλα αυτά τσαλακώναμε και το παιδάκι… έτσι την κάναμε την ψυχούλα του με όλα αυτά που άκουσε… έτσι νοιώθουν και οι φίλοι μας όταν τους μιλάμε άσχημα και τους χτυπάμε…

Παρακολουθήσαμε το Video με τίτλο: «Νίκησε τον Νταή χωρίς να τον αγγίξεις» όπου ένα παιδάκι αφηγείται, ζωγραφίζοντας σκηνές σχολικού εκφοβισμού,  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που δέχονται σχολικό εκφοβισμό αλλά και προτείνει τρόπους για την επίλυση τους χωρίς βία. Προβληματισμός: «Τι θα κάνω αν δεχτώ σχολικό εκφοβισμό» Αποφάσεις από τα παιδιά: «Δε φοβόμαστε… Θα μιλήσουμε σε κάποιον μεγάλο»


Όλοι είμαστε διαφορετικοί…  Δεν πειράζει που  είμαι διαφορετικός. Είμαι μοναδικός… Είμαι σπουδαίος γιατί είμαι ΕΓΩ… Έχω το δικαίωμα να είμαι διαφορετικός

 Το παραμύθι της ημέρας: «Τα Μπαλόνια της φιλίας» πατήστε απάνω στην εικόνα για να ακούσετε το παραμύθι

http://4dimart.files.wordpress.com/2012/03/ce9cceb9cebacf81cf8ccf82ce91cebdceb1ceb3cebdcf8ecf83cf84ceb7cf82-ce9dceb1cf83cebfcf85cf80cf89cebcceafceb1ceb9cf83cf84cebfcf81ceaf.jpg?w=200&h=199

Το ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε και εμείς τα δικά μας μπαλόνια της φιλίας…. πάνω σε κάθε μπαλόνι έγραψαν όλα τα παιδιά τα ονόματά τους…  έτσι το κάθε παιδί ένοιωσε περήφανο και μοναδικό που οι συμμαθητές του έγραψαν στο μπαλόνι του.

116_9106Φτιάξαμε και την αφίσα μας με το σύνθημα:

Όχι στις κλωτσιές, Όχι στις μπουνιές
Όχι στις βρισιές και στις Δαγκωνιές
Θέλω ένα σχολείο χωρίς Βία
Γεμάτο αγάπη και Φιλία.

116_9143


Top