Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΝΗΠΙΑΚΙΑ!!!

http://picasion.com/gl/3DQC/
http://picasion.com/gl/3DQC/


Custom Glitter Text

Κυλώντας προς τα κάτω βλέπετε τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΤΙΚΕΤΕΣ μπορείτε να δείτε αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει.

Δεξιά στη σελίδα μας υπάρχουν χρήσιμοι σύνδεσμοι που μπορείτε να επισκεφτείτε

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μου: mail@17nipgiann.pel.sch.gr

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μου: 17ο Νηπιαγωγεία Γιαννιτσών: 2382026122

Φιλιππουπόλεως 3 – 58100 Γιαννιτσά

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

 Πατήστε Eδώ νηπιαγωγείο

111_4807

 

Το Νηπιαγωγείο μας στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών και συστεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου με το 13ο Νηπιαγωγείο – Τμήμα Ένταξης. Λειτουργούν ένα (1)τμήμα κλασικό και ένα (1) ολοήμερο Κατά το σχολικό έτος 2014-2015 φοιτούν σαράντα δύο (42) νήπια και προνήπια και διδάσκουν τέσσερις (4) παιδαγωγοί.

 Τα Απίθανα Νηπιάκια

http://dipe.pel.sch.gr/images/banner1_CENTER.jpg

Έθιμα για το Σάββατο του Λαζάρου

Πλησιάζει το Σάββατο του Λαζάρου!!! Η Ανάσταση του Λάζαρου συμβολίζει τη Νίκη του Χριστού απέναντι στο θάνατο. Στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, την παραμονή της γιορτής του Λαζάρου ή σε πολλά μέρη ανήμερα, αναβιώνουν έθιμα.
Όλα τα έθιμα για το Σάββατο του Λαζάρου όπως τα βίωσαν τα Απίθανα Νηπιάκια μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://3.bp.blogspot.com/-jf4srfj_ruk/VxjbabiIoSI/AAAAAAAATL4/tHjAe972m7AScBXGnA95mscvGHsjdZw9ACLcB/s320/page.jpg

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016 «Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία!»

Τα «Απίθανα» Νηπιάκια μας», συμμετέχουν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 16-23 Απριλίου 2016 . Μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου… για τα παιδιά όλου του κόσμου!!!
Η φετινή εκστρατεία υποστηρίζει τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης: Ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης υιοθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Ν. Υόρκη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και καλούνται να υλοποιηθούν από τα κράτη μέλη έως το 2030.
Το μήνυμά είναι αυτό: «Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία !!!»
Ζωγραφίζουμε ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους, ένα σχολείο όπου θα είναι ορατά όλα τα παιδιά, ένα σχολείο που για να μας χωράει όλους θα πρέπει:
-Να φτιάξουμε διαδρόμους για παιδιά που δεν έχουν όραση.
-Να τοποθετήσουμε ράμπες για να μπορούν να ανεβαίνουν τα αμαξίδια μέσα στο σχολείο.
-Να φτιάξουμε ειδικές τουαλέτες.
-Να φτιάξουμε παιδική χαρά με ειδικές κούνιες και τσουλήθρες για όλους.
-Να αγοράσουμε παραμύθια γραμμένα στη γραφή Μπράιγ.
Να φτιάξουμε ασανσέρ για να ανεβαίνουν τα αμαξίδια.
-Να φυτέψουμε χορταράκι σε όλη την αυλή και λουλούδια για να μην χτυπάμε στις πέτρες και τα τσιμέντα.
-Να φτιάξουμε γυμναστήριο για όλους.
-Να βάλουμε τραπεζάκια στην τάξη και στην τραπεζαρία που έχουν θέσεις για τα αμαξίδια.
-Να φτιάξουμε γήπεδο του μπάσκετ με μπασκέτες χαμηλές για να φτάνουμε όλοι.
Για περισσότερα πατήστε επάνω στη εικόνα

https://2.bp.blogspot.com/-xZU8QPBVnnw/Vxdx1mh3r-I/AAAAAAAAS_M/l7KfG9l8mikRkLjPvwcJ9sMbZkSufhJlACLcB/s320/sss.jpg

Πασχαλινά αβγουλάκια με φλούδες κρεμμυδιών

Όλες οι νοικοκυρές στα σπίτια τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουν κόκκινα αβγά και κρεμάνε κόκκινα μαντίλια στην πόρτα για το καλό γι αυτό και τη λέμε Κόκκινη Πέφτη ή Κοκκινοπέφτη. Για το χρώμα τους αυτό δίνουν διάφορες εξηγήσεις. Άλλοι λένε ότι θυμίζει το αίμα του Χριστού, άλλοι λένε ότι το κόκκινο είναι το χρώμα της χαράς και άλλοι διηγούνται ότι: Όταν αναστήθηκε ο Χριστός, το είπαν σε μια γυναίκα και αυτή δεν το πίστεψε και είπε: » Όταν τα αυγά που κρατώ γίνουν κόκκινα, τότε θα αναστηθεί και ο Χριστός». Και από τότε τα βάφουν κόκκινα.
Στα παλιά τα χρόνια που δεν υπήρχαν χρώματα τα αβγά τα έβαφαν με υλικά που έπαιρναν από τη φύση. Έτσι κι εμείς σήμερα βάψαμε τα δικά μας πασχαλινά αβγουλάκια με φλούδες από κρεμμύδια. Ζητήσαμε από τα παιδιά να φέρουν από ένα αβγό, φλούδες κρεμμυδιών και παλιά καλσόν και αφού συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα, ξεκινήσαμε…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://2.bp.blogspot.com/--p63bhICIDQ/VxD1v1fC5VI/AAAAAAAAS0E/YYLmLphULUcmQQKKCyo6opubnM_VrOErwCKgB/s320/IMG_20160415_114657.jpg

Πασχαλινές λαμπάδες με ανακυκλώσιμα υλικά!!!

Η πασχαλινή λαμπάδα είναι ένα έθιμο, που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Εκκλησία. Αφορούσε στο βάπτισμα των νέων μελών της, το οποίο τελούνταν τη νύχτα της Ανάστασης.
Το έθιμο κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, όριζε ότι οι νεοφώτιστοι χριστιανοί βαφτίζονταν πάντα Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, μετά από ένα διάστημα προετοιμασίας. Η λαμπάδα που κρατούσαν στο χέρι συμβόλιζε το νέο φως του Χριστού που θα φώτιζε πλέον την ψυχή του νεοφώτιστου.
Τη λαμπάδα της Ανάστασης τη φέρνει δώρο κάθε Πάσχα ο νονός κάθε παιδιού. Το κάθε παιδάκι με τη λαμπάδα στο χέρι το βράδυ της Ανάστασης θα πάει στην εκκλησία
Εμείς μαζί με τα παιδιά φτιάξαμε πασχαλινές λαμπάδες στολισμένες με στολιδάκια, πεταλούδες φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά για να τις προσφέρουμε δωράκι στις μανούλες μας..
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://1.bp.blogspot.com/-GDi2oNKIu78/Vw5-Jb7XJhI/AAAAAAAASoI/1h5WfkEOG0kadLX-orkhrvMqzct2-gytg/s320/IMG_20160413_121222.jpg

Πασχαλινές καρτούλες από ανακυκλώσιμα υλικά

Οι Άγιες μέρες του Πάσχα πλησιάζουν και όπως σε κάθε γιορτή έτσι και το φετινό Πάσχα είναι μια ευκαιρία για τους περισσότερους από εμάς να έρθουμε σε επαφή με αγαπημένα πρόσωπα και να ανταλλάξουμε όμορφες ευχές. Αυτό όμως δεν είναι πάντα εφικτό, όταν μάλιστα υπάρχει απόσταση μεταξύ μας γι αυτό οι ευχετήριες κάρτες αποτελούν μια λύση.

Συνεχίζοντας τις  πασχαλινές  μας δημιουργίες σήμερα με τα Απίθανα Νηπιάκια μας, δημιουργήσαμε όμορφες χειροποίητες πασχαλινές καρτούλες με ανακυκλώσιμα υλικά όπως ρολά χαρτί υγείας, εφημερίδες και χαρτί προστασίας για μετακόμιση οντουλέ. 

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://2.bp.blogspot.com/-WP9nm8XuxBA/VwuVK336diI/AAAAAAAASgU/mwpz4UvgmPQ2F6gcqfoMAFQlv1x7qsYIQ/s320/IMG_20160411_104618.jpg

Πασχαλινά καλαθάκια πασχαλίτσες από ανακυκλώσιμα υλικά

Το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με τίτλο: «Ήρθε η ώρα πια κι εγώ στην ανακύκλωση σκουπίδια να πετώ» βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα παιδιά μας συμμετέχουν με ενθουσιασμό στις περιβαλλοντικές μας δράσεις και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών είναι μεγάλη. Συλλέγουν με χαρά στο σπίτι ανακυκλώσιμα  υλικά, τα φέρνουν στο σχολείο για διάφορες κατασκευές, οικοδομούν νέες γνώσεις, αξιολογούν τα ευρήματά τους κουβεντιάζοντας μεταξύ τους αλλά και με τους γονείς τους στο σπίτι καθημερινά για τις περιβαλλοντικές μας δράσεις και για την εμπλοκή όλων μικρών και μεγάλων ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο με ένα ομορφότερο, ένα καθαρότερο  περιβάλλον.

Σήμερα φτιάξαμε  πασχαλινά καλαθάκια πασχαλίτσες χρησιμοποιώντας άδεια κεσεδάκια από γιαούρτι και χάρτινα κουτιά από παπούτσια. Όλη η  διαδικασία όμορφη, απλή και πολύ ευχάριστη για τα παιδιά, ενώ κάνουν πράξη το σύνθημα: «Τίποτα δεν πάει χαμένο», όλα με λίγη φαντασία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και μεταμορφωθούν σε ευφάνταστες δημιουργίες!!!

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://1.bp.blogspot.com/-m0NdXausKx0/VwZVzyb701I/AAAAAAAASZA/M_xgMf1NuLYeasYWXVaUC5_cBqw2zOWtQ/s320/IMG_20160407_130527.jpg

Πρόγραμμα Στοματικής Υγείας – Επίσκεψη Παιδοδοντίατρου!!!

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Πρόγραμμα Στοματικής Υγείας με τη μέθοδο Βιωματικής Μάθησης από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία που υλοποιεί ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πέλλας, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Πέλλας, για το σχολικό έτος 2015-16.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι βιωματικό και έχει ως σκοπό την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των νηπίων και την υιοθέτηση θετικής στάσης στην προστασία και την προαγωγή της στοματικής τους υγείας.

Οι εκπαιδευτικές μας δράσεις τη βδομάδα που μας πέρασε ήταν αφιερωμένες στο Πρόγραμμα Στοματικής Υγείας.

Όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι:

«Σ’ ένα Στοματοπαλατάκι μια φορά κι έναν καιρό»

Μια φορά και ένα καιρό κάπου πολύ κοντά απ’ εδώ υπήρχε ένα στοματάκι που ήταν όμορφο σαν παλατάκι….

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://1.bp.blogspot.com/-KsvE0OCJcgA/VwKdUebh6kI/AAAAAAAASTA/xaTZbN-vbl4nYu_SN1cZ-v-jCdPYkwYjA/s320/IMG_20160404_103556.jpg

2 Aπριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γιορτάζεται  η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Και μιας και αύριο είναι 2 Απριλίου θελήσαμε να γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!!!  Που αλλού; Σ” ένα βιβλιοπωλείο!!! Στο βιβλιοπωλείο Titos Art του κ Χρυσόστομου Θυσιάδη. Σ” έναν υπέροχο χώρο με ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους. Φορέσαμε τα πιο όμορφα χαμόγελά μας, μιας και οι εκπαιδευτικές εξορμήσεις μας αρέσουν πολύ και έχοντας τις γλυκές μας μανούλες για συνοδούς ξεκινήσαμε…

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://4.bp.blogspot.com/-BUDfVngVcS0/Vv6s-RqPTbI/AAAAAAAAR44/DQt6HYdcqWshnJmA2xdKaZngRI2hpO7AA/s320/IMG_20160401_093844.jpg

Γιορτή 25ης Μαρτίου – «Στους Ήρωες του 21″

Με μεγάλη λαμπρότητα τα Απίθανα Νηπιάκια γιόρτασαν και φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, χορούς και παρέλαση. Από νωρίς το πρωί όλα ήταν έτοιμα. Τα Απίθανα Νηπιάκια μας ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές και φορώντας το πιο όμορφο και φωτεινό τους χαμόγελο, αρχίζουν να καταφθάνουν και να παίρνουν τις θέσεις τους. Σε λίγο η σημαιοστολισμένη αίθουσα δεξιώσεων του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου πλημμύρισε από κόσμο!!! Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες & συγγενείς περίμεναν με ανυπομονησία για να απολαύσουν τα παιδιά μας και να τα χειροκροτήσουν ενώ η επετειακή μουσική αντηχούσε απ’ άκρη σ’ άκρη!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα
https://1.bp.blogspot.com/-XfaZ5Sj8xk4/VvqtnQXphrI/AAAAAAAARuw/ABusTDaZJWgnJ_JVXEE0BRGENtRPClFnA/s320/IMG_20160324_181212.jpg

Σας προσκαλούμε…

Οι μέρες πλησιάζουν για την γιορτή της 25ης Μαρτίου και οι προετοιμασίες βρίσκονται στο κόκκινο!!! Πρόβες, κατασκευές, σκηνικά, προσκλήσεις…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://1.bp.blogspot.com/-ohAsU7CNUS4/VvAg73tcaHI/AAAAAAAARiw/XARgmjqbvFsGfuVcG3zKrVhGhbSj9G0dA/s320/IMG_20160321_103724.jpg


Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων