Συνάντηση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με την Αντιδήμαρχο Παιδείας

Στις 11 Μαρτίου 2015 ο Σύλλογός Γονέων του σχολείου μας συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη, με την οποία είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα προβλήματα που απασχολούν το σχολείο μας, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι:

  • Λόγω των κινδύνων που απορρέουν από το γεγονός ότι τμήμα της οδού Πλούτωνος διαμορφώνεται σε αυλή τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, να ερευνηθεί η δυνατότητα αλλαγής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της περιοχής, έτσι ώστε να απαγορευτεί πλήρως η κυκλοφορία οχημάτων στο τμήμα της οδού Πλούτωνος που βρίσκεται έξω από το σχολείο.
  • Σε περίπτωση που το παραπάνω είναι ανέφικτο, τότε να μελετηθούν δυνατότητες βελτίωσης των μέτρων ασφάλειας του συγκεκριμένου τμήματος της οδού Πλούτωνος. Παραδείγματα βελτιώσεων: σαμαράκια, φωτεινές  διαγραμμίσεις, αλλαγή των ιμάντων με σταθερή κατασκευή μεταλλικής συρόμενης καγκελόπορτας
  • Παραχώρηση και διαμόρφωση ικανής έκτασης του κλειστού κοιμητηρίου του Αγίου Κωνσταντίνου στο 16ο Δημοτικό Σχολείο για τις τρέχουσες ανάγκες τού σχολείου μας και με απώτερο στόχο την πλήρη μεταφορά του εκεί. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μια μόνιμη λύση σε όλα τα γνωστά προβλήματα του 16ου (ασφάλεια, αύλειος χώρος, κτιριακά προβλήματα, χώρος συγκέντρωσης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών είναι ήδη το νεκροταφείο).
  • Ενημέρωση σχετικά με την αντισεισμικότητα του κτιρίου, λόγω δημοσιευμάτων στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την ακαταλληλότητα του κτιρίου.
  • Θέματα συντήρησης κτιριακών υποδομών: καυστήρας, ειδικό δάπεδο αυλής.