ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες η τηλεδιάσκεψη των παιδιών της ΣΤ΄ Τάξης με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την Ασφαλή Πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο. Ο αρχικός στόχος από πλευράς Σχολείου ήταν η ενημέρωση των μαθητών για την ορθή χρήση του διαδικτύου και αποδείχτηκε ότι τα παιδιά ήταν αρκούντως ενημερωμένα.Το παράπλευρο κέρδος ήταν προσέγγιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων και
των ωφελειών που προσφέρει η τηλεδιάσκεψη και συγκεκριμένα η εκπαιδευτική τηλεδιάσκεψη (videoconference), η αξιοποίησή της, η παράθεση των πλεονεκτημάτων και δυσκολιών της και η διαπίστωσή τους μέσα από τη μελέτη περιπτώσεων.
Το σημερινό feedback μας έδωσε το έναυσμα για περαιτέρω ανάδειξη μερικών πτυχών της δυνατότητας αυτής, όπως η μετατροπή του ρόλου του εκπαιδευτικού σε αυτόν του συντονιστή, η συνεργατική μάθηση, η ενεργός συμμετοχή και τα διομαδικά ακροατήρια των μαθητών. Επίσης η επισήμανση της σπουδαιότητας της εφαρμογής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον επαγγελματικό τομέα, την πολιτική κ.ά. Δυστυχώς το κτηριακό πρόβλημα που ταλανίζει το Σχολείο αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια αυτή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.