Τα Απίθανα Νηπιάκια 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΝΗΠΙΑΚΙΑ!!!

http://picasion.com/gl/3DQC/
http://picasion.com/gl/3DQC/


Custom Glitter Text

Κυλώντας προς τα κάτω βλέπετε τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΤΙΚΕΤΕΣ μπορείτε να δείτε αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει.

Δεξιά στη σελίδα μας υπάρχουν χρήσιμοι σύνδεσμοι που μπορείτε να επισκεφτείτε

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μου: mail@17nip-giann.pel.sch.gr

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μου: 17ο Νηπιαγωγεία Γιαννιτσών: 2382026122

Φιλιππουπόλεως 3 – 58100 Γιαννιτσά

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

 Πατήστε Eδώ νηπιαγωγείο

111_4807

 

Το Νηπιαγωγείο μας στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών και συστεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου με το 13ο Νηπιαγωγείο – Τμήμα Ένταξης. Λειτουργούν ένα (1)τμήμα κλασικό και ένα (1) ολοήμερο Κατά το σχολικό έτος 2014-2015 φοιτούν σαράντα δύο (42) νήπια και προνήπια και διδάσκουν τέσσερις (4) παιδαγωγοί.

 Τα Απίθανα Νηπιάκια

http://dipe.pel.sch.gr/images/banner1_CENTER.jpg

4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Διαβάσαμε το παραμύθι με τίτλο «Ο Ξουτ» 

της Φωτεινής  Τσάμπρα – Ζωής  Σκαλίδη Εκδόσεις ΜΙΚΡΗ ΜΙΛΗΤΟΣ

Μια απίστευτη περιπέτεια που έζησε ένα μικρό σκυλάκι

20051010152128616_1

Περιγραφή

 Ο Ξουτ ήταν ένα μικρό σκυλάκι που από πολύ μικρό αποχωρίστηκε τη μανούλα του και βρέθηκε σε ένα σπίτι χωρίς καν να γνωρίζει το όνομά του. Μόλις όμως μεγάλωσε το έδιωξαν και βρέθηκε στο δρόμο. Οι άνθρωποι στο δρόμο του φώναζαν «Ξουτ» και τον κλωτσούσαν και το γλυκό σκυλάκι νόμισε ότι αυτό ήταν το όνομά του.  Η περιπέτειά του μεγάλη. Πέρασε από πολλά σπίτια όλοι όμως του φέρονταν  άσχημα και τον  έδιωχναν. Μετά από πολύ καιρό και καθώς στεκόταν στο δρόμο βλέπει κάποιον άνθρωπο που κρατούσε ένα ξυλάκι και προσπαθούσε να περάσει το δρόμο μα δεν μπορούσε γιατί δεν έβλεπε. Ο Ξουτ τον τράβηξε από την μπλούζα και τον βοήθησε να περάσει απέναντι.  Σε λίγο ένιωσε ένα απαλό χάδι στο κεφαλάκι του και από εκείνη την ημέρα έγιναν οι καλύτεροι φίλοι, έζησαν μαζί και δε χώρισαν ποτέ.

Στη συνέχεια συζητήσαμε με τα παιδιά την περιπέτεια του Ξουτ, περιγράψαμε  τα συναισθήματά του ΞΟΥΤ… Πως ένιωσε σε κάθε του περιπέτεια…   Καταγράψαμε σε έναν  πίνακα τα συναισθήματα, ζωγραφίσαμε τις αντίστοιχες φατσούλες και τις κολλήσαμε γύρω από τον ΞΟΥΤ.

Επιπλέον συζητήσαμε με τα παιδιά  τι θα ήταν αυτό που θα έκανε ευτυχισμένο και χαρούμενο τον ΞΟΥΤ  και το κάθε παιδί έδωσε ένα όνομα στον αγαπημένο μας σκυλάκι…

Τέλος βάλαμε στη σωστή χρονολογική σειρά τις εικόνες της ιστορίας και κάναμε και το αντίστοιχο φύλλο εργασία…

Τα αγαπημένα μας ζωάκια όμως δεν μας κρατάνε μόνο συντροφιά, δε μας χαρίζουν μόνο την αγάπη τους. Έχουν κι αυτά δικαιώματα  και χρειάζονται φροντίδα. Γι αυτό κάναμε αναφορά στα δικαιώματα των ζώων…  είδαμε τις αντίστοιχες εικόνες τις οποίες και σχολιάσαμε… Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά  να γνωρίζουν τα δικαιώματα των φίλων μας…

ΠΗΓΗ: http://www.kinderella.gr/diakirixi-ton-dikeomaton-ton-zoon-me/

Σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνιά της γης, μπορεί κι εσείς να συναντήσετε έναν Ξουτ. Θα τον αναγνωρίσετε από το αδύναμο σώμα του, από τις φοβισμένες κινήσεις του και από το ζεστό βλέμμα του….

Φτιάξαμε πανέμορφα μπρελόκ για τα κλειδιά «Το κοκαλάκι του ΞΟΥΤ»

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Picture slideshow customized with Smilebox

Παρακολουθήσαμε το Σποτ  ευαισθητοποίησης κοινού για την ενημέρωση πριν από την αγορά ή υιοθέτηση κάποιου ζώου.  Τα ζώα δεν είναι παιχνιδάκια. Ακολούθησε προβληματισμός και συζήτηση με τα παιδιά.

Πριν φύγουμε μας επισκέφτηκε η Ζιζέλ το σκυλάκι της κυρίας Στέλλας… την παίξαμε , την χαιδέψαμε, την αγκαλιάσαμε, την κάναμε βόλτα και η κυρία Κατερίνα μας έφερε τα δυο μικρά, τρυφερά και απροστάτευτα γατάκια που τα βρήκε στο δρόμο νεογέννητα μέσα σε ένα κουτί μέσα στη βροχή και τα πήρε στο σπίτι της για να τους προσφέρει φαγητό και ζεστασιά ενώ τους βρήκε και οικογένεια για να τα υιοθετήσει…

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Slideshow created with Smilebox

 

Γιορτάζει ο παππούς και η γιαγιά… & σήμερα & αύριο και κάθε μέρα!!!

ΠΑΠΠΟΥΛΗ & ΓΙΑΓΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

0c8a37b8bcc9cf1846cd0aa0b61425baSmilebox_1365977Η παγκόσμια ημέρα των Ηλικιωμένων εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, όπως αποφασίσθηκε στη γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1990, για να αποτίσει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη σύγχρονη εποχή, οι ηλικιωμένοι παίζουν σημαντικότατο ρόλο,  όχι μόνο με τη  μετάδοση των εμπειριών και των γνώσεων τους, αλλά και με τη βοήθεια που δίνουν στα παιδιά τους, βοηθώντας τα οικονομικά και αναλαμβάνοντας την φροντίδα των εγγονών τους.

Όλοι μας πρέπει να συμβάλλουμε για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, με στόχο να ενθαρρύνετε η ανεξαρτησία τους, δίνοντας έμφαση στο  σεβασμό και την αξιοπρέπεια της τρίτης ηλικίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας παρακολουθήσαμε τα video…

Συζητήσαμε για τους δικούς μας παππούδες και γιαγιάδες. Τι μας προσφέρουν; γιατί τους αγαπάμε; τι κάνουμε γι αυτούς κ.λ.π. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια καρτούλα για να τους την προσφέρουμε όταν επιστρέψουμε στο σπίτι.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Free picture slideshow created with Smilebox

Ακούσαμε το τραγουδάκι

«Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ»

Στην καρέκλα την παλιά με κατάσπρα τα μαλλιά
Ο γερο -παππούς κοιμάται μη μιλάτε– μη μιλάτε.
Μουρμουρίζει σιγανά μες στον ύπνο και γελά
Μη μιλάτε και ξυπνήσει γιατί τ’ όνειρο θα σβήσει.
Κι είναι τ’ όνειρο γλυκό κι είναι τόσο μαγικό
Ο παππούς βλέπει λιγάκι πως ξανάγινε παιδάκι.
Τη χαρά του που και που βλέπει ακόμα ένάν παππού
Που τον εκρατά στα στήθια και του λέει παραμύθια.
Στην καρέκλα την παλιά με κατάσπρα τα μαλλιά
Ο γερο –παππούς κοιμάται μη μιλάτε– μη μιλάτε.

Στη συνέχεια το δραματοποιήσαμε…

Εγώ κι εσύ γινόμαστε εμείς – Καρδούλες με τυπώματα

Φτιάξαμε καρδούλες φατσούλες και το περίγραμμα τους με τυπώματα των δακτύλων μας…

116_1758

Click to play this Smilebox scrapbook
Create your own scrapbook - Powered by Smilebox
Create a digital scrapbook

Εγώ η «Παλαμίτσα» κι εσύ ο «Παλαμάκης γινόμαστε γινόμαστε εμείς

Βάφουμε τις παλάμες μας, κάνουμε τυπώματα σε χρωματιστά χαρτονάκια και φτιάχνουμε χρωματιστές παλαμίτσες. Σχεδιάζουμε τα σώματα δυο παιδιών σε χαρτί του μέτρου, τοποθετούμε τις χρωματιστές παλαμίτσες για μαλλιά και έτοιμη η «Παλαμίτσα» και ο «Παλαμάκης»

116_1812

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a free picture slideshow

Η Παρέα – Ρώσικο Λαϊκό Παραμύθι – Δραματοποίηση

Ένα παραμύθι που βοηθάει τα παιδιά να νιώσουν την αξία της φιλίας, της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Περίληψη της ιστορίας…

Κάποτε μια μύγα έχτισε ένα όμορφο ξύλινο σπιτάκι, δεν είχε όμως παρέα κι ένοιωθε μοναξιά. Μια μέρα έρχεται ένας ποντικός. Τοκ τοκ χτυπάει την πόρτα.

-Ποιος μένει εδώ;-

-Εγώ η μύγα η ζουζουνίστρα. Εσύ ποιος είσαι;

-Εγώ είμαι ο  ποντικός ο Ροκανίστρας

-Έλα να μείνεις εδώ να γίνουμε δύο. Την άλλη μέρα έρχεται ο βάτραχος… ο λαγός… ο κόκορας… η αρκούδα ώσπου έγιναν μία ωραία αγαπημένη παρέα…

Διαβάσαμε το παραμύθι…

Φτιάξαμε καπέλα με αντίστοιχα ζωάκια και κάναμε δραματοποίηση του παραμυθιού

Παιχνίδι γνωριμίας με μισές καρδιές…

Μισές καρδιές στο πάτωμα… Τα παιδιά  με συνοδεία μουσικής χορεύουν ανάμεσά τους. όταν σταματήσει ο καθένας παίρνει από μισό κομμάτι καρδιάς. Συνεχίζουμε… το κάθε παιδί ψάχνει να βρει τον φίλο του που κρατάει την  άλλη  μισή, χαιρετάμε το φίλο μας, χαϊδεύουμε το φίλο μας κ. τ. λ.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize your own slideshow

Πρώτη μέρα σήμερα στο σχολείο παρέα με «Τα Απίθανα Νηπιάκια μας»

116_1465
Η τάξη μας πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνούλες… Παίξαμε, γελάσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, διαβάσαμε παραμύθι… περάσαμε τέλεια!!!
«Ο Μεγάλος Κροκόδειλος στη λίμνη» Μια ιστοριούλα με κινήσεις που αρέσει πολύ στα παιδιά…
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μεγάαααλη λίμνη. Μέσα σ’ αυτή τη μεγάαααλη λίμνη ζούσε ένας μεγάαααλος κροκόδειλος που είχε ένα μεγάαααλο στόμα κι όταν το έκλεινε έκανε κλακ. Γύρω γύρω από τη μεγάαααλη λίμνη ζούσε η κυρία πάπια πα πα πα πα με τα μικρά της τα παπάκια πι πι πι πι. Κάθε μέρα η κυρία πάπια έλεγε στα μικρά της τα παπάκια: «Α πα πα πα παπάκια μου να μην πάτε ποτέ κοντά στη μεγάαααλη λίμνη γιατί εκεί ζει ένας μεγάαααλος κροκόδειλος που έχει ένα μεγάαααλο στόμα κι όταν το κλείνει κάνει κλακ. Μια μέρα όμως τα μικρά παπάκια εκεί που έκαναν βόλτα έφτασαν κοντά στη μεγάαααλη λίμνη κι έτσι όπως έκαναν γύρω από τη μεγάλη λίμνη βόλτα πι πι πι πι το μικρό παπάκι ξαφνικά έχασε την ισορροπία του και πλατς έπεσε μέσα. Ο κροκόδειλος τότε άνοιξε το μεγάαααλο του στόμα και κλακ το κατάπιε ολόκληρο και του στάθηκε στο λαιμό. Τα παπάκια γύρισαν στενοχωρημένα στη μαμά τους τρομαγμένη ι πι πι πι. Η κυρία πάπια άρχισε να φωνάζει τ. «Α πα πα πα συμφορά μου πάει το παιδάκι μου» Αμέσως έτρεξε στα άλλα ζωάκια να τους πει τι της συμβαίνει. Τότε τα ζωάκια όλα μαζί έκαναν συμβούλιο για να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τον κροκόδειλο. Η αλεπού είπε, ο ελέφαντας, το ελάφι, … – τα παιδιά προτείνουν – Ώσπου το σοφότερο ζώο η κουκουβάγια τους είπε: «Θα πάμε στη λίμνη και θα γαργαλίσουμε τον κροκόδειλο» Έτσι κι έγινε. Έφτασαν τα ζωάκια στη λίμνη. Ο μεγάλος κροκόδειλος εκείνη την ώρα κοιμόταν του καλού καιρού και ροχάλιζε. Που και που όμως άνοιγε μια το ένα μάτι μια το άλλο. Τα ζωάκια άρχισαν να γαργαλάνε τον κροκόδειλο. Ο κροκόδειλος έβαλε τα γέλια χα χα χα χα κι εκεί που γελούσε τον έπιασε λόξιγκας γκουκ γκουκ γκουκ ώσπου κάνει γκλουκ και έβγαλε το μικρό παπάκι από το λαιμό ολόκληρο. Το μικρό παπάκι πι πι πι έτρεξε αμέσως στην αγκαλιά της μανούλας του. Η κυρία πάπια το αγκάλιασε τρυφερά και του είπε: « Α πα πα πα παπάκι μου μην το ξανά κάνεις αυτό ποτέ ποτέ ποτέ. Όσο για τον κροκόδειλο τα ζωάκια του είπαν: «Αν το ξανά κάνεις αυτό θα σου βγάλουμε τα δόντια και θα μείνεις φαφούτης Φα φα φα φα». Έτσι από εκείνη την ημέρα όλα τα ζωάκια ζούσαν αγαπημένα κι ευτυχισμένα.

Τα κύματα του Σπανουδάκη

Με ένα μεγάλο μπλε πανί παίξαμε με τα κύματα… Στη συνέχεια είχε σειρά το «ψάρεμα¨ένα ξυλάκι για καλάμι, καραμελίτσες για δόλωμα και ψαράκια τα παιδάκια μας…

Καλή Σχολική χρονιά!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free picture slideshow customized with Smilebox

Αγαπημένα μας «Απίθανα Νηπιάκια» Καλή Σχολική Χρονιά…

Παιδικό τραγούδι από το ekniplex.com σε στίχους Απόστολου Πάππου και μουσική Χρυσάνθης Δενδρή.

1. Ντριν! Χτυπά το ξυπνητήρι, το μυαλό – το μυαλό μου σουρωτήρι,
ξημερώνει νέα μέρα, που φωνάζει – που φωνάζει: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ!!!

2. Βάζω ρούχα, πλένω δόντια και φορώ – και φορώ φτερά στα πόδια
κι ένα τοστ απ’ την τοστιέρα μου φωνάζει – μου φωνάζει: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ!!!

3. Το παράθυρο ανοίγω βλέπω έξω – βλέπω έξω πριν να φύγω
με βροχή, μ’ ήλιο, μ’ αέρα θα φωνάξω – θα φωνάξω: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ!!!

4. Παίρνω τσάντα, πιάνω χέρι, θα γυρίσω – θα γυρίσω μεσημέρι
περπατώ, πηγαίνω σφαίρα και φωνάζω και φωνάζω: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ!!!

Τρόποι Διαπαιδαγώγησης: ένας οδηγός για γονείς (E-booklet)

Το κείμενο που ακολουθεί έχει γραφτεί στα πλαίσια δημιουργίας ενός e-booklet με θέμα της διαπαιδαγώγησης παιδιών. Σκοπός του είναι να παρουσιάσει σε γονείς παιδιών προσχολικής ή σχολικής ηλικίας κάποιες βασικές τεχνικές διαπαιδαγώγησης με όσο το δυνατόν πιο απλό και καθημερινό λόγο. Μέσα από το κείμενο αυτό προσπάθησα να απαντήσω σύντομα και κατανοητά σε κάποιες από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μου έχουν γίνει από γονείς κατά το διάστημα που εργάζομαι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως Ψυχολόγος…

Πατήστε επάνω στην εικόνα

Διαχείριση συγκρούσεων στη σχολική τάξη…

Ένα έξυπνο video που μπορούμε να προβάλουμε στην τάξη μας για τη διαχείριση των συγκρούσεων μεταξύ των μικρών μας μαθητών…

Προβληματισμός – Συζήτηση – Συμπεράσματα – Θετικές συμπεριφορές

Σύντομο αλλά ουσιαστικό!!!