Αρχαιολογικό Μουσείο: Δωρεάν είσοδος και ειδικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στις 27-28 Σεπτεμβρίου

Με ελεύθερη, δωρεάν διανομή εκπαιδευτικού οδηγού, αλλά και με μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που για το 2014 φέρουν τον γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου», το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Το Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Με τη διάθεση του εκπαιδευτικού οδηγού «Αναζητώντας διαφορετικά πρόσωπα του χρόνου», που θα βοηθάει τους επισκέπτες να εντοπίσουν ειδικά εκθέματα μέσα στους χώρους του μουσείου. Τα εκθέματα αυτά αποκαλύπτουν διαφορετικές διαστάσεις του χρόνου και του τρόπου που τον εκλαμβάνει και τον αντιμετωπίζει ο άνθρωπος.

Ο οδηγός θα διατίθεται δωρεάν στους επισκέπτες του Μουσείου το Σάββατο 27/9 και την Κυριακή 28/9.

2. Με το δρώμενο αρχαιοελληνικού λόγου «Ποικιλόμυθε Χρόνε – Γενεαλογίες και άλλοι Μύθοι» από το Θέατρο ΟΨ στο αίθριο του Μουσείου. Το δρώμενο βασίζεται στη Θεογονία του Ησίοδου και διαπλέκει αρμονικά τον αρχαίο και τον νέο ελληνικό λόγο. Αποδίδεται ως Ποιητικό Φωνόραμα του Μυθικού Χρόνου, συνθέτοντας την ιερατική ποίηση με παραστατικές όψεις της Εκφραστικής της Φωνής και του Λόγου.

Διαρθρώνεται σε τέσσερα μέρη με ισάριθμες όψεις καταγωγικές του Χρόνου: ο Χρόνος ως θεϊκή αρχή του τραγουδιού και του λόγου, ως κοσμογονική αρχή των όντων, ως θεογονική αρχή των γενών και ως Μυθικό Πρόσωπο.

Το δρώμενο ερμηνεύει χορικό σύνολο ηθοποιών σε διδασκαλία Κατερίνας Παπαϊακώβου. Θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26/9 και το Σάββατο 27/9, στις 11:30. Διάρκεια: 30 λεπτά.

3. Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Μουσικό Ταξίδι στον Χρόνο» στην αίθουσα του Βωμού. Θα παρουσιαστούν έργα των Μπαχ, Χέντελ, Σούμαν, Μπραμς, Σαιν-Σανς και Αλμπένιθ. Βιολί: Γιάννης Γεωργιάδης, Νίκος Πυλαρινός. Πιάνο: Μαριλίνα Τζελέπη.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26/9 στις 18:30. Διάρκεια: 60 λεπτά. Είσοδος με δελτία προτεραιότητας (θα δίνονται μετά τις 18:00).

Εκδηλώσεις για τα παιδιά

1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χρόνος, Μύθος και Επιστήμη», με έμφαση στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

2. Κυνήγι θησαυρού (με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου) σε εκθέματα του Μουσείου που σχετίζονται με τα διαφορετικά πρόσωπα του χρόνου, το οποίο θα απευθύνεται σε μαθητές και οικογένειες και θα διατίθεται δωρεάν κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου.

imerisia.gr

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.