Τα Απίθανα Νηπιάκια 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΝΗΠΙΑΚΙΑ!!!

http://picasion.com/gl/3DQC/
http://picasion.com/gl/3DQC/


Custom Glitter Text

Κυλώντας προς τα κάτω βλέπετε τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΤΙΚΕΤΕΣ μπορείτε να δείτε αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει.

Δεξιά στη σελίδα μας υπάρχουν χρήσιμοι σύνδεσμοι που μπορείτε να επισκεφτείτε

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μου: mail@17nip-giann.pel.sch.gr

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μου: 17ο Νηπιαγωγεία Γιαννιτσών: 2382026122

Φιλιππουπόλεως 3 – 58100 Γιαννιτσά

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

 Πατήστε Eδώ νηπιαγωγείο

111_4807

 

Το Νηπιαγωγείο μας στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών και συστεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου με το 13ο Νηπιαγωγείο – Τμήμα Ένταξης. Λειτουργούν ένα (1)τμήμα κλασικό και ένα (1) ολοήμερο Κατά το σχολικό έτος 2014-2015 φοιτούν σαράντα δύο (42) νήπια και προνήπια και διδάσκουν τέσσερις (4) παιδαγωγοί.

 Τα Απίθανα Νηπιάκια

http://dipe.pel.sch.gr/images/banner1_CENTER.jpg

Σωματική Άσκηση & Υγεία

«Για να έχω δυνατό κορμί… κάνω συχνά γυμναστική!!!»

Στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος στην Αγωγή Υγείας  με τίτλο: «Για να έχουμε υγεία… κάνουμε ΛΑΧΑΝΟΦΡΟΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» είχαμε σήμερα τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την κυρία Σταματίνα Κούκου γυμνάστρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών. Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τη σημασία της σωματικής άσκησης στην υγεία του ανθρώπου καθώς και να γνωρίσουν διάφορα αθλήματα.

Τρέξαμε, παίξαμε, γελάσαμε, χαλαρώσαμε, περάσαμε ΥΠΕΡΟΧΑ!!!

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κυρία Σταματίνα Κούκου που ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμά μας, δίνοντας την υπόσχεση ότι μόλις ανοίξει ο καιρός θα την επισκεφτούμε στο σχολείο της για να ξανά κάνουμε γυμναστική αυτή τη φορά έξω στην αυλή!!!

116_8519 116_8727 116_8731

Επιστροφή στην τάξη… ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας από την επίσκεψη!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize a photo slideshow

«Ο Πίκι Πίκι το δοντάκι και οι φίλοι του»

Μια τρισδιάστατη μακέτα από πλαστελίνη φτιαγμένη από τα παιδιά με τη βοήθεια της κυρίας ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
A slideshow by Smilebox

«Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά !!!»

Την  Τετάρτη 25  Φεβρουαρίου τα «Απίθανα Νηπιάκια»  μας έκαναν ένα όμορφο και διασκεδαστικό ταξίδι με την  παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο  «Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά» από την θεατρική ομάδα Gypsy moth.

116_8394 116_8483

Δυο περιπλανώμενες τσιγγάνες απλώνουν την μπουγάδα τους σ”  ένα σκοινί. Μια κάμπια που βρέθηκε μπλεγμένη στο μαντήλι της μιας, ξεκινάει το δικό της ταξίδι στον μικρό κόσμο των απλωμένων ρούχων, ψάχνοντας να βρει μια φωλιά. Ποιος μένει μέσα στις τσέπες της φούστας; ποιος κατοικεί στο κοριτσίστικο φορεματάκι; Κατά το ρούχο και ο κάτοικος!

Όλο το φωτογραφικό υλικό από την παράσταση

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Create your own free digital slideshow

 Μετά το τέλος της παράστασης ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize a free picture slideshow

Πάμε για τη Λαμπρή με τη Σαρακοστή!!!

Μετά από ένα όμορφο, ξεκούραστο και διασκεδαστικό τριήμερο επιστρέψαμε στο σχολείο έχοντας να πούμε πολλά!!! Που πήγαμε, πως περάσαμε, τι φάγαμε…

Η κυρά σαρακοστή έφτασε και το τραπέζι στην παρεούλα μας ήταν γεμάτο από νόστιμα σαρακοστιανά φαγητά… χαλβάς, ελίτσες, ταραμάς, λαγάνα… τα μυρίσαμε, τα αγγίξαμε, τα γευτήκαμε… δεν χορταίναμε ήταν πολύ νόστιμα…

Κάναμε και ζυμαράκι και φτιάξαμε και την κυρά σαρακοστή… παλιό έθιμο που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μια κοπέλα με αλεύρι και νερό η οποία δεν είχε στόμα γιατί νήστευε, επτά πόδια όσες και οι βδομάδες της σαρακοστής, τα χέρια σταυρωμένα σε στάση προσευχής και στο κεφάλι της δεσπόζει ένας  σταυρός … Την κυρά σαρακοστή την έφτιαχναν για να μετρούν τις μέρες μέχρι το Πάσχα και όταν τελείωνε η  βδομάδα έκοβαν ένα ποδαράκι.

page

Η Κυρά Σαρακοστή με τα μάτι των μικρών μας ζωγράφων!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a free slideshow design

«Του αέρα οι καλεσμένοι, πολύχρωμοι χαρταετοί ντυμένοι!!!»

Την Κυριακή της Τυρινής κλείνει η αυλαία του Τριωδίου με παρελάσεις αρμάτων, καρναβαλιών, χορό και ξεφάντωμα… Την Καθαρά Δευτέρα όλοι μικροί και μεγάλοι θα ξεχυθούμε στις εξοχές για να γιορτάσουμε τα κούλουμα και πετάξουμε τον χαρταετό… εμείς σήμερα φτιάξαμε τους δικούς μας χαρταετούς και τώρα στολισμένοι με πολύχρωμες ουρές μας περιμένουν για να πετάξουν ψηλά!!!

 Την επόμενη μέρα, έχοντας σύμμαχο τον καιρό και πολύ διάθεση και χαρά βγήκαμε μετά από πολύ καιρό στην αυλή μας και πετάξαμε το χαρταετό. Από τα «Απίθανα Νηπιάκια» και τις δασκάλες τους ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Another slideshow by Smilebox

Ένα καπέλο ταξιδεύει!!!

Τελευταία μέρα πριν κλείσουμε για το τριήμερο της Αποκριάς και στο σχολείο, μας επισκέφτηκε ένα ΚΑΠΕΛΟ…

Γεια σας!!! Είμαι ένα καπέλο και ήρθα στο Νηπιαγωγείο σας για να παίξω με τα «Απίθανα Νηπιάκια»… Τι λέτε πάμε να ταξιδέψουμε μαζί;
Ένα παιχνίδι που ξετρέλανε τα παιδιά καθώς απόλαυσαν χορό κίνηση και μουσική!!!

Παραδοσιακά Έθιμα της Αποκριάς

Μπορεί τις   Απόκριες να τις έχουμε συνδέσει με παρελάσεις αρμάτων,  καρναβαλιών, ιδιαίτερους χορούς και μεταμφιέσεις αλλά σε πολλά μέρη  της χώρας μας, ζωντανεύουν έθιμα, παραδόσεις που έχουν μείνει αναλλοίωτες στον πέρασμα του χρόνου.

Το Γαϊτανάκι  έθιμο πανελλαδικά, αναλλοίωτο στο χρόνο είναι  χορός με τις κορδέλες γύρω από έναν  στύλο. Συγκεκριμένα χρειάζεται  12 άτομα (συν ένα που κρατάει τον στύλο) τα οποία κρατούν από μία κορδέλα και χορεύουν ανά ζευγάρι πλέκοντας έτσι τις κορδέλες (γαϊτάνια) μεταξύ τους γύρω από τον στύλο.

Ήρθε στην Ελλάδα από τον Πόντο και την Μικρά Ασία. Οι πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα μετά τον διωγμό που βίωσαν, έφεραν μαζί τους και τα έθιμά τους, κληρονομιά των προγόνων τους. Η λέξη γαϊτανάκι είναι υποκοριστικό της μεσαιωνικής λέξης γαϊτάνιν που σημαίνει το μεταξωτο κορδόνι και προέρχεται από την ελληνιστική λέξη γαϊτάνη.

Συμβολίζει  την ομόνοια και την συναδέλφωση και ο κυκλικός χορός τον κύκλο της ζωής, από την ζωή στον θάνατο, από την λύπη στην χαρά και από τον χειμώνα στην άνοιξη.

Πηγή : Paidorama.com [ http://www.paidorama.com/to-paradosiako-gaitanaki.html ]

Πως το τρίβουν το πιπέρι:

Αποκριάτικο τραγούδι με κινήσεις  που τραγουδιέται σ” όλη την Ελλάδα και σημαίνει Ελληνική Αποκριά.

Tο παραμύθι της Γεωργίας με τίτλο: Φύσα, αεράκι, φύσα!

Μια ανάσα από τις απόκριες… η Καθαρή Δευτέρα πλησιάζει και όλα τα παιδάκια θα ξεχυθούν στις εξοχές για να πετάξουν τους χαρταετούς τους…

Η ιστορία του χαρταετού

Η ιστορία του χαρταετού, φαίνεται ότι ξεκινά από το 1000π.Χ. Για πρώτη φορά ο χαρταετός, έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό από την Κίνα! Ο πρώτος χαρταετός που κατασκεύασαν οι Κινέζοι ήταν από μετάξι και μπαμπού ενώ είχε την μορφή δράκου. Ο «δράκος» αποτελούσε για την Κίνα, ιερό – θεϊκό σύμβολο και ένα αντικείμενο θαυμασμού και λατρείας.

για περισσότερα σε προηγούμενη ανάρτηση πατήστε εδώ: http://blogs.sch.gr/17nippell/archives/711

Βρήκαμε στο διαδίκτυο το υπέροχο  παραμύθι της Γεωργίας με τίτλο: Φύσα, αεράκι, φύσα!

Πηγή:http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/search/label/%CE%9A%CE%91%CE%98%CE%91%CE%A1%CE%91%20%CE%94%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%91-%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91%CE%95%CE%A4%CE%9F%CE%99

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που είχε έναν πολύχρωμο χαρταετό. Τον αγαπούσε πολύ αυτόν τον χαρταετό. Τον είχε φτιάξει μόνη της. Τον έκοψε, τον έβαψε και του έβαλε μια ουρά για να πετάει ψηλά. Μια μέρα ο ουρανός γέμισε σύννεφα και ένας δυνατός αέρας άρχισε να φυσά. Ο δυνατός αέρας τραβούσε με μανία τον χαρταετό από το χεράκι της και άρχισε να πετά όλο και πιο ψηλά, όλο και πιο ψηλά, ώσπου χάθηκε στον ουρανό μακριά. Το κοριτσάκι καθόταν λυπημένο και σκεφτόταν τον αγαπημένο της χαρταετό. Πού να βρίσκεται τώρα; Να κρυώνει; Μήπως είναι λυπημένο; Αποφάσισε να πάει να βρει τον αγαπημένο της χαρταετό. Σκέφτηκε να γράψει ένα γράμμα και να το στείλει παντού. Δεν μπορεί! Κάποιος θα είχε δει τον αγαπημένο της χαρταετό! Άρχισε να γράφει και να γράφει, να στέλνει και να στέλνει…με ένα πουλάκι. Και έστειλε παντού. Σε γνωστούς και φίλους.

 Ρώτησε και τα πουλιά. Και της είπαν να στείλει και στις νεράιδες…’Ετσι έγραψε και έστειλε σε όλες τις νεράιδες, μία για κάθε εποχή.

Πρώτα έστειλε στην νεράιδα του φθινοπώρου. Και τι έλεγε το γράμμα; Παρακαλούσε την νεράιδα να δώσει εντολή σε όλα τα πλάσματα του φθινοπώρου να πουν…Τι να πουν; «Φύσα, αεράκι, φύσα!», για να φέρει πίσω τον χαρταετό της. Και έτσι έγινε. Φύσηξαν όλα μαζί τα πλάσματα…

Μετά έστειλε γράμμα στην νεράιδα του χειμώνα. Έπαιζε με την αδερφή της την Νιφάδα. Και τι έλεγε το δικό της γράμμα; Παρακαλούσε την νεράιδα να δώσει εντολή σε όλα τα πλάσματα του χειμώνα να πουν «Φύσα, αεράκι, φύσα!», για να φέρει πίσω τον χαρταετό της. Και έτσι έγινε….Φύσηξαν όλα μαζί τα πλάσματα…

Μετά έστειλε γράμμα στην νεράιδα της άνοιξης. Και τι έλεγε το δικό της γράμμα; Παρακαλούσε την νεράιδα να δώσει εντολή σε όλα τα πλάσματα της άνοιξης να πουν «Φύσα, αεράκι, φύσα!», για να φέρει πίσω τον χαρταετό της. Και έτσι έγινε….

Μετά έστειλε γράμμα στην νεράιδα του καλοκαιριού. Και τι έλεγε το δικό της γράμμα; Παρακαλούσε την νεράιδα του καλοκαιριού να δώσει εντολή σε όλα τα πλάσματα του καλοκαιριού να πουν «Φύσα, αεράκι, φύσα!», για να φέρει πίσω τον χαρταετό της. Και έτσι έγινε…. Φύσηξαν όλα μαζί τα πλάσματα. Και φύσηξαν όλα τα πλάσματα σε όλες τις εποχές…και φύσηξαν…και φύσηξαν…και φύσηξαν… ώσπου ο αέρας τα άκουσε και άρχισε και αυτός να φυσά απαλά και επέστρεψε σε όλα τα παιδιά τους χαμένους χαρταετούς τους. Και επέστρεψε και στο κοριτσάκι που ως τότε ήταν πολύ λυπημένο τον πολύχρωμο χαρταετό του.

 Και γέμισε ο ουρανός ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ και όλοι έτρεξαν να παίξουν μαζί τους. Το κοριτσάκι ήταν πολύ χαρούμενο και έκανε μια ευχή: ας μη χάσει ποτέ κανένα παιδί τον χαρταετό του…Και έζησε το κοριτσάκι καλά και εμείς καλύτερα….

Με αφορμή το παραμύθι τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους!!!

 

«Για να έχουμε ΥΓΕΙΑ… κάνουμε… ΛΑΧΑΝΟΦΡΟΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» Κατασκευή αφίσας

«Για να έχουμε ΥΓΕΙΑ… κάνουμε… ΛΑΧΑΝΟΦΡΟΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» – Κατασκευή αφίσας

Χρειαστήκαμε: Πινέλα, σφουγγαράκια, οδοντόβουρτσες, χρώματα, πιάτα χάρτινα, τροφές από φυλλάδια και πολύ πολύ φαντασία!!! Το αποτέλεσμα μας κάνει πολύ περήφανους!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This picture slideshow generated with Smilebox

Στη συνέχεια στη γωνιά του υπολογιστή ασχοληθήκαμε με τα λογισμικά σχετικά με τα φρούτα και τα λαχανικά

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This digital slideshow personalized with Smilebox

Τι παίρνω συνήθως για πρωινό στο σχολείο;

«Ποτέ μου δεν ξεχνάω να παίρνω πρωινό γιατί θέλω να νιώθω παιδάκι δυνατό»

Τι παίρνω συνήθως για πρωινό  στο σχολείο; Πως επιλέγω το πρωινό μου; Ποιες τροφές  μου δίνουν περισσότερη ενέργεια και βιταμίνες;  Τι πρέπει να προσέχω από δω και πέρα για να τρέφομαι υγιεινά;

Κατηγορίες και ομάδες τροφίμων

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
A free slideshow design by Smilebox

 


Top