Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΝΗΠΙΑΚΙΑ!!!

http://picasion.com/gl/3DQC/
http://picasion.com/gl/3DQC/


Custom Glitter Text

Κυλώντας προς τα κάτω βλέπετε τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΤΙΚΕΤΕΣ μπορείτε να δείτε αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει.

Δεξιά στη σελίδα μας υπάρχουν χρήσιμοι σύνδεσμοι που μπορείτε να επισκεφτείτε

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μου: mail@17nipgiann.pel.sch.gr

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μου: 17ο Νηπιαγωγεία Γιαννιτσών: 2382026122

Φιλιππουπόλεως 3 – 58100 Γιαννιτσά

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

 Πατήστε Eδώ νηπιαγωγείο

111_4807

 

Το Νηπιαγωγείο μας στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών και συστεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου με το 13ο Νηπιαγωγείο – Τμήμα Ένταξης. Λειτουργούν ένα (1)τμήμα κλασικό και ένα (1) ολοήμερο Κατά το σχολικό έτος 2014-2015 φοιτούν σαράντα δύο (42) νήπια και προνήπια και διδάσκουν τέσσερις (4) παιδαγωγοί.

 Τα Απίθανα Νηπιάκια

http://dipe.pel.sch.gr/images/banner1_CENTER.jpg

Καλοκαιρινή παράσταση Ιούνιος 2016

Τίτλος της παράστασής μας;

 «Στων σκουπιδιών τη γειτονιά έναν καιρό και μια φορά» σε διασκευή της κ. Στέλλας Μπάρμπα του ομώνυμου παραμυθιού της Ακριβή Λαζαρίνη και Ελισάβετ Σπύρου. Μια γειτονιά γεμάτη σκουπίδια τα οποία δυσανασχετούν μια καλοκαιρινή νύχτα μέσα στον πράσινο κάδο, τον Φαγανοσκουπίδη μας, καθώς είναι στριμωγμένα μέσα προκαλούν δυσοσμία και δημιουργούν αναστάτωση.

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://2.bp.blogspot.com/-Q-yXT7_UwM0/V17kasWN_wI/AAAAAAAATs0/-KH8Ld8N0U8lHWVan4VnV12yoM-OnlcagCLcB/s320/14.jpg

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής σχολικών δραστηριοτήτων

Τίτλος του εκπαιδευτικού μας προγράμματός μας;

«Ήρθε η ώρα πια κι εγώ στην ανακύκλωση σκουπίδια να πετώ»

Με αφορμή το γεγονός ότι καθημερινά στο νηπιαγωγείο μας, πετάμε πολλά σκουπίδια τα οποία όμως μπορούν μέσα από την ανακύκλωση να ξανά χρησιμοποιηθούν, ξεκινήσαμε τις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος το οποίο διήρκησε έξι μήνες δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο.

Τα παιδιά γνώριζαν για την ανακύκλωση, καθώς στο σπίτι τους, συλλέγουν και πετούν τα ανακυκλώσιμα προϊόντα στους εδικούς κάδους. Αυτό μας έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθούμε και να προσεγγίσουμε το θέμα ώστε να παροτρύνουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά, να αναπτύξουν θετική στάση, αγάπη και σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους γι αυτό να καλλιεργήσουν την ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος, δείχνοντας ότι η προσπάθεια των ανθρώπων μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να σωθεί η φύση!!!

Πατήστε επάνω για να δείτε όλη την παρουσίαση

Ενθύμια πεταλούδες από ανακυκλώσιμα υλικά

Η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος. Οι προετοιμασίες πολλές…Σήμερα ανατρέξαμε στους φακέλους με τις φωτογραφίες από τις διάφορες εκπαιδευτικές μας δράσεις…  επιλέξαμε κάποιες από αυτές και φτιάξαμε το ενθύμιό μας.

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόναnull
https://2.bp.blogspot.com/-raR4K0fLcIk/V0RmVPPaioI/AAAAAAAATb4/gjBB2_bCWJIuURhGOswx3lHh-j_2xtNCACKgB/s320/13275182_571381746370129_1640378961_o.jpg

Τελετή Λήξης Σχολικού Έτους – Πρόσκληση

Θεατρική Παράσταση: «Στων Σκουπιδιών τη Γειτονιά Έναν καιρό και μια Φορά…» σε μια διασκευή της κ. Στέλλας Μπάρμπα, του ομώνυμου παραμυθιού της Ακριβής Λαζαρίνη & Ελισάβετ Σπύρου.

«Στων σκουπιδιών τη γειτονιά έναν καιρό και μια φορά

τα σκουπίδια ασφυκτιούσαν μες στον κάδο δεν χωρούσαν!

Ποιος θα “ρθει να τα γλιτώσει πριν η νύχτα ξημερώσει…

απ” τον κάδο να τα βγάλει νέα ζωή ν” αρχίσουν πάλι!»

Τα Απίθανα Νηπιάκια του 17ου 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών φιλοδοξούν να σας ταξιδέψουν, μέσα από τη δική τους παράσταση, να σας προβληματίσουν και να σας ευαισθητοποιήσουν στο θέμα της Ανακύκλωσης με χιούμορ, φαντασία κι εξυπνάδα, πολύ χορό, γλέντι και τραγούδι!!!

Θα ακολουθήσει ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των μεγάλων νηπίων από τα μικρά νήπια.

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://4.bp.blogspot.com/-RRxpYe14CkU/V0MrufqFhKI/AAAAAAAATag/UM9RjhA6D0UYaQz1pidJ1YZwdx0qpvQzQCLcB/s320/IMG_20160517_101416.jpg

Τα Απίθανα Νηπιάκια στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Οι μέρες για τη λήξη του σχολικού έτους πλησιάζουν, και οι ετοιμασίες μας για τις εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από καιρό και βρίσκονται σχεδόν στην τελική ευθεία. Οι φετινές μας εκδηλώσεις για την τελετή λήξης του σχολικού έτους μετά από επικοινωνία με τη διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών όπου μας δέχτηκε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό θα πραγματοποιηθούν στην υπέροχη αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Για το λόγο αυτό σήμερα επισκεφθήκαμε με τα Απίθανα Νηπιάκια μα,ς το 3ο Γυμνάσιο για να κάνουμε την πρόβα μας.
Στην είσοδο του κτιρίου μας περίμεναν και μας υποδέχτηκαν με ζεστές αγκαλιές και φωτεινά χαμόγελα, η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου κ. Ελένη Πισμίση, ο υποδιευθυντής κ. Βαγγέλης Τσάνηςκαι ο γυμναστής κ. Θεολόγος Σερέτης!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα
https://1.bp.blogspot.com/-Xo8C9HmRY8I/V0L_-xS1zoI/AAAAAAAATZE/CAK9zFTKteYwKagDhjU7ddHkQdLud94WwCLcB/s320/13271663_570804946427809_1161640487_o.jpg

Μάθημα γαλλικών!!!

Με μεγάλο ενθουσιασμό και απέραντη χαρά, σήμερα το πρωί υποδεχτήκαμε στην τάξη μας για μια ακόμη φορά όπως μας είχε υποσχεθεί την προηγούμενη χρονιά, τη γλυκιά μας μανούλα, καθηγήτρια Αγγλικών και μεταφράστρια, την κ. Λέλα Πολιούδη, στο ρόλο της δασκάλας.
Η κ. Λέλα παρέα με τη μικρή Μαρί, τη γοητευτική γατούλα από τις Αριστόγατες, μας ταξίδευσαν σε μια περιπετειώδη ολοήμερη εξερεύνηση των θαυμάτων του Παρισιού, στη Γαλλία. Μια πολύ όμορφη ιστορία που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να ακούσουν λέξεις και εκφράσεις στα γαλλικά, να τις προφέρουν ακόμα και να τις μάθουν.
Κυρία Λέλα, σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το χρόνο που διαθέσατε αλλά και για τη μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία που μας χαρίσατε!!! Σας στέλνουμε την αγάπη μας!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://2.bp.blogspot.com/-JTEaCOhaTho/Vzxs1FTMayI/AAAAAAAATW8/Hebv912fv9wHsL4tZqg_PEK7HjSLqClpQCKgB/s320/IMG_20160518_100932.jpg

Τα Απίθανα Νηπιάκια στην 6η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας

Η πόλη μας, τα όμορφα Γιαννιτσά τη βδομάδα που διανύουμε, γιορτάζουν τον ερχομό της άνοιξης. Η 6η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας έχει ανοίξει τις πύλες της για να μας υποδεχτεί σε μια υπέροχη γιορτή για τη φύση, τα λουλούδια και τα φυτά.

Σήμερα  με τα Απίθανα Νηπιάκια μας, είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το χώρο της Ανθοέκθεσης με τα πανέμορφα, πολύχρωμα λουλούδια και τις υπέροχες λουλουδοσυνθέσεις, η οποία φιλοξενείται στο Πολύκεντρο, στον Πεζόδρομο  της πόλη μας.

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://1.bp.blogspot.com/-bM2fA9bAcs8/VzIOo3GOQbI/AAAAAAAATSU/k6zWUZqw8Ls6Iy7ScUg_lkk65fcVBWWNwCKgB/s320/IMG_20160510_101929.jpg

Έθιμα για το Σάββατο του Λαζάρου

Πλησιάζει το Σάββατο του Λαζάρου!!! Η Ανάσταση του Λάζαρου συμβολίζει τη Νίκη του Χριστού απέναντι στο θάνατο. Στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, την παραμονή της γιορτής του Λαζάρου ή σε πολλά μέρη ανήμερα, αναβιώνουν έθιμα.
Όλα τα έθιμα για το Σάββατο του Λαζάρου όπως τα βίωσαν τα Απίθανα Νηπιάκια μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://3.bp.blogspot.com/-jf4srfj_ruk/VxjbabiIoSI/AAAAAAAATL4/tHjAe972m7AScBXGnA95mscvGHsjdZw9ACLcB/s320/page.jpg

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016 «Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία!»

Τα «Απίθανα» Νηπιάκια μας», συμμετέχουν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 16-23 Απριλίου 2016 . Μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου… για τα παιδιά όλου του κόσμου!!!
Η φετινή εκστρατεία υποστηρίζει τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης: Ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης υιοθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Ν. Υόρκη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και καλούνται να υλοποιηθούν από τα κράτη μέλη έως το 2030.
Το μήνυμά είναι αυτό: «Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία !!!»
Ζωγραφίζουμε ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους, ένα σχολείο όπου θα είναι ορατά όλα τα παιδιά, ένα σχολείο που για να μας χωράει όλους θα πρέπει:
-Να φτιάξουμε διαδρόμους για παιδιά που δεν έχουν όραση.
-Να τοποθετήσουμε ράμπες για να μπορούν να ανεβαίνουν τα αμαξίδια μέσα στο σχολείο.
-Να φτιάξουμε ειδικές τουαλέτες.
-Να φτιάξουμε παιδική χαρά με ειδικές κούνιες και τσουλήθρες για όλους.
-Να αγοράσουμε παραμύθια γραμμένα στη γραφή Μπράιγ.
Να φτιάξουμε ασανσέρ για να ανεβαίνουν τα αμαξίδια.
-Να φυτέψουμε χορταράκι σε όλη την αυλή και λουλούδια για να μην χτυπάμε στις πέτρες και τα τσιμέντα.
-Να φτιάξουμε γυμναστήριο για όλους.
-Να βάλουμε τραπεζάκια στην τάξη και στην τραπεζαρία που έχουν θέσεις για τα αμαξίδια.
-Να φτιάξουμε γήπεδο του μπάσκετ με μπασκέτες χαμηλές για να φτάνουμε όλοι.
Για περισσότερα πατήστε επάνω στη εικόνα

https://2.bp.blogspot.com/-xZU8QPBVnnw/Vxdx1mh3r-I/AAAAAAAAS_M/l7KfG9l8mikRkLjPvwcJ9sMbZkSufhJlACLcB/s320/sss.jpg

Πασχαλινά αβγουλάκια με φλούδες κρεμμυδιών

Όλες οι νοικοκυρές στα σπίτια τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουν κόκκινα αβγά και κρεμάνε κόκκινα μαντίλια στην πόρτα για το καλό γι αυτό και τη λέμε Κόκκινη Πέφτη ή Κοκκινοπέφτη. Για το χρώμα τους αυτό δίνουν διάφορες εξηγήσεις. Άλλοι λένε ότι θυμίζει το αίμα του Χριστού, άλλοι λένε ότι το κόκκινο είναι το χρώμα της χαράς και άλλοι διηγούνται ότι: Όταν αναστήθηκε ο Χριστός, το είπαν σε μια γυναίκα και αυτή δεν το πίστεψε και είπε: » Όταν τα αυγά που κρατώ γίνουν κόκκινα, τότε θα αναστηθεί και ο Χριστός». Και από τότε τα βάφουν κόκκινα.
Στα παλιά τα χρόνια που δεν υπήρχαν χρώματα τα αβγά τα έβαφαν με υλικά που έπαιρναν από τη φύση. Έτσι κι εμείς σήμερα βάψαμε τα δικά μας πασχαλινά αβγουλάκια με φλούδες από κρεμμύδια. Ζητήσαμε από τα παιδιά να φέρουν από ένα αβγό, φλούδες κρεμμυδιών και παλιά καλσόν και αφού συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα, ξεκινήσαμε…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://2.bp.blogspot.com/--p63bhICIDQ/VxD1v1fC5VI/AAAAAAAAS0E/YYLmLphULUcmQQKKCyo6opubnM_VrOErwCKgB/s320/IMG_20160415_114657.jpg


Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων