Άρθρα κατά κατηγορία

Παρουσίαση του 4ου  εργαστηρίου Δεξιοτήτων με θέμα ” Μικροί  εξερευνητές” (Πρόγραμμα Steam)

Έγινε  τη Δευτέρα 6/6/2021 παρουσίαση στους γονείς του 4ου  εργαστηρίου Δεξιοτήτων με θέμα

Μικροί  εξερευνητές” (Πρόγραμμα Steam)

ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:

 1. Το μνημείο της γειτονιάς μας.
 2. Τα επίπεδα και στερεά γεωμετρικά σχήματα, και η Συμμετρία του.
 3. Μηχανικοί και Τριβή ολίσθησης στο μνημείο.
 4. Το μνημείο στον χάρτη της γειτονιάς μας σε διαδικτυακή εφαρμογή. Ρομποτική
 5. Τρισδιάστατη αναπαράσταση του μνημείου με υλικά στοιχεία.                                                    Πραγματοποιήθηκε  με αυτόν τον τρόπο διάχυση του προγράμματος STREAM  του 4ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, με βιωματικά ομαδικά παιχνίδια μαζί με τους γονείς ,και  παρουσίαση των δράσεων και των κατασκευών μας από τα ίδια τα παιδιά στους γονείς τους20220606 130434.παρουσιασης                20220606 13015415Ε1Φωτο παρουσίασης

Έπαινοι σε συμμετοχές μας σε Προγράμματα.

Παραλάβαμε τους επαίνους  από το Χαμόγελο του Παιδιού για τη συμμετοχή μας στον Πανελλήνιο  Διαγωνισμό Ζωγραφικής              ..pdf2καθώς και τα αναμνηστικά συμμετοχής μας στον 3ο Μαραθώνια Ανάγνωσης των Εκδόσεων ΜεταίχμιοΝέο

.Powerpoint του Σχεδίου Δράσης του Σχολείου μας.

Παρουσίαση1

Στην παραπάνω παρουσίαση μπορείτε να δείτε μια σειρά από δράσεις που αφορούν το σχέδιο Δράσης του σχολείου μας.

Επίσκεψη στον Ι. Ναό των 12 Αποστόλων.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Νηπιαγωγείου μας στον Ιερό Ναό Των Δώδεκα Αποστόλων στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων του σχολείου μας με τίτλο  <<Οι Μικροί Μηχανικοί>>.1653575850108blob IMG 20220525 103301InkedIMG 20220525 103355 1 LI

Επιμορφωτική συνάντηση στο χώρο του Νηπιαγωγείου.

 • Την Δευτέρα 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση στους γονείς από κοινωνική λειτουργό του Κέντρου  Πρόληψης εξαρτήσεων «Δράση» κ. Μάρθα Τζάφου με  θέμα «Προετοιμάζοντας το παιδί μου για το σχολείο» όπου καλεσμένοι ήταν εκτός από τους γονείς του Νηπιαγωγείου μας και οι γονείς που έγραψαν παιδιά τους για την επόμενη σχολική χρονιά έτσι ώστε να τα προετοιμάσουν  κατάλληλα για το ξεκίνημα της σχολικής τους ζωής.
  Viber 2022 05 24 00 05 38 012

Βραβείο δεύτερης θέσης στο πρόγραμμα ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ για το νηπιαγωγείο μας.

ΗΡΩΕΣ 1 XOPA ΗΡΩΕΣ

.Συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας, στο Ρεκόρ Γκίνες του προγράμματος ΧΟΠΑ ΉΡΩΕΣ 112.

Γκίνες 1

Το Νηπιαγωγείο μας κατάφερε να μπει στο Ρεκόρ Γκίνες με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112 του Πανεπιστημίου Μακεδονία..

Έπαινος και ευχαριστήρια επιστολή του “Τοίχου Καλοσύνης” στο Νηπιαγωγείο μας.

συμμετοχής

.

•Αλλαγές στα πρωτόκολλα για τα σχολεία-Παραμένει η μάσκα, τι ισχύει για μαθητές-εκπαιδευτικούς

Χάρτης αντιμετώπισης

της νέας κατάστασης από 3.5.2022 σύμφωνα με το ΦΕΚ.

279467712 10229754222626297 3708666054896616611 nΠηγή: Κολλιόπουλος Δημήτρης

Αναλυτικά τα νέα πρωτόκολλα για την αποκλιμάκωση των μέτρων κατά του κορονοϊού στα σχολεία

Με νέα πρωτόκολλα θα επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία και στις πάσης φύσεων εκπαιδευτικές δομές, μετά το Πάσχα. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσε με ανακοίνωση τα νέα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθούν τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά του κορονοϊού και εφαρμόζονται μετά και την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών.

Πιο συγκεκριμένα στα σχολεία θα διατηρηθεί η υποχρέωση της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όμως οι τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (self test) «φεύγουν» για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Όσον αφορά τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη.

Στα πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ και τα κολλέγια, οι μη εμβολιασμένοι καθηγητές διενεργούν 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος, ενώ οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές/καταρτιζόμενοι/σπουδαστές δεν υποβάλλονται σε τακτικό υποχρεωτικό έλεγχο. Να αναφερθεί πως και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

Οι εκπαιδευτικές μας μονάδες θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα:

Στα σχολεία:

 • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
 • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.)

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:

Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:

 • Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
 • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

 • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
 • Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
 • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου. (Αντίστοιχα, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, οι δηλώσεις που χρειάζονται σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο εξακολουθούν να γίνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.)

Στα Πανεπιστήμια, ΙΕΚ και Κολλέγια:

 • Οι μη εμβολιασμένοι καθηγητές διενεργούν 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση την Τρίτη. (Ειδικά για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση την Τετάρτη.)
 • Οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές/καταρτιζόμενοι/σπουδαστές δεν υποβάλλονται σε τακτικό υποχρεωτικό έλεγχο.
 • Πλέον, οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, λόγω της άρσης των υποχρεωτικών τακτικών ελέγχων τους.
 • Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες των ανωτέρω εκπαιδευτικών δομών και η πρόσβαση στις δραστηριότητές τους (π.χ. αναγνωστήρια, βιβλιοθήκες, εξετάσεις, ορκωμοσίες, συνέδρια, εστιατόρια, κυλικεία, γυμναστήρια) ευθυγραμμίζονται με τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν γενικά, επομένως δεν θα διενεργούνται πλέον έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού ή τεστ από μη εμβολιασμένους.
 • Ελεύθερη είσοδος επισκεπτών στις φοιτητικές εστίες.
 • Διατήρηση της υφιστάμενης υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Η υπευθυνότητα που έχει επιδείξει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, τόσο ως προς την τήρηση των μέτρων όσο και ως προς την ανταπόκριση στον εμβολιασμό, αποτελεί παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία. Ο εμβολιασμός παραμένει η ισχυρότερη ασπίδα μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: Alfavita

|

.Πασχαλινές ευχές.

 

Το Διδακτικό προσωπικό του 14ου Νηπιαγωγείου σας εύχεται Καλή Ανάσταση.

.jpg

Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση