Εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2014-15 στην Α΄ Τάξη

Οι εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2014-15 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 21 Ιουνίου 2014 (καθημερινά 09:00-13:00) .
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής:
1. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης (Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/ 350 /67503 /Γ1/16-6-2011 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών αναζητούνται αυτεπάγγελτα και μόνο από τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων).
2. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
3. Αποδεικτικό στοιχείο (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, τίτλος ιδιοκτησίας, μισθωτήριο κατοικίας) από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Κάθε δημόσιο, Δημοτικό Σχολείο έχει δική του σχολική περιφέρεια και σ΄ αυτό φοιτούν οι μαθητές που διαμένουν στην περιφέρειά του.
4. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.
5. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
α. Το Α.Δ.Υ.Μ. προωθείται προς συμπλήρωση με την ευθύνη των γονέων /κηδεμόνων των μαθητών/τριών, οι οποίοι συνοδεύουν τα παιδιά σε επισκέψεις στους αρμόδιους ιατρούς προσκομίζοντας το Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που πιστοποιεί την κατάσταση της υγείας τους.
β. Το Α.Δ.Υ.Μ. καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων/κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία).
γ. Με την επιφύλαξη της επόμενης παραγράφου, οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι.
δ. Το Α.Δ.Υ.Μ. ισχύει για τρία (3) σχολικά έτη για το Δημοτικό Σχολείο.
ε. Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες, μετά την κατάθεση του Α.Δ.Υ.Μ. επέρχεται μεταβολή της κατάστασης υγείας του μαθητή/τριας ή των παραγόντων κινδύνου, οι γονείς/κηδεμόνες υποχρεούνται να καταθέτουν άμεσα νέο, επικαιροποιημένο έντυπο Α.Δ.Υ.Μ. στη σχολική μονάδα φοίτησης.
ε. Το Α.Δ.Υ.Μ. κατατίθεται στη σχολική μονάδα (i) ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή/τριας στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού (το αργότερο έως την έναρξη των μαθημάτων).
Για πληροφορίες, διευκρινίσεις επικοινωνήστε καθημερινά στο τηλέφωνο του Σχολείου: 2108066515

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.