ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΑΤΟΣ!!!

mouseio alatos2Στις 11 Νοεμβρίου 2022 οι τάξεις Ε2 και Γ του σχολείου μας είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε το μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι. Η εμπειρία ήταν μοναδική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς μιας και μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα προϊόν του τόπου μας καλύτερα.

Τη μέρα αυτή είχαμε σύμμαχό μας τον καιρό και η διάθεση όλων μας ήταν πολύ καλή! Όταν φτάσαμε , αντικρίσαμε ένα υπέροχο τοπίο. Το μουσείο βρίσκεται στην περιοχή της Τουρλίδας Μεσολογγίου , παραθαλάσσια και πραγματικά όλοι ενθουσιαστήκαμε με την όμορφη αυτή εικόνα.

Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες για να μπούμε άνετα στο μουσείο και να ξεναγηθούμε με τον καλύτερο τρόπο. Πράγματι, η περιήγηση στο μουσείο ήταν κάτι το ξεχωριστό. Μας παρέλαβε η υπεύθυνη κυρία και μας ξενάγησε στο μουσείο κάνοντας μικρές στάσεις και εξηγώντας μας αυτά που βλέπαμε.

Οι μαθητές είδαν τα αλάτια που βγαίνουν σε όλο τον κόσμο, είδαν έργα τέχνης από αλάτι αλλά και ολόκληρη πόλη κατασκευασμένη από αλάτι που βρίσκεται στη μακρινή Βολιβία…! Άγγιξαν αλάτι ψιλό και αλάτι χοντρό, διάβασαν τη σημασία του αλατιού μέσα από ποιήματα και συγγράμματα και ανακάλυψαν 14.000 χρήσεις του αλατιού στην καθημερινότητά μας! Στη συνέχεια είδαν μια μεγάλη έκθεση από αλατιέρες στο πέρασμα του χρόνου…..από την αρχαιότητα μέχρι και τη σημερινή εποχή!

Βγαίνοντας από το μουσείο μας περίμενε μια μεγάλη έκπληξη! Ένα βουνό από αλάτι βρισκόταν λίγο πιο πέρα από το μουσείο και η υπεύθυνη μας προέτρεψε να το σκαρφαλώσουμε!! Οι μαθητές άρχισαν να ανεβαίνουν το βουνό και να παίζουν <<αλατοπόλεμο>> σαν μικροί ορειβάτες έτοιμοι να κατακτήσουν τις χιονισμένες κορυφές!

1

Η επίσκεψή μας τελείωσε φτιάχνοντας σελιδοδείκτες από αλάτι αλλά και χρωματίζοντας τη δική μας ατομική αλατιέρα! Όλοι γυρίσαμε ενθουσιασμένοι, γεμάτοι από όμορφες εικόνες και συναισθήματα. Οι φωτογραφίες μας το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Γιαννοκώστα Χρύσα, Γεωργακοπούλου Έφη.

2     5    6 9  10     16    1920     21     18 22

 

 

 

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *