Το 15ο Νηπιαγωγείο υποδέχεται την ψυχολόγο Πηνελόπη Μελίδου

Η ψυχολόγος  κ.Πηνελόπη Μελίδου έρχεται στο νηπιαγωγείο μας με την ιδιότητα της σχεδιάστριας επιτραπέζιου παιχνιδιού και μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της δημιουργίας του, προκειμένου και εμείς να δημιουργήσουμε τα δικά μας. Ανυπομονούμε για την επίσκεψή της!

Ψυχολόγος Π.Μελίδου

Παρουσίαση βιβλίου “Τί έκανες στα Χριστούγεννα μάγισσα Αλαντάλα;”

Το 15ο Νηπιαγωγείο συμμετέχει στην παρουσίαση βιβλίου “Τί έκανες στα Χριστούγεννα μάγισσα Αλαντάλα;” δημιουργώντας παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό εμπνευσμένο από το βιβλίο. Η δράση σχετίζεται με το e-twinning πρόγραμμα KPD5: Κindergarten play designers.

371547789 1490643155091429 297780514624699959 n

Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα E-twinning “ΚPD5: Kindergarten Play Designers” για το 2023-24

15ο Νηπιαγωγείο Πτολδας

Την φετινή χρονιά το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-twinning που στόχο έχει να μάθει στα παιδιά πως να παίζουν, τα είδη παιχνιδιών της Ελλάδας και της Ευρώπης, τη δημιουργία αυτοσχέδιων και ευφάνταστων παιχνιδιών. Όλα αυτά θα επιτευχθούν με βιωματικό τρόπο και παιχνιώδεις διαδικασίες που θα εμπλέξουν τους μαθητές ενεργητικά.

Παρακολουθήστε το βίντεο παρουσίασης του έργου μας!

https://www.youtube.com/watch?v=PswNTbyuhTw

Η ταινία μας “Η ζωή στην Αρχαία Αθήνα” πήρε το 3ο βραβείο animation στον 13ο Διεθνή Μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους

Η ταινία που έφτιαξαν οι μαθητές μας τη σχολική χρονιά 2022-23 με τίτλο “Η ζωή στην Αρχαία Αθήνα” με την τεχνική stop motion κατέκτησε το 3ο βραβείο στον 13ο Διεθνή  Μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους. Η ταινία έγινε σε συνεργασία με το 14ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας και το 2ο Δ.Σ. Λευκάδας. Η απονομή των βραβείων έγινε στις 29/9/2023 στην Αθήνα, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάνης. Η ταινία περιείχε γνώσεις και υλικό από το ευρωπαικό e-twinning πρόγραμμα “Back in time Adventures”. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την προσπάθεια και τη συνεργασία που υπέδειξαν.

download ΧΑΡΩΝΙΤΗΣ

Την ταινία μας μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=N0Wm3pJF-74

Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος E-Twinning που συμμετείχε το 15ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας

Τη σχολική χρονιά 2022-23 υλοποιήθηκε από το σύνολο των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας συνεργατικό, ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο “Περιπέτειες πίσω στο χρόνο”(Back in time adventures) μαζί με 5 σχολεία της Ελλάδας και 2 της Πολωνίας. Παρακάτω θα βρείτε μία συνοπτική παρουσίαση της δημιουργικότητας των παιδιών και της εξέλιξης του έργου.

https://view.genial.ly/64a2b8724a6a3b0019b30686/presentation-paroysiash-peripeteies-pisw-sto-xrono

Το νηπιαγωγείο μας γνωρίζει το παρελθόν της πόλης μας!

Η προϊστορική εποχή έχει αφήσει πολλά αποτυπώματα στη γη της περιοχής μας. Όλα αυτά τα μελετήσαμε, τα ερευνήσαμε και τα οργανώσαμε στην παρακάτω παρουσίαση:

https://view.genial.ly/6396d63cc03297001939058d/presentation-paroysiash-proistorikh-ptolemaida

Οι δράσεις μας εντός και εκτός τάξης μας έδωσαν χαρά, ανυπομονησία, γνώση και ενθουσιασμό!

 

 

ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

 

Blue Happy Birthday

Το 15ο νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας  συμμετέχει  στην εβδομάδα κωδικοποίησης αξιοποιώντας βασικές γνώσεις προγραμματισμού και ρομποτικής στα πλαίσια εκπαιδευτικών προκλήσεων από άλλα σχολεία. Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://codeweek.eu/activities-locations

 

Το 15ο νηπιαγωγείο συμμετέχει στις δράσεις του Δήμου Εορδαίας για την εβδομάδα κινητικότητας

.jpg

Την Παρασκευή 16/9/2022 το 15ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαϊδας μαζί με το 3ο, 9ο,14ο και 18ο Νηπιαγωγείο Πτολ/δας θα βρίσκονται στο πάρκο του 4ου Δ.Σ. όπου θα κάνουν κοινές δράσεις για την εβδομάδα κινητικότητας, που διοργανώνει ο Δήμος Εορδαίας.