ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

16ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                                                                Ιωάννινα,10.09.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε  ότι ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη  της νέας  σχολικής  χρονιάς  θα  πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14  Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 10:30 και θα αποχωρήσουν στις 11:30.  Επισημαίνουμε ότι λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του covid-19 η προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνει με προστατευτική μάσκα και οι γονείς και κηδεμόνες θα είναι εκτός του χώρου του σχολείου.  Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν τις σχολικές τσάντες για να παραλάβουν τα βιβλία.

 

 

Ο Διευθυντής

Παύλος Ράπτης

 

 

Καλή σχολική χρονιά 2020-2021

Στον Δάσκαλο
Του Κωστή Παλαμά

Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!

Κι ό,τι σ’ απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,

Μην τ’ αρνηθείς! Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!

Χτισ’ το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!

Κι αν λίγη δύναμη μεσ’ το κορμί σου μένει,

Μην κουρασθείς.

Είν’ η ψυχή σου ατσαλωμένη.

Θέμελα βάλε τώρα πιο βαθειά,

Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.

Σκάψε βαθειά.

Τι κι αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;

Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί

Τα βάρη που κρατάς σαν ‘Ατλαντας στην πλάτη,

Υπομονή! Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε! 

Καλή σχολική χρονιά!

Επιμέλεια Βάκη Παπακωστοπούλου ΠΕ70

 

Καλοκαιρινές κουβέντες

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της! Μια παράξενη χρονιά, με έντονες στιγμές, αλλά και με αισιοδοξία, με ελπίδες και προσδοκίες. 

Ακόμη όμως και σε αυτές τις συνθήκες με τους μισούς κάθε φορά μαθητές μας επιχειρήσαμε να πούμε τις «καλοκαιρινές μας κουβέντες» και τα δικά μας μυστικά, που καμία eclass δεν μπορεί να αποτυπώσει. Γράψαμε τις δικές μας πολύχρωμες ιστορίες πασπαλισμένες με χρυσόσκονη, φάγαμε καραμέλες, για να βλέπουμε πάντα τη γλυκιά πλευρά της ζωής και βάλαμε στο βάθος της καρδιάς μας το μοναδικό κομμάτι αυτού του υπέροχου κόσμου της σχολικής μας τάξης.

Και τώρα πια ακόμα πιο σοφοί και πιο ώριμοι, είμαστε έτοιμοι να σας ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας «Καλό καλοκαίρι»!

Βάκη Παπακωστοπούλου ΠΕ70

Κανονισμός λειτουργίας λόγω ειδικών συνθηκών Covid-19

1. Προσέλευση μαθητών

 • Οι μαθητές θα παραδίδονται από τους γονείς τους στις δύο εξωτερικές εισόδους του σχολείου (Γούδα, Β. Ηπείρου) στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς από 8:00 -8:15 π.μ.
 • Η είσοδος στο σχολείο επιτρέπεται μόνο στο προσωπικό και στους μαθητές του σχολείου.
 • Δεν θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος.

2. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων

 • Θα ακολουθείται το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μας. Συγκεκριμένα, οι μαθητές του 1ου υποτμήματος θα έχουν την πρώτη μέρα τα μαθήματα της Δευτέρας, του 2ου υποτμήματος τα μαθήματα της Τρίτης κλπ.
 • Οι μαθητές θα χρησιμοποιούν τα δικά τους και μόνο αντικείμενα (μολύβια, μαρκαδόρο για πίνακα κλπ)
 • Θα έχουν τα προσωπικά τους αντισηπτικά μαντίλια.
 • Δεν θα αφήνουν κανένα αντικείμενο κάτω από τα θρανία όπως και στα ράφια των τάξεων.

3. Διάλειμμα

 • Οι μαθητές οφείλουν να έχουν το κολατσιό και το νερό τους από το σπίτι, γιατί το κυλικείο δε λειτουργεί.

4. Αποχώρηση μαθητών (13.15)

 • Προβλέπεται σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών, οι οποίοι θα συνοδεύονται από τον εκπαιδευτικό της τάξης και θα παραδίδονται στους γονείς στις εξόδους του σχολείου από τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-21

16ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

                  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

                                  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ

 

Σας πληροφορούμε ότι οι εγγραφές για την  Α΄ Τάξη και το Ολοήμερο πρόγραμμα θα γίνουν από την 15η μέχρι και την 29η Μαΐου 2020 και ώρες 09.00΄- 12.00΄, με αίτηση των γονέων.

 

Στην Α΄ τάξη εγγράφονται όσοι(-ες) γεννήθηκαν το έτος 2014 με τα εξής δικαιολογητικά:

 

 1. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια,
 2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.),
 3. Αποδεικτικό στοιχείο (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΙ, εκκαθαριστικό ΔΟΥ ή μισθωτήριο συμβόλαιο) από το οποίο θα διαπιστώνεται ότι η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ανήκει στα όρια της σχολικής μας περιφέρειας,
 4. Βεβαίωση φοίτηση νηπιαγωγείου

Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί από το σχολείο.

 

*      ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΣΤΟ  ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Οι μαθητές/τριες του  Σχολείου μας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα πρέπει να εγγραφούν κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

 

Πατήστε εδώ για τις αιτήσεις εγγραφών:

 1.  ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ
 2. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
 3. ΑΔΥΜ

 

Ο  Διευθυντής

 

ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΠΤΗΣ

Οδηγίες για την εγγραφή μαθητών/μαθητριών στην e-class

Σε πολλά blogs σχολείων έχουν αναρτηθεί οδηγίες για την υλοποίηση των προγραμμάτων ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πολύ κατατοπιστικές είναι οι οδηγίες του συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Ηπείρου κου Αθανασίου Μπασούνα (7gym-ioann.ioa.sch.gr), , οι οποίες, αν και αναφέρονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στους μαθητές μας.

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Για τη διασύνδεση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές δίκτυο και την παροχή ποιοτικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε αυτούς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργεί και εξελίσσει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (http://www.sch.gr).
Με τους μαθητικούς λογαριασμούς παρέχεται η πρόσβαση των μαθητών σε ένα σύνολο υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, όπως η τηλεκπαίδευση, η ηλεκτρονική αλληλογραφία, τα ιστολόγια, οι κοινότητες αλλά και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα.
Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.
Οδηγίες για την εγγραφή παρέχονται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/help/

 • Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.
 • Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας να εγγραφούν (έως 30 Μαρτίου 2020) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)  και να αποκτήσουν τον δικό τους κωδικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Κάποιοι μαθητές έχουν ήδη κάνει εγγραφή, οπότε δεν απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Παύλος Ράπτης