“Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.” School Challenge 2022

Οι μαθητές/τριες του τμ. Στ1 δέχτηκαν  την πρόκληση  School Challenge 2022 του  ενταξιακού εκπαιδευτικού προγράμματος “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.”  του οργανισμού Special Olympics.

Συγκεκριμένα αφού σχεδιάσανε τις παλάμες τους σε πολύχρωμα χαρτόνια , τις ενώσανε  και σχηματίσανε μια καρδιά απαντώντας στην πρόκληση « Αλυσίδα Χεριών» για να περάσουν το μήνυμα ότι : Όλοι μαζί – Μία ομάδα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!  .

sp2 sp3 sp4 sp5 sp6 sp7 sp8 sp9

 

 

 

 

 

 

 

Κάθε χρόνο με την συμμετοχή μας στις δράσεις του παραπάνω προγράμματος στέλνουμε την υπόσχεση πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προωθήσουμε την συνεργασία μεταξύ παιδιών με η χωρίς νοητική αναπηρία. Σπάζοντας τα στερεότυπα και δημιουργώντας ένα κλίμα αποδοχής και συνεισφοράς για έναν κόσμο απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού. Όλοι έχουν το δικαίωμα να ζουν ισότιμα και με αξιοπρέπεια.

Κανένας δεν έχει διαλέξει την ιδιαιτερότητα με την οποία έχει γεννηθεί αλλά όλοι μαζί μπορούμε να διαλέξουμε το πως θα ζήσουμε!

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικοί : Μποτίνη Γεωργία , Μανιώτη Αμαλία.

special 6  special 2

spec ol 4

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

«Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα» συνεργασία με Κ.Π. «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ΑγρινίουΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Δράσεις του Τμήματος Ένταξης

Στα πλαίσια Δράσης της Εκπαιδευτικής Ομάδας Υποστήριξης των Μαθητών του Σχολείου μας  και σύμφωνα με τις ανάγκες του Σχολείου, προβήκαμε σε δραστηριότητες που θα ενίσχυαν την αυτοεκτίμηση και την αυτοαντίληψη των μαθητών, θα δίδασκαν έννοιες όπως σεβασμός, φιλία αλλά ταυτόχρονα θα βοηθούσαν τους μαθητές να ενισχύσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Συνεπώς,  η επικοινωνιακή εγγύτητα, η συνεργασία, η συμφωνία, η συνεννόηση  αλλά και η ενσυναίσθηση είναι μερικές αξίες που είναι χρήσιμες αλλά και αναγκαίες για τη σχολική τάξη, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους μαθητές. Ενεργώντας έγκαιρα, εξασφαλίσαμε ένα συμμετοχικό και υποστηρικτικό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές.

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Σχέδιο φ-Ηλίας!Λήψη αρχείου

https://blogs.sch.gr/17dimagr/files/2022/05/Σχέδιο-φ-Ηλίας-1.pdf Όταν το σχολείο και οι άνθρωποι των τεχνών ξεκλειδώνουν την καρδιά μας και μας εμπνέουν, ταξιδεύουμε στη μαγική χώρα του παραμυθιού!

Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα φιλίας νωρίς και τη ζωγραφίζουμε! Κάθε μέρα είναι γιορτή της φιλίας! Είναι μια ετήσια γιορτή!Δημιουργούμε κολάζ με κανόνες που φέρνουν ισορροπία στις σχέσεις μεταξύ των παιδιών!Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ψηφιακή Αφήγηση- – Παιχνιδοποίηση

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε