» ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της 6ης Μαρτίου Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό θα πραγματοποιήσει για 8η συνεχή χρονιά μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η σημαντικότερη δράση είναι η ίδια η φωνή των παιδιών και τα μηνύματα τους ενάντια σε αυτό το φαινόμενο. Οι μαθητές μας δημιούργησαν και θα συνεχίζουν να δημιουργούν  το δικό τους μήνυμα…..

Το 17ο Δημοτικό Αγρινίου ενάντια στο bullying

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

»Make a Wish» Η Δύναμη της Ευχής.

Το σχολείο μας με πρωτοβουλία των υπευθύνων της Σχολικής Βιβλιοθήκης συμμετείχε και φέτος στην αγορά αστεριών για να βοηθήσουν να πραγματοποιηθεί η ευχή παιδιών που είναι πολύ σοβαρά άρρωστα.

Το »Make a Wish» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και βοηθάει στην εκπλήρωση επιθυμιών παιδιών που νοσούν σοβαρά.

Τα αστεράκια της Ευχής είναι κάτι παραπάνω από μια ευχή .Είναι δύναμη και ελπίδα που μεταμορφώνει τις ζωές πολύ άρρωστων παιδιών. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ένας άνθρωπος είναι ευτυχισμένος μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στην ανάρρωση της ασθένειας του.

Με την συμμετοχή αυτή οι μαθητές μαθαίνουν να είναι ενεργοί πολίτες της κοινωνίας μας  γίνονται πιο υπεύθυνοι, βιώνουν την χαρά της προσφοράς , μαθαίνουν την ευγένεια και την καλοσύνη και αναπτύσσουν την εν συναίσθηση.

Στην συνέχεια μαθητές των τμημάτων Α, Β1, Γ1, Δ1 ζωγράφισαν το δικό τους Αστέρι Ευχής και όλα μαζί, τα ενώσαμε και φτιάξαμε την μακέτα του δικού μας αστεριού του σχολείου μας.

     

Με πρωτοβουλία των μαθητριών του τμήματος Δ1, Βάσια Π.  Μιχαέλα Μπ.  Βάσια Ν. και  Παρασκευή Ν. οι οποίες έγραψαν ένα ποίημα και το ζωγράφισαν ,  φτιάξαμε ένα βίντεο για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα ελπίδας σε όσους είναι άρρωστοι και ειδικότερα στέλνουμε ευχή σε όλους να περάσει γρήγορα η πανδημία του Covid-19 που βιώνουμε και γρήγορα να γυρίσουμε στην κανονική μας ζωή.

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

»Λέμε όχι στον Σχολικό και Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό.»

Οι μαθητές του τμήματος Δ1 του σχολείου μας πήραν μέρος στον διαγωνισμό »Λέμε όχι στον Σχολικό και Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό , που προκήρυξε το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Πολιτιστικό κέντρο British Council.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το παραπάνω θέμα και συμμετείχαν βιωματικά σε δράσεις κατά κάθε είδους βίας. Δόθηκε έμφαση στον Ηλεκτρονικό Eκφοβισμό (cyberbullying) που γίνεται μέσα από την Τεχνολογία με την χρήση κυρίως κινητών και Διαδικτύου. Έγινε επισήμανση στους κινδύνους που κρύβονται , πως  με ασφάλεια μπορούν να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και αν χρειαστεί πως και που να ζητήσουν βοήθεια.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει ο Ολυμπισμός και η Ολυμπιακή Εκεχειρία για την αποδοχή της Διαφορετικότητας, την ισότητα ευκαιριών, την κοινωνική ένταξη , την επίλυση διαφορών, τον σεβασμό και την κατανόηση.

        

Στην συνέχεια έφτιαξαν το δικό τους βίντεο για να περάσουν τα δικά τους μηνύματα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού.

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Συμμετοχή του Σχολείου μας στην δράση »Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης΄΄

Μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση της  δράσης  »Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης» , οι μαθητές του σχολείου μας ζωγράφισαν και έφτιαξαν ευχετήριες εορταστικές κάρτες τις οποίες στείλαμε ψηφιακά σε Δημόσια Νοσοκομεία, σαν ένδειξη αλληλεγγύης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν καθημερινά μάχη με τον Covid 19.

Η δράση αποσκοπεί στην καλλιέργεια και ανάπτυξης της εν συναίσθησης των μαθητών μας και της έννοιας της προσφοράς.

 

    

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

 Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε