“Ο Μικρός Τουρίστας – Μια Βαλίτσα ταξιδεύει … στην Πλατεία Αμερικής”

Πολυβραβευμένο Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Βιωματικό Διαθεματικό Πρόγραμμα Πολιτισμού

“Ο Μικρός Τουρίστας – Μια Βαλίτσα ταξιδεύει … στην Πλατεία Αμερικής”

Ελευθερία Μ. Γκρίμπα , (Phd, Υπότροφος ΙΚΥ, Ν. Ηγουμενάκη),

Ερευνήτρια – Συγγραφέας, , Δημιουργός / Εθελόντρια  εκπαιδεύτρια  δράσης  & Στέλεχος Υπουργείου  Tουρισμού

 

 

5

Slide1 Slide2 Slide3

Slide24

 

Ευχαριστούμε πολύ την κα Ελευθερία Γκρίμπα, δημιουργό και εθελόντρια εκπαιδεύτρια της δράσης, για την τόσο «ζωντανή» εμπειρία που ζήσαμε!

Ο στόχος του πολυβραβευμένου διαθεματικού προγράμματος ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές τουριστική συνείδηση, προβαίνοντας σε δράσεις σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας τη χώρα μας, αλλά και όλους τους τουριστικούς τόπους.

Αυτό έγινε μέσω καινοτόμων βιωματικών εργαστηρίων, μελετών περίπτωσης, πρακτικών ασκήσεων, παιγνιωδών δραστηριοτήτων που στηρίζονταν σε: έργα εικαστικών/ καλλιτεχνών, σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό, κατάλληλο διδακτικό υλικό, πρωτότυπη μεθοδολογία, διαθεματικότητα και ΜΗ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο εξαίρετο πρόγραμμα της!

1 σχόλιο στο ““Ο Μικρός Τουρίστας – Μια Βαλίτσα ταξιδεύει … στην Πλατεία Αμερικής”

  1. Αγαπητέ κύριε Παλιούρα,

    ευχαριστούμε, από καρδιάς για όλη την ουσιαστική σας συμβολή και ενεργό παρουσία κατά τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού εργαστηρίου. Πραγματικά ήταν ένα σπουδαίο “βιωματικό” πρόγραμμα κι αυτό χάρη στη δική σας αγάπη για τα ταξίδια και τη φιλοξενία κάτι που, από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανές ότι, μεταδόσατε και στους μαθητές σας!!!
    Όλες οι δραστηριότητες που τους ανατέθηκαν υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία χάρη στον ενθουσιασμό και την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με ζητήματα που άπτονται του τουριστικού κλάδου, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος. Οι μαθητές σας έδειξαν μεγάλο ζήλο και ενδιαφέρον για μάθηση κι ομαδικές εργασίες, ενώ ήταν ήδη πολύ καλά προετοιμασμένοι μέσα από το «στήσιμο» της τάξης σας, μιας «τουριστικής αίθουσας» θα μπορούσα να πω με ποικίλα πολιτιστικά και γεωγραφικά!

    Και πάλι συγχαρητήρια και φυσικά καλά ταξίδια!

    Με εκτίμηση, η δημιουργός και εθελόντρια εκπαιδεύτρια της δράσης,

    Δρ. Ελευθερία Γκρίμπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *