Ψηφιακή γκαλερί Χαρταετών

Η ζωή και η μουσική του Μίκη άγγιξε τις ψυχές των μικρών χαρταετών που θέλησαν να αποτυπώσουν εικαστικά τα συναισθήματα τους. Στην ψηφιακή γκαλερί που δημιούργησε το 2ο Νηπιαγωγείο Περιβολίων,… Διαβάστε περισσότερα »

Το κανάλι των Χαρταετών στο YouTube!

Το δικό τους κανάλι στο YouTube απέκτησαν πλέον οι Χαρταετοί! Οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων διάλεξαν το αγαπημένο τους κομμάτι από τον Μίκη Θεοδωράκη, το ζωγράφισαν και με την βοήθεια… Διαβάστε περισσότερα »

Οι μικροί χαρταετοί γράφουν την βιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη!

Η δεύτερη δράση των Χαρταετών είναι μια ευφάνταστη και  πολύ ιδιαίτερη βιογραφία του θρυλικού συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μέσα από τα μάτια των μικρών μας μαθητών. Αντλώντας… Διαβάστε περισσότερα »

Το Παγκάκι της Φιλίας

Το Παγκάκι της Φιλίας είναι μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην προώθηση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.Εντάσσεται στο πλαίσιο κοινών δράσεων των… Διαβάστε περισσότερα »

Συνοδοιπόροι της Αγάπης: το τέλος της διαδρομής!

Το πρόγραμμα “Συνοδοιπόροι της Αγάπης  – Μεγάλα Παράθυρα” ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή δημιουργία ενός κοινού έργου με τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία που συμμετείχαν στη δράση. Ακολουθώντας τις δημιουργικές ιδέες και προτάσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Η πιο γλυκιά ανταλλαγή!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, υλοποιήθηκε με συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία μας μία ακόμη εθελοντική πρωτοβουλία που προωθεί την προστασία των αδέσποτων ζώων μέσω μιας… Διαβάστε περισσότερα »

Παρουσίαση του “Πάντα μαζί” στο σχολείο μας!

Σήμερα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο νηπιαγωγείο μας την συγγραφέα κ. Ευθυμία Σερλέτη αλλά και την εικονογράφο κ. Μάλμου Αγγέλα, πρώην Σχολική Σύμβουλο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, για να… Διαβάστε περισσότερα »

Επικαιροποίηση Μνημονίου Ενεργειών για Σεισμό

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής άσκησης πεδίου για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού και συνοδών γεωφυσικών φαινομένων στην Κρήτη με την κωδική ονομασία «ΜΙΝΩΑΣ 2024» επικαιροποιήσαμε το Μνημόνιο Ενεργειών για Σεισμό της… Διαβάστε περισσότερα »

Μake A Wish – Έπαινος Δημιουργικού Διαγωνισμού Αστέρι της Ευχής 2023

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, Για ακόμη μία σχολική χρονιά καταφέρατε και μας γεμίσατε δύναμη και έμπνευση μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών. Η αγάπη που δείχνετε στη δράση αυτή, τόσο εσείς με… Διαβάστε περισσότερα »

Το συνεργατικό λογότυπο των Χαρταετών!

Η δημιουργία ενός συνεργατικού λογότυπου που αναδεικνύει την ταυτότητα του έργου “Οι μικροί χαρταετοί συναντούν τον μεγάλο Μίκη” αποτελεί την πρώτη κοινή δράση ανάμεσα στα νηπιαγωγεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα…. Διαβάστε περισσότερα »