Ρονάλντο: Η δύσκολη ζωή του πριν γίνει “Βασιλιάς”

Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις αθέατες πλευρές του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, που αξίζει να διαβάσετε.

cristiano-ronaldo-369-blood-bone-marrow-donorronaldo_and+his+parentsronaldo940ronfamily940

Η ζωή του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Μεγάλωσε φτωχός, έχασε τον πατέρα του σε μικρή ηλικία, έκανε εγχείρηση καρδιάς στα 15 του, δεν έχει τατουάζ για συγκεκριμένο λόγο.
Τα επιτεύγματά του είναι μοναδικά και αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Έχει φανατικούς θαυμαστές και ανθρώπους που λατρεύουν να τον μισούν. Το σίγουρο είναι ότι αυτή την στιγμή είναι ο Νο1 ποδοσφαιριστής σε όλο τον πλανήτη και η αξία του δεν αμφισβητείται από κανέναν. Αν κάποιος αγαπάει αυτό το υπέροχο άθλημα, πολύ απλά δεν μπορεί να μην υποκλίνεται στο ταλέντο του.
Ο δρόμος προς την καταξίωση, δεν είναι πάντα εύκολος, ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα για τον Κ. Ρονάλντο. Ο πολύς κόσμος βλέπει τα επιφανειακά πράγματα, τα φανταχτερά, τα λαμπερά, αυτό που πιθανότατα θα ήθελε και ο ίδιος για τον εαυτό του. Εντούτοις, δεν είναι όλα όπως φαίνονται ή τουλάχιστον δεν ήταν μέχρι να έρθει η στιγμή της δικαίωσης των κόπων μιας ζωής.
Ο Ρονάλντο γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985 σε μια φτωχική γειτονιά του Φουντσάλ στο Σάντο Αντόνιο, στο νησί του Ατλαντικού Μαδέρα. Πόσο παραμυθένιο ακούγεται πάντως. Προερχόμενος μια κουκίδα του χάρτη και πλέον είναι γνωστός στα πέρατα της Γης. Κάτι θα έχει κάνει σωστά, δεν γίνεται. Το τέταρτο και μικρότερο παιδί της οικογένειας, που είχε άλλον έναν γιο, τον Χούγκο, ενώ ο Πορτογάλος έχει και δυο αδελφές.
Η οικογένεια τα έβγαζε πέρα πολύ δύσκολα, έμεναν σε ένα πολύ μικρό σπίτι και κοιμόντουσαν όλοι μαζί.
Ο Ρονάλντο δεν πίνει, απεχθάνεται το ποτό. Έχασε τον πατέρα του στα 52 του χρόνια εξαιτίας του προβλήματός του με το αλκοόλ και τα βιώματά του αποτέλεσαν τροχοπέδη στο να αποκτήσει φιλικές σχέσεις με αυτό που προκάλεσε τόσα δεινά στην οικογένειά του. Το ποτό τού θυμίζει όσα πέρασε από μικρό παιδί, κάτι που προφανώς δεν θέλει, ενώ πρέπει να ειπωθεί ότι δεν καπνίζει.
Την ίδια στιγμή, η μητέρα του, Μαρία Ντολόρες ντος Σάντος, την οποία λατρεύει, έκανε τα πάντα για να μεγαλώσει εκείνον και τα αδέλφια του. Έκανε μέχρι και τρεις δουλειές για να μπορεί να συντηρήσει την οικογένεια, να βοηθάει όσο μπορεί και παράλληλα να έχει να κάνει ό,τι κάθε γυναίκα μέσα στο σπίτι της.
Ως πιτσιρικάς, έπαιζε πάντα με μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά και ήταν καλύτερος όλων και στα 15 του πήγε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ο τότε προπονητής του, Καρντόσο, διηγείται ένα περιστατικό: “Όταν πήρε την μπάλα, πέρασε 2-3 παίκτες και αμέσως μετά όλοι μαζεύτηκαν γύρω του. Ήξεραν ότι ήταν ένα ιδιαίτερο παιδί”. Ο δρόμος πλέον ήταν ανοιχτός και ο ίδιος όφειλε να τον περπατήσει.
Το προσωνύμιο “cry-baby”
Η σχέση του Ρονάλντο με το… κλάμα είναι γνωστή και πολλάκις έχει γίνει αντικείμενο χλεύης γι’ αυτό. Όταν είναι στεναχωρημένος για κάτι, δεν μπορεί να κρυφτεί, εκφράζει τα συναισθήματά του με αυτό τον τρόπο και είναι κάτι που έχει από μικρός. Το προσωνύμιο “cry-baby” τον χαρακτήριζε από τότε που ήταν μικρό παιδί. Η μητέρα του είπε γι’ αυτό:
Συνήθιζε να κλαίει, όταν έκανε πάσες στους συμπαίκτες του και εκείνοι δεν σκόραραν. Ο κόσμος τον φώναζε “μωρό που κλαίει (cry-baby)” και “μικρή μέλισσα”, διότι κανένας δεν μπορούσε να τον πιάσει.
Η εγχείρηση καρδιάς και το γεγονός που άλλαξε την καριέρα του
Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, ο Ρονάλντο πέρασε αρκετές δοκιμασίες στη ζωή του και είναι δεδομένο πως τον έκαναν πιο δυνατό. Στα 15 του χρόνια, υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς προκειμένου να μην γκρεμιστούν τα όνειρα του για μία σπουδαία καριέρα. Την συγκεκριμένη αποκάλυψη είχε κάνει η μητέρα του Πορτογάλου, εξηγώντας πως οι γιατροί είχαν διαγνώσει ταχυκαρδία με συνέπεια να υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο Πορτογάλος, χρόνια αργότερα όχι μόνο έσωσε την καριέρα του αλλά έφτασε στην κορυφή του κόσμου. Συγκεκριμένα, ανέφερε:
Ίσως η επέμβαση τον βοήθησε να τρέχει ακόμα πιο γρήγορα. Η καρδιά του χτυπούσε γρήγορα, όταν δεν έτρεχε. Οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ με προειδοποίησαν και υπέγραψα τα έγγραφα που ενέκριναν τη θεραπεία του. Υποβλήθηκε σε επέμβαση καυτηριασμού με λέιζερ. Ήταν στο χειρουργείο από το πρωί έως το απόγευμα. Ανησύχησα επειδή υπήρχε πιθανότητα να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η θεραπεία πήγε καλά και έπειτα από μερικές μέρες επέστρεψε στις προπονήσεις. Ο Κριστιάνο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, επειδή δεν πήρε στα σοβαρά την κατάστασή του. Εγώ, όμως, τρόμαξα πολύ.
Επειδή, δε, στη ζωή δεν παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες και όταν προκύπτουν αυτές, πρέπει να έχεις την ικανότητα να τις αρπάζεις από τα μαλλιά. Πολλή προσωπική δουλειά στα γυμναστήρια, προκειμένου να δυναμώσει τα πόδια του, συνοδεύοντας τις ασκήσεις του με πολλές ντρίμπλες με μπάλα θέλοντας να συνδυάσει δύναμη και τεχνική.
Η άρνηση στα τατουάζ και οι φιλανθρωπίες
Όταν έχει περάσει κάποιος δύσκολες στιγμές και κατάφερε να ανέβει στη ζωή, έχει μάθει να εκτιμά τα απλά πράγματα και να προσφέρει απλόχερα όλα εκείνα που ο ίδιος έχει και οι άλλοι όχι. Ο Ρονάλντο, αποτελεί “fashion icon”, έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικές καμπάνιες, διαθέτει φοβερό σώμα και θα περίμενε κάποιος να έχει γεμίσει τατουάζ το κορμί του. Άλλοι ναι, ο ίδιος όχι και αυτό αποτελεί στάση ζωής.

Ο Πορτογάλος άσος αποφεύγει να “χτυπήσει” τατουάζ στο σώμα του, γιατί είναι εθελοντής αιμοδότης και θέλει να συνεχίσει να μπορεί να δίνει αίμα τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο. Όσο και αν τα σημεία των καιρών… επιβάλουν στους σταρ να κάνουν διάφορα τατουάζ και είναι κάτι σαν “must do”, ο ίδιος αντιλαμβάνεται αλλιώς τα πράγματα.

Επίσης, έχει κάνει δωρεές σε σχολεία Παλαιστίνιων και έχει δώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε αφρικανικές χώρες. Βοήθησε και στην ανακατασκευή κτιρίων που είχαν διαλυθεί στην Ινδονησία από το τσουνάμι του 2004, όπως και τους κατοίκους της Μαδέιρα, όταν το 2010 υπέστησαν ζημιές από πλημμύρες

Ταχύτητα, δύναμη
Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν στοιχεία που αφορούν τα φυσικά του προσόντα, τα οποία και εξέλιξε μέσα από συστηματική προπόνηση, ενώ τα όσα κάνει όλα αυτά τα χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους, τον έχουν μετατρέψει σε μια ποδοσφαιρική φιγούρα με παγκόσμια ακτινοβολία, ενώ το όνομά του είναι γνωστό σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του, τίποτα δεν χαρίζεται και δίχως προσπάθεια, αφοσίωση, θυσίες, μεράκι και διάρκεια ουδείς καταφέρνει να ξεχωρίσει από τον σωρό και να γίνει ο κορυφαίος. Ο Ρονάλντο το κατάφερε και δρέπει τους κόπους μια ζωής.
Κατ’ αρχάς, είναι πάρα πολύ ταχύς. Έχει νικήσει τον Ισπανό σπρίντερ, Ροντρίγκεθ, στο ζιγκ ζαγκ με μισό λεπτό διαφορά, ενώ έχει χάσει στο τσακ από επαγγελματία σπρίντερ σε ευθεία. Μέσα σε μια σεζόν, κάνει 900 σπριντ περισσότερα απ’ όσα ένας Ολυμπιονίκης σπρίντερ, ενώ το λίπος του σώματός είναι κάτω από το 10% και αυτό τον βοηθάει πάρα πολύ στο να αναπτύσσει τεράστιες ταχύτητες. Έχει ύψος 1,85μ. και βάρος 80 κιλά.
Επιπλέον, μπορεί να πηδήξει 44 εκατοστά με στατικό άλμα και 78 εκατοστά με τρέξιμο. Στις μετρήσεις του ΝΒΑ, το νούμερο αυτό είναι 7 εκατοστά κάτω σε μέσο όρο, ενώ το σύνολο των κιλών που σηκώνει σε μια προετοιμασία φτάνει τα 23.055 κιλά, κάτι που ισοδυναμεί με το βάρος 16 Toyota Prius.
πηγή: sport24.gr

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.