Σεπ 13

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

16ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 14/9/2020 οι μαθητές θα προσέλθουν  στο σχολείο στις 11:05  π.μ.  με μάσκες από την κεντρική είσοδο (μεγάλο προαύλιο). 

                            Ο Αγιασμός θα αρχίσει 11:20 π.μ.

Μόνο οι μαθητές της Α΄τάξης  μαζί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών θα παραμείνουν στο προαύλιο  να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό. Οι υπόλοιποι μαθητές/τριες θα πάνε στις τάξεις τους με τους δασκάλους τους.

Αφού γίνει ο Αγιασμός ο ιερέας θα ανέβει να αγιάσει τους μαθητές στις αίθουσές τους και μετά θα αποχωρήσουν.

Την Τρίτη οι μαθητές θα σχολάσουν ως εξής:

A΄τάξη        11:30     π.μ.

B,Γ,Δ,Ε,ΣΤ   12:25     π.μ.

Την Τρίτη θα μοιράσουμε βιβλία και παγουρίνο.

Όλοι μαθητές θα εισέρχονται το πρωί και θα σχολάνε με την σειρά που ξέρουμε από την κεντρική είσοδο(μπλε πόρτα-προαύλιο).

Μὀνο η Α΄τάξη θα σχολάει από τον πεζόδρομο. Το ολοήμερο και η πρωινή ζώνη θα λειτουργήσουν σε λίγες μέρες.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά. Θα είναι λίγο δύσκολη,αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι μαζί για να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους.   ΠΡΟΣΟΧΗ!!!    Ακολουθούμε τους κανόνες του ΕΟΔΥ. Βοηθήστε το έργο μας.      Φοράμε ΜΑΣΚΑ.

                      

                                     Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ   

Ιούλ 08

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Αγαπητά μας παιδιά καλημέρα σας.

Είμαστε πλέον σε καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε για τα πρώτα μας μπάνια ή περιμένουμε με αδημονία να πάμε στο χωριό, στο νησί,στο εξοχικό.

Η σχολική χρονιά που πέρασε ήταν ίσως η πιο απρόοπτη (λόγω κορονοϊού)  που έχουμε ζήσει στα σχολικά μας χρόνια και γενικά στη ζωή μας.  Ζήσαμε  πρωτόγνωρες στιγμές.  Οι παρενέργειες  αυτής της κατάστασης  μας απασχολούν  ακόμη.                                                       Ας την δεχτούμε ως μια ακόμη εμπειρία  στην ζωή  μας και να ευχηθούμε να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο.

Δεν το βάλαμε κάτω.  Επανήλθαμε στο σχολείο μας  και ολοκληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας.  Τα βιβλία τα κρατήσαμε για την νέα σχολική χρονιά.   Όλοι οι εκπαιδευτικοί συνεργαστήκαμε  και  πετύχαμε πολλά.

Ευχαριστούμε και τον σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων για την άριστη συνεργασία μας.

Στα παιδιά της Έκτης να ευχηθούμε καλή πρόοδο και στο Γυμνάσιο. Να μην ξεχάσετε ποτέ το 16ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου.

Καλό καλοκαίρι,καλές διακοπές και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο .

Ο Διευθυντής  του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου  Παναγιώτης  Γ. Λάιος   7/7/2020

Ιούν 23

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Γ΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

16ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 26/6/2020 δεν θα γίνει μάθημα,αλλά θα δοθούν οι βαθμοί Γ΄τριμήνου,οι τίτλοι προόδου και οι τίτλοι σπουδών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ,οι μαθητές/τριες  θα έρθουν με τους γονείς τους στο σχολείο και  ΜΟΝΟ  οι μαθητές/τριες θα πάνε  στην τάξη για να παραλάβουν τα ανωτέρω έγγραφα και θα αποχωρήσουν.(οι γονείς θα παραμείνουν στην είσοδο του σχολείου).

Οι μαθητές θα προσέλθουν ωs εξής :

Το α΄υποτμήμα  της Παρασκευής θα προσέλθει  8:00-8:30 π.μ.

Το β΄υποτμήμα της Πέμπτης θα προσέλθει 9:00-9:30 π.μ.

  • Στην είσοδο του σχολείου ο Διευθυντής θα έχει έντυπα για γονική άδεια.
  • Όποιος έχει εκκρεμότητες με βιβλία της βιβλιοθήκης, σας παρακαλούμε να τις τακτοποιήσει.
  • Σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές διατηρούν στο σπίτι όλα τα φετινά βιβλία.

 

 

Ο Δ/ντής Παναγιώτης Λάιος

 

 

Ιούν 11

ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Καλημέρα σας,
Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών που έχουν οφειλές στο Κυλικείο να τις εξοφλήσουν το αργότερομέχρι τη λήξη του σχολικού έτους στις 26 Ιουνίου 2020.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Άννη στο τηλέφωνο 6973025576 για να συνεννοηθείτε για την εξόφληση της οφειλής σας.

Να μην ξεχνάμε ότι το κυλικείο πληρώνει ενοίκιο στο σχολείο, συνεπώς τα
έχει ανάγκη αυτά τα χρήματα και η κυρία Άννη και το σχολείο μας.   
Σας ευχαριστώ,
Ο Δ/ντής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου
Παναγιώτης Λάιος

Ιούν 02

ΠΡΩΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_1.png

Μαΐ 27

01.06.2020 ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Αγαπητοί συνάδερφοι και γονείς καλημέρα  σας!

Μετά από τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, θα ήθελα  να σας ενημερώσω πως τα Δημοτικά Σχολεία ανοίγουν και πάλι για τους μαθητές μας την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020. Το σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί για τους μαθητές την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Στο διάστημα αυτό θα λειτουργούν ΜΟΝΟ τα πρωινά τμήματα και όλοι οι μαθητές θα σχολάνε 1.15μ.μ.

Δεν θα λειτουργήσει δηλαδή το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα, ούτε η πρωινή ζώνη.

Επίσης προκειμένου να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μέσα στις τάξεις, τα τμήματα θα διαιρεθούν σε υποτμήματα, συνεπώς τα παιδιά θα έρχονται στο σχολείο εναλλάξ, δύο με τρείς φορές την εβδομάδα.

ο Δ/ντής Παναγιώτης Λάιος

 

 

 

 

Picture1.png

Μαΐ 14

Εισαγωγή στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Γυμνάσια 2020-2021

Η εισαγωγή των μαθητών/-τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια θα γίνει με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων την 29η Ιουνίου. Με την εν λόγω διαδικασία οι μαθητές/-τριες αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά. Ειδικότερα:

• Στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/-τριών στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, απλά άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών, πολυτροπικά κείμενα κ.λπ.) καθώς και στη χρήση βασικών γραμματικών και συντακτικών φαινομένων. • Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/-τριών στην κατανόηση και στην επίλυση προβλημάτων, κυρίως της καθημερινής ζωής. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν ορίζεται εξεταστέα ύλη και δεν ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Επίσης οι μαθητές/-τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη εν λόγω δοκιμασία. Όσα ήδη γνωρίζουν και έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο αρκούν για τη επιτυχή συμμετοχή τους. Η πραγματοποίηση της εξέτασης θα γίνει με ευθύνη της Ε.Ε.Π.Π.Σ.. Τα θέματα και των δύο γνωστικών πεδίων (Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικά) θα είναι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και οι απαντήσεις θα σημειώνονται σε ειδικό απαντητικό φύλλο, το οποίο θα αποσταλεί στα σχολεία από την Ε.Ε.Π.Π.Σ. Για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών/-τριών, των γονέων και κηδεμόνων καθώς και των εκπαιδευτικών, σχετικά με το χαρακτήρα και το είδος των εξεταζομένων γνωστικών πεδίων, θα ανακοινωθούν ενδεικτικά θέματα εντός του τελευταίου δεκαήμερου του Μαΐου. Η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή των μαθητών/-τριών στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και εντός προθεσμίας που θα ορισθεί. Εισαγωγή μαθητών /-τριών για την πλήρωση κενών θέσεων στα Πρότυπα Λύκεια Η εισαγωγή μαθητών/ -τριών για την πλήρωση των κενών θέσεων της Α΄ Λυκείου των Προτύπων θα γίνει με παρόμοια διαδικασία με εκείνη που αναφέρθηκε ανωτέρω για την εισαγωγή των μαθητών/-τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια, στις 29 Ιουνίου 2020. Εισαγωγή μαθητών/-τριών στα Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) Η επιλογή των μαθητών/-τριών στα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνει με κλήρωση. Για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, οι απόφοιτοι του Νηπιαγωγείου θα εγγραφούν, εφόσον το επιθυμούν, στο συνδεδεμένο Δημοτικό Σχολείο, ενώ η εισαγωγή των μαθητών /-τριών για την πλήρωση των κενών θέσεων της Α΄ Δημοτικού θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης. Για τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία που συνδέονται με Πειραματικά Γυμνάσια οι απόφοιτοι του Δημοτικού θα
εγγραφούν, εφόσον το επιθυμούν, στο συνδεδεμένο Γυμνάσιο.

Μαΐ 14

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2020-2021

16ο  Δημοτικό Σχολείο Ιλίου 2102629276

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

Από την Παρασκευή 15/5/2020 έως την Παρασκευή 29/5/2020 θα γίνουν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2020-2021. Πρόκειται για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2014.

Παρακαλείστε για την πιστή τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Οι ώρες που θα δεχόμαστε τις αιτήσεις στον χώρο του σχολείου είναι καθημερινά 10:00-12:00 μ.μ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Πιστοποιητικό γέννησης μαθητή.(αν μπορείτε να το έχετε μαζί σας για να μην το ψάχνουμε ηλεκτρονικά).
  2. Επίδειξη βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού.
  3. Ατομικό δελτίο Υγείας μαθητή.
  4. Αποδεικτικό στοιχείο που να διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή(ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ- Ε1 ΕΦΟΡΙΑΣ)
  5. Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου και πιστοποιητικό φοίτησης Νηπιαγωγείου.
  6. Για εγγραφή στο ολοήμερο απαραίτητη προϋπόθεση να εργάζονται και οι δύο γονείς(βεβαιώσεις εργασίας γονέων). Ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα διευκολυνθούν.

 

Ο δ/ντής Παναγιώτης Λάιος

Μαΐ 07

Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια εγγραφές 2020-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ τάξης,

Πρώτα εύχομαι να είστε όλοι υγιείς!!!!!

Σας ενημερώνω ότι όσοι επιθυμείτε οι μαθητές να φοιτήσουν σε μουσικά ή καλλιτεχνικά γυμνάσια πρέπει να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες.

Μουσικά Σχολεία: Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021, οι γονείς- κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους

Καλλιτεχνικά Σχολεία: Για την εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής τους..

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες θα απευθύνονται τηλεφωνικά στα Καλλιτεχνικά Σχολεία:

στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Γέρακα, τηλ. 210-6616130

στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Περιστερίου, τηλ. 210-5743178

στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών, τηλ. 211-4116131

Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου ΣΥΜΗΣ 5 13100 ΙΛΙΟΝ Τ: [+30] 210 2384855 | 2384479

Με εκτίμηση

ο Δ/ντής Παναγιώτης Λάιος

Απρ 23

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Αγαπητά μας παιδιά Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά.

Φέτος ζήσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, εξ αποστάσεως. Με τα σχολεία,τις εκκλησιές,τα καταστήματα,τις γειτονιές, όλα κλειστά.

Καταφέραμε έστω και με δυσκολία να επικοινωνήσουμε με πολλούς τρόπους.  Δύσκολο μεν,αλλά όχι ακατόρθωτο.

Ελπίζω,όταν οι ειδικοί το επιτρέψουν, να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στο υπέροχο σχολείο μας.

Καλή αντάμωση  ο Δ/ντής Παναγιώτης Λάιος      Άνοιξη 2020

Απρ 09

Πασχαλινές ευχές 2020

Αγαπητά μας παιδιά μέσα σ΄αυτή την κρίση που ζούμε με την πανδημία του κορονοϊού, πρέπει να σταθούμε δυνατοί και ενωμένοι με τις οικογένειές μας και με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και μένουμε σπίτι. Τα μαθήματα γίνονται εξ΄αποστάσεως και σίγουρα δεν είναι εύκολη διαδικασία.  Θα το παλέψουμε και θα συνεργαστούμε.

Σίγουρα σας λείπει η τάξη σας, οι συμμαθητές σας,οι εκπαιδευτικοί σας.  Το καλύτερο μάθημα γίνεται όταν είμαστε όλοι μαζί στα θρανία μας,αλλά φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Μακάρι να τελειώσει γρήγορα αυτή η περιπέτεια και να ξαναβρεθούμε σύντομα,δυνατοί και υγιείς.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. ο δ/ντής Παναγιώτης Λάιος

Απρ 09

Μήνυμα του Δ/ντή ΠΕ Γ΄Αθήνας

Αγαπητές/Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εύχομαι σε όλους να είστε υγιείς και δυνατοί, τόσο εσείς όσο και τα μέλη των οικογενειών σας. Διατρέχουμε μια πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο και καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας, υλοποιώντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι μαθητές μας δυστυχώς διαβιούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, «συνθήκες εγκλεισμού» χωρίς κοινωνικές ή άλλες δραστηριότητες κι εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε το ανοιχτό παράθυρο επικοινωνίας και με όποιο τρόπο νομίζουμε προσφορότερο δημιουργούμε ανοιχτά και δημιουργικά περιβάλλοντα για να μη βιώσουν «συνθήκες αποκλεισμού».

Η ζωντανή επικοινωνία με τους μαθητές μας γίνεται όχι από υποχρέωση, αλλά από καθήκον με συναίσθημα ευθύνης που απορρέει από το λειτούργημά μας.

Η συμμετοχή και συνεργασία όλων των φορέων είναι εξαιρετική με αποτέλεσμα οι περισσότερες δυσκολίες να ξεπεραστούν, αρκετοί δε από μας υπερβαίνοντας τις δυνατότητές μας.

Σας ενημερώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της Γ΄ Διεύθυνσης πράττει καθημερινά το καθήκον της στο ακέραιο και αυτό αποδεικνύει ότι οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον βασικό κοινωνικό πυλώνα, τον οποίο υπηρετούν με συνέπεια.

Συνάδελφοι,

Ένα είναι σίγουρο: Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης αλληλεπίδραση του εκπαιδευτικού με τον μαθητή, καμία μέθοδος δε μπορεί να υποκαταστήσει την εκπαιδευτική διαδικασία, τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού και του σχολείου στη ολόπλευρη ανάπτυξη του ατόμου , την κοινωνικοποίηση του και την ολοκλήρωσή του ως ενεργού πολίτη.

Συνεχίζουμε το έργο μας δημιουργικά, με πνεύμα αλληλεγγύης και κοινοτικότητας, κρατάμε ζωντανή την επικοινωνία με τους μαθητές μας, ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα αυτή «η περιπέτεια» και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα πιο δυνατοί και ενωμένοι.

Εύχομαι Καλό Πάσχα, με υγεία σε όλους.

Ο Διευθυντής Π.Ε. Γ΄ Αθήνας

Αδάμ Στάμος

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων