Εκπαιδευτικό πρόγραμμα »Παίζω όπως παλιά … και σήμερα!»

Το  Παπαστράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου συμμετείχε στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με αφορμή το φετινό σύνθημα του εορτασμού που είναι ‘’Τέχνες και Ψυχαγωγία Αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο ‘’ η Εφορεία αρχαιοτήτων σε συνεργασία με την Ιστορική αρχαιολογική εταιρία διοργάνωσε  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Παίζω όπως παλιά …και σήμερα!’’ με υπεύθυνη του προγράμματος κα Δήμητρα Γαβρίνα.

Οι μαθητές του τμήματος Στ1  επισκέφτηκαν το Παπαστράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, ενημερώθηκαν για τα παιχνίδια που παίζονταν στην αρχαιότητα, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και έπαιξαν παιχνίδια όπως παλιά …!

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

»Καταναλώνουμε τοπικά-Τρεφόμαστε υγιεινά»

Την Παρασκευή 27/9/2019 το σχολείο μας  συμμετείχε στο πρόγραμμα ενημερώσεων του Δήμου Αγρινίου  σε συνεργασία με την Δνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την προστασία και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων με γενικό τίτλο: «Τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου: ανάδειξη και αξιοποίηση». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμορφωτικά σεμινάρια και άλλες δράσεις σχετικές  με τα τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα και την προώθηση τους σε ομάδες  και σχολεία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έγινε  ενημέρωση στους μαθητές της Τετάρτης τάξης με θέμα:  «Καταναλώνουμε τοπικά – τρεφόμαστε υγιεινά» και στους δασκάλους Γεώργιο Στάχτιαρη και Ευθυμία Γεωργακοπούλου, παρουσία του Αντιδημάρχου  Σπύρου Φλώρου

Ο Αντιδήμαρχος καλωσόρισε τις δράσεις του Τμήματος Αγροτικής παραγωγής και συνεχάρη την  Δ/ντρια κ. Κωνσταντίνα Τασούλη, τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρο Τσιλίκα  και τους εκπαιδευτικούς  , φυσικής αγωγής κ. Γεωργία Μποτίνη,  μουσικής αγωγής κ. Άννα Φωτεινού και η εικαστικός κ. Ελευθερία Τσιούκα  που επιμελήθηκαν τις δραστηριότητες.

Τα παιδιά παρακολούθησαν την ομιλία, συζήτησαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, ζωγράφισαν και έπαιξαν παιχνίδια με θέμα τα τοπικά προϊόντα.

http://www.agriniotimes.gr/topika-agrodiatrofika-proionta-dimo-agriniou-anadeixi-axiopoiisi-foto/

http://www.agriniotimes.gr/topika-agrodiatrofika-proionta-dimo-agriniou-anadeixi-axiopoiisi-foto/

https://www.zougla.gr/market/article/agrinio-drasis-enimerosis-gia-ta-topika-agrodiatrofika-proionta

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

»Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019-2020.»

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, το σχολείο μας γιόρτασε την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με  σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση–Αγαπώ την Υγεία μου»

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

 

                    

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

καλή σχολική χρονιά

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020, σε επίπεδο σχολικής μονάδας και κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, στις 11 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30 π.μ.  θα γίνει  ο καθιερωμένος Αγιασμός, θα μοιραστούν τα σχολικά βιβλία  και θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους περίπου στις 9.30 π.μ.  Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Καλοκαιρινές αθλητικές εκδηλώσεις του σχολείου μας.

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 διοργανώθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις  στην αυλή του σχολείου μας με την συμμετοχή όλων των τάξεων , καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με χορούς και τραγούδια υπό  την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών κ. Μποτίνη Γεωργίας και κ. Καραγιώργου Κωνσταντίνας.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας , σας εύχονται

Καλό Καλοκαίρι!!!

      

       

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Γιορτή Λήξης Μαθημάτων.

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, η γιορτή λήξης των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2018-2019.

Η γιορτή περιελάμβανε το θεατρικό »ο Γλυκός Μένιος». Το παραμύθι γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας . Στην συνέχεια δραματοποιήθηκε από το σχολείο μας με την βοήθεια της σκηνοθέτη και ηθοποιού κ. Κάτιας Ζαρκάδα, σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης »Οκανά» και τον σύλλογο διαβητικών Αγρινίου »Γλυκιά Οικογένεια»

Το θεατρικό πλαισιώθηκε με χορογραφίες της πρώτης τάξης και με τον αποχαιρετιστήριο λόγο και γιορτή της έκτης τάξης. Στο τέλος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πρόσφερε αναμνηστικά αποφοιτήσαντες μαθητές.

      

                      

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Έπαινος στο σχολείο μας από το »Χαμόγελο του Παιδιού»

Στα πλαίσια  εθελοντικού προγράμματος του σχολείου μας , μαθητές με την βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών συμμετείχαν ενεργά και στήριξαν δράσεις του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΄΄Το χαμόγελο του παιδιού.»

Στόχος μας η Φροντίδα, η Ισότητα και η  Αξιοπρέπεια όλων των παιδιών. Kάθε παιδί είναι μοναδικό και για να μεγαλώσει σωστά χρειάζεται την στήριξη όλων μας , με όποιο τρόπο μπορούμε και σε οποιαδήποτε θέση βρισκόμαστε.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία,  το »Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς και την εθελοντική δράση του, You Smile.

                                                 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

«Ω, γλυκύ μου έαρ»

Οι μαθητές της Τετάρτης τάξης με την δασκάλα τους την κ. Σταμάτη Μάρθα επισκέφθηκαν την  Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, και συγκεκριμένα την  έκθεση «Ω, γλυκύ μου έαρ», με τα διακοσμητικά μοτίβα των Επιταφίων.  Η έκθεση περιλαμβάνει διακοσμητικά μοτίβα Ιερών Επιταφίων, που καλύπτουν μεγάλη χρονική περίοδο και συγκεντρώθηκαν από Ιερούς Ναούς του Δήμου Αγρινίου και ιδιωτικές συλλογές. Τα διακοσμητικά μοτίβα είναι έργα λαϊκής τέχνης, φτιαγμένα με πολλά διαφορετικά υλικά όπως αποξηραμένα άνθη, χάντρες, ύφασμα, χαρτί και άλλα, μοναδικής τεχνικής σπάνια εμφανιζόμενης στον ελληνικό χώρο και εξαιρετικής τέχνης.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Η Γιορτή της Μητέρας.

Μάνα, μητέρα, μαμά, όπως και να το πεις είναι η πιο χιλιοειπωμένη και η πιο σημαντική λέξη. Κάθε χρόνο, η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στις μαμάδες όλου του κόσμου. Για τον λόγο αυτό οι μικροί μας μαθητές του τμήματος Α1 με την βοήθεια της δασκάλας τους,  Μάντζιου Ελένης κατασκεύασαν ενθύμια για να τα προσφέρουν στα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής τους,  στις μαμάδες τους.

                                

 

                   

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Πασχαλινές δημιουργίες του σχολείου μας.

Με αφορμή την θρησκευτική γιορτή των Παθών, της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Χριστού, τηρώντας και φέτος τα έθιμα του τόπου μας , οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας με την βοήθεια των δασκάλων τους ζωγράφισαν, κατασκεύασαν και έβαψαν πασχαλινά αυγά.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 17ου Δημοτικού Σχολείου ,σας εύχεται Καλή Ανάσταση.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε