1η Εθελοντική Αιμοδοσία στο 16ο Δημ.Σχ.Αμαρουσίου

Την Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρες από 09:00 ως 13:00, θα βρίσκεται στο σχολείο μας – 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, Μεγ. Αλεξάνδρου 44 – το προσωπικό αιμοδοσίας και ο απαραίτητος εξοπλισμός από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, οπότε και θα διεξαχθεί η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία, που σηματοδοτεί και στην πράξη την έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος του σχολείου.
Η συμμετοχή όλων μας είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού δίνοντας λίγο από το αίμα μας, χαρίζουμε ζωή σε συνανθρώπους μας, που θα το έχουν κάποια στιγμή ανάγκη.

Για την καλύτερη πληροφόρησή σας, θέλουμε να σας αναφέρουμε τα εξής :

-Πριν την αιμοληψία, κάθε εθελοντής αιμοδότης θα συμπληρώνει ειδικό ερωτηματολόγιο, το οποίο θα χορηγήσει το προσωπικό του νοσοκομείου, ώστε να διαπιστωθεί αν δύναται να δώσει αίμα
-Καλό είναι το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα της αιμοδοσίας, κάθε εθελοντής να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί ήρεμα και νωρίς, χωρίς να έχει καταναλώσει αλκοόλ.
-Το πρωί της ημέρας αιμοδοσίας, καλό είναι κάθε αιμοδότης να πάρει νωρίς το πρωί ένα ελαφρύ πρωινό.
-Μετά την αιμοδοσία, κάθε εθελοντής αιμοδότης θα περνά στην αίθουσα που θα έχει διαμορφωθεί καταλλήλως, ώστε να αναπαυθεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις του πίνοντας χυμό και τρώγοντας κάτι ελαφρύ. Έχει φροντίσει γι’ αυτό το Νοσοκομείο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
-Το προσωπικό του νοσοκομείου θα είναι εφοδιασμένο με έντυπα ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ, τα οποία θα συμπληρώνονται και θα παραδίδονται την ίδια στιγμή σε όσους εθελοντές αιμοδότες δικαιούνται ΑΔΕΙΑ λόγω αιμοδοσίας από τον εργοδότη τους.

Μόνο με τις πράξεις μας παραδειγματίζονται τα παιδιά μας. Χρειάζονται να βιώνουν εμπειρίες και όχι να τα βομβαρδίζουμε μόνο με λόγια και νουθεσίες. Ας τους δείξουμε λοιπόν έμπρακτα το μεγαλείο του εθελοντισμού και το ενδιαφέρον μας για τους άλλους. Δεν είναι πρώτα ο εαυτό μας. Αν είμαστε εκεί για τους άλλους, θα βρεθούν άνθρωποι που θα είναι δίπλα σε εμάς όταν χρειαστεί. Όταν χρειαστούμε κι εμείς αίμα, θα το βρούμε, γιατί κάποιοι άλλοι θα το έχουν προσφέρει.

Κλείνοντας αυτή την ενημέρωση, σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε την 1η Εθελοντική Αιμοδοσία του σχολείου μας σε όποιον και όπου μπορείτε. Διαδώστε τη και βοηθήστε στην κινητοποίηση όλων.

Η παρούσα ανακοίνωση θα είναι αναρτημένη και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου, μέχρι και την ημέρα της αιμοδοσίας. Για οτιδήποτε χρειαστείτε στο μεταξύ, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 6945847800 και 6939751720 ή στο e-mail του Συλλόγου: 16dimamar.goneis@gmail.com.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.