Ημέρα Portfolio!

15 Ιουνίου 2018

Μια υπέροχη μέρα αποφοίτησης με πολλή συγκίνηση μοιραστήκαμε σήμερα, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί!!!

Καλό δρόμο μικρά μας πουλάκια, ανοίξτε τα φτερά σας και ακολουθείστε τα όνειρά σας!

Η καλοκαιρινή μας γιορτή πραγματοποιήθηκε χθες στα πλαίσια ολοκλήρωσης  του ευρωπαϊκού eTwinning έργου «Η Γοργόνα της Μεσογείου», που μας ταξίδεψε όλη τη χρονιά και μέσα από το οποίο τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν υλοποιώντας δράσεις για την προστασία των θαλασσών μας. Τίτλος της παράστασης, «Το παράπονο της Γοργόνας» και τα παιδάκια μας είχαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να στείλουν τα μηνύματά τους, ενώ τους απονεμήθηκε και Πιστοποιητικό Εθελοντή, για την υπέροχη προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

Η κα Αγάθη Κοσκινά, μητέρα μικρής μας μαθήτριας και καταπληκτική καθηγήτρια Μουσικής, μας έκανε την τιμή στα πλαίσια υλοποίησης του eTwinning έργου The Box of Poetry, να μας επισκεφθεί και να παρουσιάσει στα νήπια μελοποιημένα ποιήματα, ενώ επεξεργάστηκε μουσικοκινητικά μαζί τους το μελοποιημένο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Γεια σου κε Μενεξέ»!

Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και την ευχαριστούμε θερμά!

Τ0 Ημερολόγιο της Γοργόνας της Μεσογείου, αφού ταξίδεψε σε δέκα σχολεία από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο, την Αλβανία και την Ιταλία έφτασε και στο Νηπιαγωγείο μας! Φιλοτεχνήσαμε τις σελίδες που μας αντιστοιχούν, προσθέσαμε το μήνυμά μας και το στείλαμε στον επόμενο προορισμό που είναι η Βαλέντσια της Ισπανίας! Στόχος η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, από τα συμμετέχοντα σχολεία στο ευρωπαϊκό αυτό έργο eTwinning και η υπόσχεση στη Γοργόνα της Μεσογείου, ότι θα αναλάβουν δράση ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος! (Αξιολόγηση του προγράμματος από τους γονείς εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfEB5xalSC23FxBJ0gIj2MCJlIkpAFBJUVh3z1E2v-U8Xrvkw/viewform

 

 

STEM Tale and Bee Bot Challenge

18 Μαΐου 2018

Η συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας, σε συνεργασία με το 2ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου Θεσ/νίκης, στην εκδήλωση του 5ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Καλές Πρακτικές Διδακτικής Αξιοποίησης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε Σχολικό Περιβάλλον».

Μικρές κάμπιες

17 Μαΐου 2018

Η Άνοιξη σε όλο της το μεγαλείο! Όλη φύση έχει ξαναγεννηθεί! Να και οι μικρές χαριτωμένες μας κάμπιες, που σύντομα θα γίνουν πολύχρωμες πεταλούδες! 

eTwinning Day 2018

14 Μαΐου 2018

Για να γιορτάσουμε το eTwinning και τo φετινό του θέμα, την Πολιτιστική Κληρονομιά στα σχολεία, ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση  να αναπαράγουμε ένα Ευρωπαϊκό έργο τέχνης της επιλογής μας, δημιουργώντας ένα tableau vivant(ζωντανό πίνακα)! Ο πίνακας που επιλέξαμε στα πλαίσια υλοποίησης του eTwinning έργου «The Box of Poetry», δεν είναι άλλος από τους Ποιητές στον Παρνασσό, του Γ. Ροϊλού. Θαυμάστε το αποτέλεσμα!!!

Είσαι όμορφη σαν λουλούδι…

Γλυκιά σαν μαρμελάδα…

Φωτίζεις τη ζωή μου…

Μοσχοβολάς σαν ακριβό άρωμα…

Διώχνεις τους φόβους μου μακριά…

Είσαι το πιο γλυκό όνειρό μου…

Αυτές  και πολλές άλλες  σκέψεις μοιραστήκαμε με τα παιδιά των συμμετεχόντων σχολείων στο eTwinning έργο «The Box of Poetry», για τη γιορτή της Μητέρας! Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες!!!

Το 2018 ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας , ως Έτος Μαθηματικών. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων. Το Νηπιαγωγείο μας οργανώνει σχετικές δραστηριότητες καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, με παιγνιώδη τρόπο ώστε να είναι ευχάριστες και να προκαλούν το ενδιαφέρον των νηπίων. Θαυμάσια ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί η συμμετοχή μας στο έργο της eTwinning STEM δράσης: «STEM Tale and Bee Bot Challenge for Young Learners».

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στις εθελοντικές δράσεις Let’s Do it Greece και «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νηπίων και των γονέων τους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το έχουμε άλλωστε υποσχεθεί στη «Γοργόνα της Μεσογείου»….

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων