Ο Αποκριάτικος χορός από τον »Σύλλογο Γονέων» του σχολείου μας

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο κέντρο »Αμάρο»   πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος Αποκριάτικος χορός που διοργάνωσε  ο »Σύλλογος Γονέων» του σχολείου μας.Οι μαθητές μας φορώντας αποκριάτικες στολές και την καλύτερη τους διάθεση διασκέδασαν και συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις. Το πρόγραμμα πλούσιο με κλόουν, παιχνίδια, διαγωνισμούς,πλούσια δώρα και πολύ πολύ χορό.

Καλό Τριώδιο και Καλές Απόκριες σε όλους!!!

              

     

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Επίσκεψη της Έκτης τάξης στο Κέντρο Πρόληψης »Οδυσσέας» Ο.ΚΑ.ΝΑ.

 

   Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου , οι μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας »Οδυσσέας » Ο.ΚΑ.ΝΑ με σκοπό να ενημερωθούν για θέματα ψυχικής υγείας  και συγκεκριμένα για  τα Συναισθήματα.

Η υπεύθυνη Ψυχολόγος του προγράμματος, ενημέρωσε τους μαθητές για τα συναισθήματα, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να τα αναγνωρίζουμε και πόσο απαραίτητη είναι η σωστή διαχείρισή τους.Στην συνέχεια μέσα από βιωματικά δρώμενα οι μαθητές περιέγραψαν μερικά από αυτά με πηλό πάνω σε χαρτόνι.

            

            

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Εκπαιδευτική εκδρομή της έκτης τάξης του σχολείου μας.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή της έκτης τάξης.

Αρχικά οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Έκτης τάξης. είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το εντυπωσιακό Πλανητάριο του ιδρύματος Ευγενίδου.  Με την υπερσύγχρονη οθόνη ταξίδεψαν μέχρι το διάστημα, γνώρισαν ακραία καιρικά φαινόμενα με κορυφαίο το Βόρειο Σέλας. Στην συνέχεια επισκέφτηκαν την Βουλή των Ελλήνων , ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου, για το πολίτευμα μας , το νομοθετικό σώμα της χώρας μας, έκατσαν στα έδρανα των βουλευτών και περιηγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής που είχε ως θέμα την ζωή του Ρήγα Φεραίου. Μετά περπάτησαν  στον Εθνικό Κήπο θαυμάζοντας την ποικιλία και την αφθονία του πράσινου που υπάρχει, είδαν το ηλιακό ρολόι με τελικό προορισμό   το Ζάππειο Μέγαρο. Ικανοποιημένοι  οι μαθητές γεμάτοι εντυπώσεις επέστρεψαν στα σπίτια τους.

                           

 

 

File from ntasouli

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Καλές Γιορτές!!!

 

 

 

 

Χριστουγεννιάτικο ποίημα από τους μαθητές του τμήματος Β2,

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Η ώρα του κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα  στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες.

Η ώρα του κώδικα είναι μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών διάρκειας μιας ώρας.

Οι μαθητές των τμημάτων Γ2 και Ε1 συμμετείχαν με επιτυχία στην δράση αυτή .

Κατά την διάρκεια του μαθήματος Τ.Π.Ε  και την καθοδήγηση της κυρίας τους συμμετείχαν στις εξής  δραστηριότητες Starwars και Angry Βirds.

Στο τέλος έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε