STEM Discovery Week 2019

24 Απριλίου 2019

Με τις δραστηριότητες STEM που υλοποιήσαμε στο πλαίσιο του έργου eTwinning «Folk Tales @STEAM.CLIL» και οι οποίες σχετίζονται με το λαϊκό παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του», συμμετέχουμε  στη δράση STEM Discovery Week 2019(22-28 Απριλίου).

Είναι η δεύτερη χρονιά που λαμβάνουμε μέρος στην καμπάνια και νιώθουμε πάρα πολύ περήφανοι. Φέτος αξιοποιώντας και την επιμόρφωση των σεμιναρίων της εκπαιδευτικής κοινότητας του Scientix θεωρούμε ότι κάναμε ένα βήμα παραπάνω στην υλοποίηση καινοτόμων πρακτικών.

Πασχαλινά παιχνίδια!

18 Απριλίου 2019

Σε αναμονή για τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα, διανύουμε μια εβδομάδα γεμάτη χαρούμενες δραστηριότητες  και παιχνίδια με ανάλογο περιεχόμενο, στέλνοντας τις καλύτερες ευχές μας σε όλους!!! 

Υπέροχες πασχαλιές ζωγράφισαν οι μικροί μας καλλιτέχνες, καθώς δεν έχουμε μείνει ασυγκίνητοι από το άρωμα της πασχαλιάς που άνθισε ξανά στην αυλή μας…

Ο χάρτης της Ευρώπης

12 Απριλίου 2019

Πού βρίσκονται οι χώρες των φίλων μας στο eTwinning; Αυτό προσπαθήσαμε να βρούμε με τη χρήση του μαγνητικού μας χάρτη της Ευρώπης.. Καθώς τα μικρά παιδιά μαθαίνουν και αναπτύσσονται πολύ γρήγορα οικοδομώντας τη γνώση μέσα από την εμπειρία, μας δόθηκε σημαντική ευκαιρία ώστε να αναπτύξουν τις πρώτες ιδέες για τα σύμβολα και τους χάρτες γνωρίζοντας πως οι χάρτες αναπαριστούν τον πραγματικό κόσμο. Η αποκωδικοποίηση ενός χάρτη και η κατανόηση εννοιών όπως η κατεύθυνση, η κλίμακα και ο προσανατολισμός αποτελούν εφόδια για τη μετέπειτα εξέλιξή τους, που οφείλουμε από το Νηπιαγωγείο να δώσουμε στα παιδιά.

 

 

Μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα δράση Αγωγής Υγείας…κατά των μικροβίων, υλοποιείται από το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας,  στην οποία και συμμετείχαμε σήμερα. Οι επισκέπτριες υγείας του Κέντρου, κα Σπίνουλα Ευρυδίκη και κα Τσάρκου Σπυριδούλα, βρέθηκαν στο Νηπιαγωγείο μας με μια σειρά από παιγνιώδεις, βιωματικές δραστηριότητες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Τις ευχαριστούμε πολύ πολύ για την υπέροχη εμπειρία!

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα και η συνάδελφος και συγγραφέας κα Ευθυμία Ανδριώτη διάβασε στα παιδάκια μας το βιβλίο της «Οι Πειρατές των Βιβλίων». Παρέα με το Νικηφόρο και τους βιβλιοφάγους πειρατές του, περάσαμε μια διασκεδαστική μέρα γεμάτη παιχνίδια, ανακαλύπτωντας ποιος είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός στον κόσμο…

Τον κερκυραίο ζωγράφο κο Σπύρο Σουρτζίνο, είχαμε μαζί μας σήμερα, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, για τις ανάγκες του Προγράμματος «Μικροί Καλλιτέχνες». Οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν σημαντικό καλλιτέχνη του τόπου μας, ο οποίος μίλησε για το έργο του και μοιράστηκε γνώσεις και τεχνικές για τη  μαγεία των χρωμάτων. Τέλος δημιούργησε και έναν όμορφο πίνακα μαζί με τα παιδιά. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!

Τα Ελληνάκια μας!

23 Μαρτίου 2019

Με αφόρμηση την ανάγνωση του βιβλίου της Ευ. Φακίνου ‘Τα Ελληνάκια», και προετοιμάζοντας τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου, προσεγγίσαμε πτυχές της λαϊκής μας παράδοσης δημιουργώντας όμορφα παραδοσιακά μοτίβα και μαθαίνοντας παραδοσιακούς χορούς.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου «ζωντανεύοντας» ιστορίες, μύθους, θρύλους, λαϊκά παραμύθια, που έχουν μεταφερθεί από γενιά σε γενιά μέσω της προφορικής αφήγησης. Αξιοποιώντας τον εορτασμό της, γνωρίσαμε στα παιδάκια μας την ψηφιακή αφήγηση ηχογραφώντας στο site του storyjumber τον τίτλο και την αρχή του παραμυθιού, «Ο ποντικός και η θυγατέρα του», με το οποίο συμμετέχουμε στο ευρωπαϊκό έργο eTwinning FolkTales@STEAM.CLIL. Φυσικά περιμένουμε και τις ηχογραφήσεις των εταίρων μας. https://www.storyjumper.com/book/index/61250965/5be9dae47b644

Πράσινο της ηρεμίας, κόκκινο του θυμού, κίτρινο της χαράς, γαλάζιο της λύπης και ροζ για την αγάπη ήταν τα χρώματα που συνέθεσαν τις αποκριάτικες στολές μας για τα συναιθήματα/τερατάκια. Με έμνευση από τα βιβλία της συγγραφέως Anna Llenas, «Le monstre des couleurs» και «La couleur des emotions», τα συναισθήματα έγιναν δημιουργίες στο πλαίσιο υλοποίησης του eTwinning  έργου:»From emotions to creations».

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων