Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ “ΑΝΙΜΑ” ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ” ύστερα από πρόσκληση του Σχολείου παρουσίασε στους μαθητές/μαθήτριες της Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ Τάξης το έργο και την προσφορά του. Τον ευχαριστούμε θερμά.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ” ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 και αποτελεί ουσιαστική συνέχεια των σοβαρότερων πρωτοβουλιών στον τομέα της περίθαλψης στην Ελλάδα. Η βασική ιδρυτική ομάδα αποτελείται από άτομα με πολύχρονη και μοναδική εμπειρία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την περίθαλψη άγριων ζώων, καθώς έχουν θητεύσει για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες δραστηριότητες στη χώρα μας.

Η ομάδα αυτή πλαισιώνεται από κτηνιάτρους, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, νομικούς, τεχνικούς διαφόρων αντικειμένων και ειδικευμένα στελέχη σε διαχείριση ΜΚΟ.

Η ίδρυση της ΑΝΙΜΑ αποτελεί ανταπόκριση στην ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της περίθαλψης και επανένταξης των άγριων ζώων, σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις και τις ιδιαίτερες ανάγκες που παρουσιάζει η χώρα μας. Παράλληλα η ΑΝΙΜΑ οργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού στoχεύοντας σε ένα διευρυμένο κοινό: μαθητές, κατοίκους υποβαθμισμένων περιοχών, οικονομικούς μετανάστες κλπ.

Στην ANIMA συμμετέχουν εκπαιδευτικοί με ειδικές γνώσεις στον τομέα της προσχολικής και σχολικής περιβαλλοντικής αγωγής. Επίσης, άτομα με μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα δασικής προστασίας , όπως δράσεις αποκατάστασης και αναβάθμισης δασικών οικοσυστημάτων.

Η ΑΝΙΜΑ συνεργάζεται με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ ως προς την παροχή ειδικών πληροφοριών, με τις ελληνικές περιβαλλοντικές ΜΚΟ καθώς και με κάθε φορέα που προωθεί την προστασία της ελληνικής πανίδας και χλωρίδας.

Η δραστηριότητά της στηρίζεται στις συνδρομές των μελών και των υποστηρικτών της, των πολιτών που βρίσκουν καθημερινά τραυματισμένα ή ανήμπορα ζώα καθώς και στις χορηγίες στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.