Καλοκαιρινές αθλητικές εκδηλώσεις του σχολείου μας.

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 διοργανώθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις  στην αυλή του σχολείου μας με την συμμετοχή όλων των τάξεων , καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με χορούς και τραγούδια υπό  την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών κ. Μποτίνη Γεωργίας και κ. Καραγιώργου Κωνσταντίνας.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας , σας εύχονται

Καλό Καλοκαίρι!!!

      

       

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Γιορτή Λήξης Μαθημάτων.

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, η γιορτή λήξης των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2018-2019.

Η γιορτή περιελάμβανε το θεατρικό »ο Γλυκός Μένιος». Το παραμύθι γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας . Στην συνέχεια δραματοποιήθηκε από το σχολείο μας με την βοήθεια της σκηνοθέτη και ηθοποιού κ. Κάτιας Ζαρκάδα, σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης »Οκανά» και τον σύλλογο διαβητικών Αγρινίου »Γλυκιά Οικογένεια»

Το θεατρικό πλαισιώθηκε με χορογραφίες της πρώτης τάξης και με τον αποχαιρετιστήριο λόγο και γιορτή της έκτης τάξης. Στο τέλος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πρόσφερε αναμνηστικά αποφοιτήσαντες μαθητές.

      

                      

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Έπαινος στο σχολείο μας από το »Χαμόγελο του Παιδιού»

Στα πλαίσια  εθελοντικού προγράμματος του σχολείου μας , μαθητές με την βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών συμμετείχαν ενεργά και στήριξαν δράσεις του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΄΄Το χαμόγελο του παιδιού.»

Στόχος μας η Φροντίδα, η Ισότητα και η  Αξιοπρέπεια όλων των παιδιών. Kάθε παιδί είναι μοναδικό και για να μεγαλώσει σωστά χρειάζεται την στήριξη όλων μας , με όποιο τρόπο μπορούμε και σε οποιαδήποτε θέση βρισκόμαστε.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία,  το »Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς και την εθελοντική δράση του, You Smile.

                                                 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

«Ω, γλυκύ μου έαρ»

Οι μαθητές της Τετάρτης τάξης με την δασκάλα τους την κ. Σταμάτη Μάρθα επισκέφθηκαν την  Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, και συγκεκριμένα την  έκθεση «Ω, γλυκύ μου έαρ», με τα διακοσμητικά μοτίβα των Επιταφίων.  Η έκθεση περιλαμβάνει διακοσμητικά μοτίβα Ιερών Επιταφίων, που καλύπτουν μεγάλη χρονική περίοδο και συγκεντρώθηκαν από Ιερούς Ναούς του Δήμου Αγρινίου και ιδιωτικές συλλογές. Τα διακοσμητικά μοτίβα είναι έργα λαϊκής τέχνης, φτιαγμένα με πολλά διαφορετικά υλικά όπως αποξηραμένα άνθη, χάντρες, ύφασμα, χαρτί και άλλα, μοναδικής τεχνικής σπάνια εμφανιζόμενης στον ελληνικό χώρο και εξαιρετικής τέχνης.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Η Γιορτή της Μητέρας.

Μάνα, μητέρα, μαμά, όπως και να το πεις είναι η πιο χιλιοειπωμένη και η πιο σημαντική λέξη. Κάθε χρόνο, η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στις μαμάδες όλου του κόσμου. Για τον λόγο αυτό οι μικροί μας μαθητές του τμήματος Α1 με την βοήθεια της δασκάλας τους,  Μάντζιου Ελένης κατασκεύασαν ενθύμια για να τα προσφέρουν στα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής τους,  στις μαμάδες τους.

                                

 

                   

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Πασχαλινές δημιουργίες του σχολείου μας.

Με αφορμή την θρησκευτική γιορτή των Παθών, της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Χριστού, τηρώντας και φέτος τα έθιμα του τόπου μας , οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας με την βοήθεια των δασκάλων τους ζωγράφισαν, κατασκεύασαν και έβαψαν πασχαλινά αυγά.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 17ου Δημοτικού Σχολείου ,σας εύχεται Καλή Ανάσταση.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Με μια κάρτα οδηγό, τα βιβλία αγαπώ ….

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

9o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Οι μαθητές του τμήματος Ε2 του σχολείου μας συμμετείχαν στο 9o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας  στης 10 Απριλίου 2019  που πραγματοποιήθηκε  στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου . Παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το έργο τους » Τα δικαιώματα των παιδιών»  με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους στο μάθημα της πληροφορικής Ξανθοπούλου Θεοδώρας.

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Κατασκευή Πασχαλινών καρτών για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Χανίων .

Σε συνεργασία με την  εθελοντική δράση  You smile του  εθελοντικού οργανισμού ΄΄Το Χαμόγελο του παιδιού΄΄, οι μαθητές του Ε1 τμήματος του σχολείου μας κατασκεύασαν πασχαλινές κάρτες και έστειλαν τις πιο θερμές ευχές τους στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Χανίων, στην Κρήτη.

        

      

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Τρίτη θέση για τους μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον πρώτο Πανελλήνιο διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ στην Αθήνα

              Οι μαθήτριες Παλαιοπάνου Μαργαρίτα και Μηλιά Ιωάννα της  Έκτης τάξης του  του σχολείου μας, συμμετείχαν στον πρώτο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ελληνικών Σχολείων στη ΚΑΡΠΑ, το Σάββατο  6 Απριλίου στην Αθήνα, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής και εκπαιδεύτριας ΚΑΡΠΑ , Μποτίνη Γεωργίας.

Toν διαγωνισμό διοργάνωσαν ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός  KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η  Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας. Οι μαθήτριες διαγωνίστηκαν  στην τεχνική της Καρδιοπνευμονικής  Αναζωογόνησης σε  εκπαιδευτικό πρόπλασμα, κάνοντας 30 συμπιέσεις και 2 εμφυσήσεις.

Σε σύνολο 17 συμμετοχών πανελληνίως κατέκτησαν την τρίτη (3η) θέση με ποσοστό επιτυχίας 99%  .

Το σχολικό έτος 2017-18 έγινε επιμόρφωση 80 μαθητών Πέμπτης και Έκτης τάξης του σχολείου σύμφωνα με το πρόγραμμα «Μαθαίνω να σώζω μια ΖΩΗ» στην επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, καθώς και στην αντιμετώπιση πνιγμονής, με άριστα αποτελέσματα. Τα παιδιά είναι συχνά παρόντα σε επείγουσες καταστάσεις για την ζωή και αν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα, μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τους ενήλικες στη διάσωση μιας ζωής. Επιπλέον οι δεξιότητες που αποκτώνται αυξάνουν την αυτοεκτίμηση των μαθητών, το αίσθημα προσωπικής ευθύνης, καθώς και την έννοια του προσωπικού καθήκοντος στην κοινωνία.
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στην εκπαιδευτικό του σχολείου μας!

Home

Τρίτη θέση για τους μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον πρώτο Πανελλήνιο διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ  στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε