conflicthistory

http://www.conflicthistory.com/

Δείτε τους μεγαλύτερους πολέμους και τις πιο σημαντικές μάχες που έγιναν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ConflictHistory είναι μια διαδραστική online εφαρμογή που χρησιμοποιεί την υπηρεσία χαρτών της Google ως υπόβαθρο για να απεικονίσει ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες (mashup).

Αυτό που την κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι ο συνδυασμός αναζήτησης στο χρόνο και τον χώρο: Από τη μια έχετε τη δυνατότητα να “πλοηγηθείτε” στον χρόνο, επιλέγοντας την περίοδο που σας ενδιαφέρει από την διαδραστική μπάρα χρονικής ακολουθίας (γραμμής χρόνου ή timeline) που υπάρχει στο κάτω μέρος του χάρτη. Από την άλλη μπορείτε να δείτε συνολικά τα γεγονόντα μιας χρονικής περιόδου σε όλον τον κόσμο ή σε μια συγκεκριμένη περιοχή

Με επιλογή θα εμφανιστεί λίστα με τις μάχες εκείνης της χρονικής περιόδου και με κλικ θα δείτε τις σχετικές πληροφορίες. Ταυτόχρονα εμφανίζονται όλες οι σχετικές τοποθεσίες πάνω στον χάρτη με επιλεγμένα σημεία. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση με κάποια λέξη κλειδί.

Πηγή:http://www.toplinks.gr/web/conflicthistory.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *