Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου χθες και έτσι πολλές από τις δραστηριότητές μας είναι αφιερωμένες στον αγαπημένο μας αυτό φίλο τούτη την εβδομάδα. Και τι πιο σπουδαίο μπορείς να κάνεις από το να προσκαλέσεις ένα συγγραφέα στο σχολείο; Η συνάδελφος και συγγραφέας λοιπόν, Ευθυμία Ανδριώτη μας διάβασε την ιστορία του Νικηφόρου, του βιβλιοφάγου πειρατή, του ήρωα από το νέο της βιβλίο «Οι πειρατές των βιβλίων»!

Το Μουσείο Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας επισκεφτήκαμε στα πλαίσια γνωριμίας με τη μουσική παράδοση του τόπου μας. Αφόρμηση, η ανταλλαγή μουσικών εμπειριών με τους συνεργάτες μας, στο eTwinning έργο «Η Γοργόνα της Μεσογείου».


Δείτε στο Slide.ly

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που διοργανώνεται σε 13 ελληνικές πόλεις, ανάμεσα στις οποίες και η Κέρκυρα με υπεύθυνο της διοργάνωσης τον κο Γ. Πολυμέρη, Σύμβουλο Πληροφορικής Ιονίων Νήσων. Οι μικροί μας μαθητές εκπρόσωποι της πιο μικρής εκπαιδευτικής βαθμίδας στο Φεστιβάλ, παρουσίασαν δραστηριότηες που σχετίζονται με το έργο  eTwinning-STEM: «STEM Tale and Bee Bot Challenge for Little Learners». Μαζί μας φυσικά, η Μελένια το  Bee Bot μας.

Το Νηπιαγωγείο μας βρίσκεται ανάμεσα στα 18 ελληνικά Νηπιαγωγεία, τα οποία τιμήθηκαν με την ετικέτα Σχολείου eTwinning. https://www.etwinning.net/el/pub/highlights/2018–2019-etwinning-school-l.htm

Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως τους εξής:

Η αναγνώριση αυτή μας γεμίζει χαρά και περηφάνεια!

Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα και οι μέρες είναι γεμάτες δημιουργία, πασχαλινά παιχνίδια και ευχές με τους φίλους από το eTwinning! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους!!!

Οι μπότηδες!!!

27 Μαρτίου 2018

Παραδοσιακούς μπότηδες σύμφωνα με το κερκυραϊκό πασχαλινό έθιμο, μας προμήθεψε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας. Έτσι σήμερα τους  βάψαμε κατακόκκινους και τους καμαρώνουμε να στεγνώνουν στη σειρά,  περιμένοντας να τους στολίσουμε με πολύχρωμες κορδέλες!

25η Μαρτίου 1821

23 Μαρτίου 2018

Καθώς ο αγώνας των Ελλήνων του ’21 αποτελεί σημαντικό κομμάτι στο έργο του  Διονύσιου Σολωμού, αφιερώσαμε τη σημερινή γιορτούλα μας στον εθνικό μας ποιητή. Σταθήκαμε στα γεγονότα προσπαθώντας να αναδείξουμε αξίες όπως η ελευθερία, η αγάπη για την πατρίδα, η ειρήνη και η συναδέλφωση των λαών.Ευχαριστούμε τους γονείς για την παρουσία τους και τα νηπιάκια μας για τις υπέροχες απαγγελίες!

Στο Μουσείο Σολωμού

21 Μαρτίου 2018


Δείτε στο Slide.ly

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης σήμερα και με αφορμή το eTwinning έργο, The Box of Poetry, επισκεφτήκαμε το Μουσείο του εθνικού μας ποιητή, Διονύσιου Σολωμού. Εντυπωσιαστήκαμε από το επιβλητικό κτήριο, που ατενίζει τη θάλασσα, τα ενδιαφέροντα εκθέματα, το οικόσημο και το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας. Φυσικά δε χάσαμε την ευκαιρία να απαγγείλουμε με πολλή περηφάνεια και τον Εθνικό μας Ύμνο!

  A Taste of Spring 

Birds singing!

Grass greening!

Colors blinging!

 Nature’s springing!

Πάνω στο ποίημα της Patricia Neely-Dorsey και με έμπνευση από τους λιτούς αλλά γεμάτους εικόνες στίχους, δραματοποιούμε τον ερχομό της Άνοιξης σε όλα τα σχολεία που συμετέχουμε στο eTwinning έργο «Τhe Box of Poetry», με σκοπό τη δημιουργία μιας συνεργατικής παρουσίασης.

Μια εντυπωσιακή παράσταση με τους ακροβάτες από το Τσίρκο Muamba θαυμαύσαμε χτες στην αυλή του σχολείου μαζί με τους φίλους μας από το Δημοτικό. Μαγικά κόλπα, ακροβατικά και αστείοι κλόουν μας χάρισαν μια απολαυστική εμπειρία. Ευτυχώς συνέβαλε και η καλοκαιρία!!!

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων